Borger 1 - ZZVV 1

Borger 1 - ZZVV 1

De kop is er af! Het seizoen 2022/2023 ging afgelopen zaterdag onder prima weersomstandigheden van start en de 1e speelronde kende louter winnaars of verliezers…..geen enkele wedstrijd eindigde in een gelijkspel! Komend weekend is het duel CSVC – FC Klazienaveen de enige wedstrijd waarin twee ‘winnaars’ tegen over elkaar staan. (Hoogeveen – FC Zuidlaren gaat niet door). Bij WVV – SJS en Hollandscheveld – Vitesse’63 treffen een viertal elftallen elkaar die hun seizoen ouverture in een verliespartij zagen eindigen.

Wij zoomen natuurlijk nader in op het duel SV Borger – ZZVV welke aanstaande zaterdag om 14.30 uur begint op Sportpark De Drift in Borger. Namens de KNVB is scheidsrechter Daniël Dorgelo uit Emmen aangesteld als leidsman!

sv Borger
Het seizoen 2021/2022 verliep voor de sportvereniging Borger fantastisch. Na een reeks van 11(!) overwinningen op rij moest in de ploeg uit de Hunebedhoofdstad het kampioenschap, op doelsaldo, eerst nog laten aan concurrent WVV maar gelukkig was er nog een herkansing via de nacompetitie. In deze ‘finale’ werd SVN’69 uit Nijeveen met 3-1 verslagen waardoor de ploeg voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 weer uitkomt in de 3e klasse der KNVB. Een knappe prestatie want in het seizoen 2019/2020 speelde de formatie zelfs nog een jaartje in de 5e klasse.

Een vervolg in de bekercompetitie zat er voor de groenwitten niet in. Er werd weliswaar gewonnen van NWVV (5-1) en Nieuw Balinge (1-3). Bargeres was echter met 2-1 nipt te sterk en de ploeg uit Emmen werd hierdoor poulewinnaar. De hernieuwde kennismaking met de 3e klasse verliep voor de ploeg van trainer & all-time clubtopscorer Arne Joling niet helemaal zoals gewenst. In een tumultueuze slotfase kwam Borger, via Matthijs Brink, in de 90e minuut op 1-1. Echter in de blessuretijd scoorde HSC echter nóg een keer zodat de Borgenaren alsnog met lege handen naar huis moesten. Een hard gelag.

ZZVV
Voor de geelzwarten begon het seizoen uitstekend. De ploeg van Hans Slender en Arjan Mulderij won op het eigen kunstgras van Woltinge-slag met 5-1 van Veenhuizen en grote man bij de ZZVV’ers was andermaal spits Jovanni van Dijk. De topscorer van verleden jaar maakte vlak voor rust , binnen 6 minuten , een loepzuivere hattrick en dat zorgde voor een comfortabele ruststand. Ger Luuk Pol en Wouter Marinus maakten na de thee het kwintet vol. Ondanks de ruime zege speelde ZZVV zeker niet groots en was Veenhuizen ook absoluut beter dan de uitslag doet vermoeden. Terecht was de overwinning echter wel en daarom zal er door de Zuidwoldiger formatie met vertrouwen worden uitgekeken naar het duel tegen de promovendus.

Zoals bekend bekerde ZZVV wel een rondje verder. Overwinningen tegen VVAK (11-0) en Alcides (0-2) èn een gelijkspel tegen SVN’69 (2-2) waren hiervoor toereikend. En hoe leuk was het dat er bij de loting deze week, met een thuiswedstrijd tegen 4e divisionist HZVV, een fantastische tegenstander uit de koker kwam. Dat is pas voor zaterdag 22 oktober, eerst moet de focus op de lastige uitwedstrijd tegen SV Borger. Een duel wat wij uiteraard met het volste vertrouwen tegemoet zien!

24 september 2005. Borger – ZZVV 2-0. (Bron: Programmaboekje sv Borger)

Historie
Het is zaterdag de 11e onderlinge ontmoeting in competitieverband. Vijfmaal was Borger de sterkste, 4x ging de winst mee naar Zuidwolde en alleen in maart 2009 eindigde het duel in een ‘unentschieden’ 1-1. Doelcijfers 24-18.

De allereerste ontmoeting vond al plaats in de vorige eeuw. Op 25 april 1998 werd het 3-2 voor de groenhemden, namens ZZVV scoorde Perbo Huiskes 2x. Vier jaar later volgde de tweede wedstrijd. De ZZVV’ers gingen (na een 0-1 voorsprong, doelpunt Mark Hummel) met 8-1 de Bietenbrugbrug op. Klein detail: de avond er voor was er een ‘klein’ feestje gevierd op het huwelijk van onze toenmalige verzorgster Miranda.

Ook ontmoeting 3 en 4 werden steevast in het voordeel van Borger beslecht maar op 16 december 2006 was het eindelijk zover. ZZVV wist te winnen  op “De Drift”. De eindstand was 1-4 en de doelpunten werden gemaakt door Jesper Romkes 3x en Martin Koekoek.  De laatste keer dat Borger – ZZVV op het affiche stond was op 29 oktober 2016. ZZVV stapte na 90 minuten met een 2-4 overwinning van het veld. Paul Bos, Stefan Dijkstra, Sander Hartman en Bas Uiterwijk Winkel scoorden namens ZZVV. Jeffrey Spelten en Luuk Kenter waren trefzeker voor Borger.

De meest memorabele wedstrijd tussen Borger en ZZVV betrof echter géén competitiewedstrijd. Op 1 mei 2007 streden beide elftallen in Hoogersmilde om het kampioenschap van de 4e klasse D. Borger won na verlenging met 1-2!

Patrick Dekker (ZZVV) passeert Borger doelman Mark Wolters. 11 februari 2006, ZZVV – Borger 3-1.

Wij wensen iedereen een mooie voetbalzaterdag toe!