8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling ZZVV 1

Nu is de sportverzorger weer aan de beurt om een verslag te schrijven van de wedstrijd vv Nunspeet – ZZVV. Toch ga ik nog even terug naar vorig jaar naar de wedstrijd ZZVV – Nunspeet. Ik doe soms een TOTO met sommige spelers, zoals Jovanni van Dijk en Paul Bos. Nu was de bespreking in de bestuurskamer afgelopen en wij liepen de trap af bij de bestuurskamer. Ik zeg tegen Paul Bos: “vandaag 3x scoren”. Hij zegt: “als ik dat doe dan hang ik de voetbalschoenen aan de wilgen en stop direct met voetballen”. Ik als verzorger zeg tegen Paul: “3x scoren en dan naar de Chinees met z’n tweeën”. “Dat is goed”, werd er gezegd. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd. Paul Bos scoort binnen 14 minuten 3 doelpunten. De chinees wordt deze maand geregeld.

De verzorger is altijd op tijd en doet zijn ding dat alle verzorgingsmaterialen meekomen naar de wedstrijd. Op dit moment is de selectie weer aardig compleet na de vakanties van sommige spelers. Ook de blessures lopen terug en zijn de spelers fit op kleine kwaaltjes na. De bus staat klaar en de verzorger rijdt altijd met de auto, want mocht er wat gebeuren op het veld dan is er altijd een auto aanwezig bij de uitwedstrijden. De verzorger komt in de kleedkamer en zet alles klaar voor de spelers wat zij nodig mochten hebben. Enkele minuten later komen de spelers in de kleedkamer met de muziek box. En  wat hoor ik: 80-er jaren muziek, zelfs dat deze spelers de jaren ’80 niet hebben meegemaakt en ook helaas de EK finale in ’88 niet mee hebben gemaakt. Toch was de sfeer in de kleedkamer er niet minder onder. En was iedereen gebrand om de 3 punten mee te nemen naar Zuidwolde.

De wedstrijd start om 14:45. Vaak beginnen de wedstrijden om 14:30 of om 15:00 maar goed het is een formaliteit. Dan 15 min eerder in de bus na de wedstrijd dan maar.

0-10 min: De eerste minuten is het aftasten, maar ZZVV wil wel direct druk zetten op vv Nunspeet. Dat lukt aardig en zowaar is er al een kleine kans voor ZZVV al in dit al in de eerste 2 minuten van de wedstrijd. Ook krijgt ZZVV vrij vlot een vrije trap vanaf de 16 meter en met Wouter achter de bal weet je dat hij het kan. De vrije trap wordt goed door de goalkeeper uit de goal gestompt. Het spel schommelt heen en weer en er wordt veel op de counter gevoetbald door de beide ploegen. Ook Nunspeet krijgt een vrije trap op de 16 meter. En deze gaat ook rakelings over. Ook Nunspeet gaat druk zetten en krijgen kleine kansjes waar wij niet bang voor zijn. Toch moest de scheidsrechter in de 1e 10 minuten een gele kaart omhoog houden

10-20 min: ZZVV komt meer onder druk te staan maar de voorzetten van vv Nunspeet komen niet bij de spitsen. ZZVV wil dit voetballend oplossen en het lukt ook aardig. Toch krijgt vv Nunspeet nog een beste schotkans van 20 meter en deze gaat net over de goal. Beide ploegen willen voetballen voor de winst en er ontstaan counter mogelijkheden van de beide ploegen.

20-30 min: Er komt een goeie counter van ZZVV maar er wordt aan de rem getrokken door vv Nunspeet, en er volgt een vrijetrap ongeveer 20 meter van de goal. Helaas komt hier niks uit. In de 23 min komt er pass van Wouter Marinus in de 16 meter en Jovanni van Dijk kopt deze bal in de lange hoek binnen. 0-1. Vv Nunspeet blijft spelen op de counter en er komen kleine kansjes voor vv Nunspeet.

30-45 min: ZZVV komt meer in de wedstijd en heeft controle op de 1e helft. Er komen klein kansjes voor vv Nunspeet maar ook voor ZZVV. In de 43 minuut krijgt vv Nunspeet een grote kans, deze kans wordt goed opgezet door vv Nunspeet. Er komt een hard schot en Jarno gooit zich voor de bal en daar komt verder geen kans meer uit. ZZVV en vv Nunspeet spelen de laatste paar minuten rustig uit tot aan de rust.

Kleedkamer talk: Er wordt advies aan elkaar gegeven, maar er is ook lichte frustratie. En dit mag in de rust. Je kan elkaar weer op scherp zetten voor de 2e helft. Iedereen zit  ontspannen in de kleedkamer. Hans neemt het woord en helaas kan ik deze gevoelige informatie niet delen. Maar de opdracht is: wij gaan niet verdedigen maar we gaan voor de 0-2.

45-60 min:  vv Nunspeet zet direct druk op ZZVV, maar er komt een counter van ZZVV en deze ging vrij snel. Janou van Veen passt een bal van eigen helft naar de rechts buiten Ger Luuk Pol. En Ger Luuk schiet de bal langs de keeper in de lange hoek van de goal binnen, de 0-2 is binnen. Het spel schommelt heen en weer totdat vv Nunspeet een zeer grote kans krijgt in de 52 minuut en deze komt in het zijnet terecht. Kort daarop krijgt Ger Luuk nog een grote kans op de 0-3 maar helaas deze gaat er niet in. In de 54 minuut nog een grote kans van Jovanni van Dijk ook deze gaat er niet in.

60-70 min: De wedstrijd wordt harder aan de kant van vv Nunspeet Ger Luuk Pol wordt tot 2 keer toe lelijk ten val gebracht. En de bij de 2e overtreding dachten wij: dit is geen voetbalwedstrijd maar een bokswedstrijd. Na hem opgelapt te hebben heeft Ger Luuk Pol een mooie herinnering meegenomen naar Zuidwolde. Het is een blauw oog en kan hier een week van genieten van de vv Nunspeet – ZZVV. Maar terug naar de wedstrijd.

70-80 min: Na een mooie aanval van vv Nunspeet komt de thuisploeg op 1-2.  Er wordt gewisseld aan beide kanten. ZZVV wil de voorsprong behouden en vv Nunspeet wil er nog 1 maken. Vv Nunspeet zet nog meer druk op ZZVV maar ZZVV komt er niet meer uit. Er komen meer corners voor vv Nunspeet die leveren niks op. Maar dan in de 79 minuut wordt het dan toch 2-2.

80-90 min: ZZVV komt er niet meer uit door de druk van vv Nunspeet. En de thuisploeg krijgt veel kleine kansjes. De laatste 3 min komt ZZVV weer aan het voetballen en zowaar komen er nog kleine kansjes voor ZZVV. En in de 90 min krijgt ZZVV nog een dot van een kans op 2-3 maar helaas. De eindstand blijft staan op 2-2. Het was een mooie voetbalmiddag met veel strijd van 2 ploegen die wilden voetballen.