De Maten 8
8265VA
KAMPEN
tel. 038-3313900

Een wedstrijd die nog moest worden ingehaald vanwege de sneeuwval op zaterdag 20 januari, wat achteraf gezien misschien niet eens zo slecht uitkwam voor de selectie en staf van ZZVV gezien het trainingskamp in Marbella waar ontzettend zwaar getraind werd en dus wat extra herstel hier en daar nodig was. De wedstrijd zou in eerste instantie in Kampen gespeeld worden, maar door verschillende redenen en medewerking van DOS Kampen zijn de twee onderlinge wedstrijden omgedraaid. Nu dit duidelijk is, is het tijd om het over voetbal te hebben!

ZZVV ging ondanks de 0-1 nederlaag van vorige week tegen FC Horst met vertrouwens de wedstrijd tegemoet. Tegen Horst werd er 89 minuten gedomineerd en had het recht op meer. Toch begon ZZVV wederom matig aan de wedstrijd. DOS Kampen begon op elk vlak beter aan de wedstrijd en waarschuwde ZZVV al na 3 minuten met een keiharde poeier op de lat, maar wakker daarvan werd ZZVV niet en een paar minuutjes later was het Ayoub Lakhloufi die na een goede loopactie vrij voor keeper Sjors vd Weide kwam en de 1-0 op het scorebord zette.

Na een matig begin van ZZVV begon de ploeg van Hans Slender eindelijk te voetballen, ze wisten beter de vrije man te vinden op het middenveld en konden zo DOS Kampen beetje bij beetje verder terugdringen. Dat resulteerde dan ook in het eerste wapenfeit voor ZZVV, Ger Luuk Pol kreeg in de kluts de bal voor zijn voeten maar schoot de bal recht op de doelman van DOS.  Vlak daarna gaf ZZVV een grote kans weg, de restverdediging van ZZVV liet te wensen over en na balverlies kreeg DOS een levensgrote kans die na goed verdedigingswerk van Bram Ekkel en Xander Adema voorkomen kon worden. De laatste kans van de 1e helft was voor ZZVV, Nick Vredenborg begon zich meer en meer met het spel te bemoeien en na een fantastische steekbal van de middenvelder zette hij Ger Luuk Pol alleen voor de keeper, na goed doorgaan stuitte hij wederom op de keeper.

Na een warm kopje thee, een rustige Hans Slender die wat last had van griepperikelen, Marlon Kruis die het overnam en de mannen toesprak gingen we verder met het 2e bedrijf. Die ging op en neer waar er kansen waren voor beide ploegen. Na een knap stiftje van DOS op de lat, werd het tijd voor onze doelpuntenmaker Jovanni van Dijk om zich er mee te bemoeien. Onze vleugelflitser Ger Luuk Pol kwam in een 1 tegen 1 te staan waar hij die, zoals hij het hele seizoen al geweldig doet, uitspeelt en het overzicht hield met een teruggetrokken bal op Jovanni van Dijk. Van Dijk die zijn klasse maar weer eens liet zien en de bal met binnenkant voet, snoeihard tegen de netten werkte. 1-1. ZZVV begon zich er meer en meer mee te bemoeien en dit resulteerde 10 minuten later dan ook in de 1-2. Het (wederom) sterk spelende middenveld was verantwoordelijk voor dit doelpunt, Nick Vredenborg beloonde de loopactie van Janou van Veen met een mooie steekbal, maar deze werd goed onderschept door de keeper van DOS. Maar, daar was aanvoerder Max Bosscher die goed anticipeerde en in de rebound de 1-2 achter de doelman schoot. Na een dikke pakkerd voor moeder Astrid, waar met enig jaloezie naar gekeken werd door de scheidsrechter, gingen we de laatste 20 minuten in. Hierin was het DOS Kampen dat op jacht was naar de gelijkmaker en ZZVV onder druk zette. Na veel hachelijke momenten was het uiteindelijk een minuut voor tijd Steyn van Ark die de 2-2 knap binnenschoot. Na veel blessuretijd en nog wat spannende momenten voor de goal van ZZVV floot de scheidsrechter af.

Een knap resultaat van de mannen van Hans Slender, die ook in januari laten zien goed mee te kunnen in de 2e klasse Oost, zo wel voetballend als met vechtlust. Volgend weekend zijn de mannen vrij en de week erna gaat het op bezoek bij IJVV.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Nick Hendriks (83e Toine Mulder), Raymon Beuling (70e Vincent Huisman), Robin Mulder (46e Rick Diender), Lenhard de Velde, Allan Bakker, Ayoub Lakhloufi, Steyn van Ark, Matthijs de Blok.

Opstelling ZZVV: Sjors van der Weide, Xander Adema, Wouter Marinus, Bram Ekkel, Stefan Dijkstra ('76 Julian Adema), Max Bosscher, Nick Vredenborg, Janou van Veen, Ger Luuk Pol ('90+3 Paul Bos), Jovanni van Dijk ('84 Maurice Tinholt), Tom Buitendorp