IJsselcentraleweg 9
8014BK
ZWOLLE
tel. 038-4600621

Ontwaken uit een winterslaap is wat ZZVV afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen vv SVI deed. Waarin de eerste helft de winterstorm nog heerste was dat in de tweede helft volledig omgedraaid. De mannen van trainer Hans Slender kwamen in beweging en gingen met volle overgave aan het werk om zich te nestelen in de bovenste helft van de tweede klasse H Oost, dankzij een 4-2 overwinning op vv SVI.

Zaterdagmiddag trok ZZVV naar sportpark De Siggels in Zwolle, waar SVI de tegenstander was. Net als zo vaak dit seizoen was het een tegenstander waar ZZVV nog nooit tegen gespeeld heeft. Dat maakt het dit seizoen ook leuk en uitdagend. ZZVV kon met een vrijwel complete selectie afreizen naar Ittersum, waardoor trainer Hans Slender voor een luxeprobleem kwam te staan als het gaat om het kiezen van zijn basis elf.

Daardoor zou je verwachten dat de Zuidwoldigers met volle vertrouwen aan de wedstrijd zouden beginnen. Echter was daar de eerste helft niets van te zien en te merken in het veld. Vv SVI kwam goed uit de startblokken en was zich ervan bewust dat het tegen ZZVV moest gaan gebeuren. De spelers van ZZVV stonden nog in hun ogen te wrijven om te ontwaken, terwijl de tegenstander de ene naar de andere aanval konden opzetten. Een storm van aanvallen leidde dan uiteindelijk in de 20e minuut in een treffer voor vv SVI. Nog geen 4 minuten later was het al 2 tegen 0 voor de thuisspelende ploeg. Misschien had het hier al wel 4 of 5 tegen 0 moeten zijn voor SVI, maar de mannen van trainer Dick Krommenhoek wisten de kansen niet om te zetten in doelpunten.

Inmiddels kwam ZZVV ook wat beter in het spel en door goed werk wist Janou van Veen de aansluitingstreffer te maken. Het was het eerste lichtpuntje van ZZVV. Ondanks dat vv SVI wel een overwicht op de wedstrijd had, werden er niet veel kansen van beide zijden gecreëerd. Uit het niets volleerde Nick Vredenborg de bal in de hoek naar Ger Luuk Pol. De licht dribbelende en altijd verassend snelle rechtsbuiten sneerde voorbij de verdediger en schoot de bal laag in de lange hoek en passeerde daarmee keeper Alex Grafhorst. De gelijkmaker kwam vlak voor rust, waardoor beide ploegen dus met een 2-2 stand de kleedkamers opzochten.

De gelijkmaker van Pol vlak voor rust leek de ploeg uit Zuidwolde vertrouwen te geven. ZZVV was een stuk feller dan de eerste helft en veel duels en tweede ballen werden dan ook gewonnen door de uitploeg. SVI kreeg het moeilijker en konden niet zoveel kansen meer creëren. Op aangeven van Ger Luuk Pol was het Maurice Tinholt, die net koud in het veld stond, die ZZVV op voorsprong zette. Daarna probeerde de thuisclub uit Zwolle nog het een en ander te forceren, vooral via voorzetten vanaf de zijkant, maar ZZVV-doelman Sjors van der Weide kon de meeste ballen gemakkelijk uit de lucht plukken. Nadat SVI aanvallend had gewisseld kon ZZVV toeslaan. Het was Ger Luuk pol die de wedstrijd definitief op slot gooide, door de 4-2 tegen de touwen te schieten. Door deze overwinning doet ZZVV goede zaken op de ranglijst. Volgende week speelt ZZVV een thuiswedstrijd tegen directe concurrent FC Horst.