7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

Na twee weken waarin er geen competitiewedstrijden op het programma stonden voor ZZVV stond op zaterdagmiddag 13 april de wedstrijd ZZVV tegen Hatto Heim op het programma. Met slechts 5 behaalde punten in het jaar 2024 zit de eerste selectie van ZZVV allesbehalve in een goede ‘flow’. De vrije zaterdagen en een teambuildingactiviteit in het plaatselijke Den Kaat moesten ervoor zorgen dat er weer drie punten bij de puntenverzameling van ZZVV worden bijgeschreven.

Op het zonovergoten Woltingeslag werd om 15:00 afgetrapt, het was ZZVV dat het initiatief naar zich toetrok en vanaf het begin een signaal afgaf dat het alleen met drie punten genoegen nam. Het initiatief van de thuisploeg drukte zich niet uit in grote uitgespeelde kans in de openingsfase en ook Hatto Heim kon het publiek niet vermaken met het nodige spektakel. Het meest opmerkelijke moment in de openingsfase was de blessure bij Wouter Marinus die na ongeveer 15 minuten het veld moest verlaten met een sleutelbeenbreuk wat voor hem einde seizoen betekent.

De eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht waarbij ZZVV licht de overhand had maar dit niet direct benadrukte in het scoreverloop. In de 37ste minuut kwam hier verandering in nadat Nick Vredenborg de bal tussen drie tegenstander bij Sven Cazemier krijgt. Laatstgenoemde haalt de trekker over waarna de bal in de touwen belandt nadat de bal van richting wordt veranderd: 1-0.

1-0 is ook de ruststand wat past binnen het plaatje van de eerste helft. De tweede helft is het Hatto Heim dat zich nadrukkelijk meldt op de helft van ZZVV wat leidt tot meerdere kansen voor de ploeg uit Hattem. Het opvoeren van de druk resulteert in de 62ste minuut tot de gelijkmaker, na een snelle aanval belandt de bal in de verre hoek waar keeper Sjors van der Weide kansloos is.

De gelijkmaker zorgt ervoor dat het momentum van de wedstrijd nog meer kantelt richting de kant van Hatto Heim wat bloed ruikt. Meerdere kansen volgden maar keeper Sjors van der Weide houdt ZZVV in de wedstrijd en ook de lat zorgt ervoor dat Hatto Heim niet op voorsprong komt. Het einde van de wedstrijd nadert en de thuisploeg lijkt te vechten voor een punt terwijl de gasten alles op alles zet om drie punten te pakken en hiermee over de tegenstander te kunnen klimmen op de ranglijst. Bij de zoveelste corner van de uitspelende ploeg in de laatste minuten van de wedstrijd valt de bal in de zestienmeter van ZZVV waarna een hachelijk moment ontstaat. Uiteindelijk wordt de bal via verschillende benen uit de gevarenzone gewerkt, hierdoor ontstaat er een mogelijke counter voor ZZVV. Via drie passes is Tom Buijtendorp vervolgens aan de bal aan de zijkant van het veld op de helft van Hatto Heim, hij geeft de bal in één keer voor op Jovanni van Dijk. De spits van ZZVV kan zich onsterfelijk maken door de bal binnen te werken maar laat deze kans plotseling liggen. De reden hiervoor is een schreeuwende speler achter de topscoorder van ZZVV. Via de grond wordt de voorzet van Tom binnen gewerkt door de linkervoet van ‘Good Old’ Paul Bos. Grote ontlading bij de spelers en staf van ZZVV volgt aangezien de drie punten lang niet binnen handbereik lagen. De luttele minuten die volgen zorgen niet meer voor problemen voor de thuisploeg. Scheidsrechter Schuhmacher fluit vervolgens voor de laatste keer. ZZVV wint onterecht maar mag wel eindelijk weer drie punten bijschrijven en zet de weg in naar directe handhaving.