tel. 0528-372535

Opstelling

ZZVV speelde zaterdag 3 februari haar eerst thuiswedstrijd na de winterstop. Ondanks het goede spel werd er helaas verloren van de gasten uit Ermelo.

"Een goed begin is het halve werk"
Met nog geen 40 seconden op de klok lag de bal al in het netje. Vanuit een ingooi voor de gasten werd een lange bal naar voren gestuurd vanuit de verdediging van FC Horst. Linksback Dijkstra won het luchtduel van zijn tegenstander en kopte de bal terug naar keeper Van der Weide. Echter was deze kopbal te zacht en kon Ronald Lok de bal om de doelman heen schieten, waardoor de stand veranderde in 0-1.

ZZVV heeft het betere spel
Met vlagen laat ZZVV goed voetbal zien door fraai positiespel te spelen. FC Horst doet hierin niet mee en speelt veelal de lange bal naar voren zodra ze deze  in bezit hebben. ZZVV weet in de eerste helft 2 goede kansen te creëren en krijgt Van Dijk 2 keer in een één op één situatie tegen de doelman van FC Horst. Deze 2 kansen worden knap gepareerd door de doelman, mede hierdoor was tijdens de thee de tussenstand nog steeds in het voordeel van de oranje-hemden.

ZZVV heeft ook de 2e helft het initiatief
ZZVV begon scherp aan de tweede helft, waardoor het spelbeeld van de wedstrijd niet veranderde. Het overgrote deel van het balbezit was voor de Zuidwoldigers, vanuit het balbezit ontstonden een paar fraaie aanvallen. Net als in de 1e helft leek alles te lukken, behalve het scoren. Pol en van Dijk kregen beide een goede kans om de score gelijk te trekken, maar wisten beide het doel niet te vinden.

Slotoffensief blijft uit
Trainer Slender besluit om te wisselen, waardoor ZZVV met een extra aanvaller probeerde toch een doelpunt af te dwingen. Helaas pakte dit niet uit zoals gewenst en bleef de defensie van FC Horst stand houden. Aan het einde van de speeldag bleek het duur puntverlies. De concurrenten voor de nacompetitie tegen degradatie verloren, waardoor ZZVV bij winst 7 punten los zou staan van de 9e plaats.

Komende week volgt het inhaalduel tegen DOS Kampen. Deze wedstrijd wordt in kampen gespeeld in plaats van in Zuidwolde, zodat ZZVV aan het eind van de competitie haar allerlaatste wedstrijd kan spelen op het eigen sportpark.