Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Zaterdag 2 maart stond de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 1 van de 2e klasse H op het programma. De ploeg van Bert van Hunenstijn staat 4 punten boven de nummer 2 Unicum. ZZVV dat na de 4-2 nederlaag tegen IJVV gezakt is naar de 8e plaats, moet zorgen dat ze na een goede start van de competitie weer punten gaan pakken om zich te kunnen handhaven.

Om 3 uur trapte VV Hierden de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Bram Leeflang af. ZZVV begon de wedstijd fel, echter leidde dit niet tot kansen. Doordat beide ploegen vooruit druk zetten was de verdediging genootzaak de lange bal te spelen. De keren dat ZZVV er goed onderuit kon voetballen en de aanval bereikte was de eindpass niet goed genoeg een kans te creëren. Dit was hetzelfde geval bij de bezoekers die topscoorder Paul van Prehn lastig konden bereiken, ook mede dankzij de sterk spelende verdediging van ZZVV.

Rust 0-0

Na de rust kwam ZZVV weer sterk uit de kleedkamer tot het in de 52e minuut balverlies leed in de opbouw, de bal kwam terecht bij Rik Vermeij die niet twijfelde en de bal kansloos achter keeper Sjors van der Weide schoot, 0-1. Een paar minuten na de goal kreeg VV Hierden er wat druk op maar wisten de kansen niet af te maken. ZZVV moest opzoek naar de gelijkmaker maar net als in de eerste helft wisten ze niet door de sterke verdediging van de bezoeker heen te voetballen. Nadat Sjors van der Weide een snoeiharde kopal uit het doel wist te houden, creëerde ZZVV in de 94e minuut hun eerste grote kans. Een goed aangesneden vrije trap van Wouter Marinus belande op het hoofd van aanvoerder Max Bosscher die de bal op doel knikte, deze werd met een prima reflex uit het doel gehouden door de keeper van VV Hierden. Ook in de rebound wist er niemand van de ploeg uit Zuidwolde de bal binnen te werken. Zo stond er na het eindsignaal een stand van 0-1 op het scorebord.