9531TK
BORGER
tel. 0599-234832

Opstelling ZZVV 1

1 Oktober op sportpark De Drift te Borger staat om half drie de competitiewedstrijd tussen SV Borger en ZZVV op het programma. De thuisploeg heeft vorige week in een hectische eerste wedstrijd met 2-1 verloren van HSC, welke in de 94ste minuut de winnende scoorden nadat SV Borger in de 90ste minuut de gelijkmaker op het bord had gezet. ZZVV won zijn eerste wedstrijd tegen Veenhuizen met 5-1.

Al in de eerste minuut wordt duidelijk wat het spelbeeld van de wedstrijd zal zijn. SV Borger zakt met het gehele team achter de middellijn en laat ZZVV rustig opbouwen. Zodra de middellijn wordt gepasseerd door de ploeg uit Zuidwolde probeert Borger druk te geven en de linies kort op elkaar te houden. Wat volgt is een slordige en relatief saai eerste kwartier waarin het spel kan worden beschouwd als een tactisch steekspel. In minuut 16 volgt vervolgens het eerste wapenfeit van ZZVV, een vrije trap op circa 25 meter wordt door Wouter Marinus ruim over geschoten. Dit lijkt het startsignaal voor beide ploegen om de wedstrijd wat meer open te breken. Enkele minuten later volgt de eerste kans voor de ploeg uit Borger, Luuk Kanter gaat één op één met keeper Sjors van der Weide na een verlengde ingooi. De keeper van ZZVV pakt zijn kans om uit te blinken en keert de inzet van de spits van Borger. In de 22ste minuut is daar de kans voor topscoorder Jovanni van Dijk, vorige week scoorde hij er drie, maar na een steekpass van Wouter Marinus kan hij de keeper van Borger niet verschalken in de korte hoek. Uit de corner die hieruit volgt is het weer de combinatie Wouter-Jovanni die voor een kans zorgen, de corner van Wouter wordt met overtuiging tegen de deklat gekopt door de spits uit Zuidwolde.

In de 33ste minuut is daar dan de tweede kans voor het thuisspelende team, linksmid Hendrik Gustin wordt diep gestuurd en faalt niet één op één met de keeper van ZZVV 1-0. ZZVV reageert snel op deze tegenslag, Vincent Hulst trekt de bal terug vanaf de achterlijn op de uitgezakte Jovanni van Dijk. De spits heeft de tijd om een hoek uit te kiezen en weet hier wel raadt mee, hij brengt de stand op 1-1 slechts 2 minuten na de eerste goal. In de laatste minuut voor de rust is het Vincent Hulst die op snelheid langs zijn tegenstander loopt en de bal weer voor geeft. De bal wordt getoucheerd door de verdediger van Borger waarna deze pardoes voor de voeten valt van Tom Buijtendorp, hij laat deze kans niet liggen en brengt ZZVV nog voor rust op een 1-2 voorsprong. Zo kan ZZVV met een goed gevoel aan de thee ondanks het feit dat ze op achterstand kwamen na 33 minuten.

Enkele minuten in de tweede helft ontstaat een discutabel moment. ZZVV bouwt een aanval op aan de linkerkant van het veld, waarna de vlag van de grensrechter omhoog gaat. De aanval gaat door Nick Vredenborg geeft een lage voorzet op Vincent Hulst, hij schuift de bal simpel binnen nadat hij hiervoor twee keer aangever was. Scheidsrechter gaat in gesprek met de grensrechter van Borger, welke overtuigt was van de buitenspelsituatie. Scheidsrechter was het hier niet mee eens en keurt het doelpunt goed, 1-3. Dankzij de beelden van RTV Drenthe kan iedereen zelf oordelen of het buitenspel is of niet. De grensrechter vlagde in eerste instantie voor de onderstaande situatie, na het zien van de beelden gaf de grensrechter van dienst aan dat het ging om doelpuntenmaker Vincent Hulst.
Buitenspel of niet?

Het discutabele moment betekende ook een definitieve beslissing in de wedstrijd. Borger probeerde wat meer druk te geven, echter speelde ZZVV hier vrij makkelijk onder deze druk uit. Na een uur spelen resulteerde dit weer in een doelpunt. Wederom speelde Vincent Hulst zijn directe tegenstander uit, vervolgens bracht hij Stefan Dijkstra met een lage voorzet instelling. De linksback van beroep schiet deze uitgelezen kans met zijn rechterbeen tegen de touwen en brengt de stand op 1-4.

Minuut 72 breekt aan waarin er een mijlpaal wordt bereikt. Vincent Hulst wordt na 3 assists en een doelpunt gewisseld voor Bram Otten, hiermee speelt hij zijn 100ste wedstrijd in ZZVV 1. De afgetrainde Bram mocht in de laatste 20 minuten als vader van de selectie het team bij de hand nemen op weg naar een overwinning. Kort na de invalbeurt van de jubilaris krijgt ZZVV een vrije trap op de rand van de zestien, dit keer is Matthijs Capellen die achter de bal gaat staan. Hij verrast de keeper met een hard schot in de lange hoek, de keeper ziet de bal te laat waardoor deze via de binnenkant van de paal binnen valt, 1-5. Diezelfde Matthijs Capellen zet, met een pass buitenkant voet, in de 80ste minuut Wouter Marinus één op één met de keeper van Borger. De keeper wint dit onderlinge duel waarna de rebound voor de voeten valt van Jovanni van Dijk. Dit is een koud kunstje voor de spits van ZZVV, hij maakt de 1-6 en verstevigd zijn plek op de topscoorderslijst van de 3de klasse D. De laatste 10 minuten gaan (gelukkig) snel voorbij, beide ploegen vinden het wel goed en dus fluit scheidsrechter Dorgelo na exact 90 minuten voor de laatste keer. ZZVV wint overtuigend na een matige begin van de wedstrijd. Na twee wedstrijden bezet ZZVV de eerste plaats in de 3de Klasse D samen met FC Klazienaveen en DKB. Volgende week speelt de ploeg uit Zuidwolde thuis tegen Vitesse ’63, het team uit Koekange heeft na twee wedstrijden 1 punt behaald en zal dus uit zijn op revanche. SV Borger mag aantreden tegen Veenhuizen en hopen hun eerste punten binnen te kunnen halen.