Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 38

7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

Na een aantal weken van voorbereiding is afgelopen weekend het seizoen voor ZZVV begonnen. In Zuidwolde werd er een derby gespeeld tegen VVAK (ook wel V-Vak in de volksmond genoemd). Met een stralende zon op het altijd strakke groene nep matje begon om 15.00 de wedstrijd.

Bij ZZVV speelt Max Bosscher een uitzwaaiwedstrijd. De aanvoerder van het vlaggenschip gaat samen met zijn vriendin naar de andere kant van de wereld (Bali) om te werken/wonen en vakantie te vieren. Vanaf deze kant nogmaals enorm veel plezier gewenst.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat ZZVV deze middag de bovenliggende partij zou zijn. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal van de middag viel. In de 5e minuut scoorde Jovanni van Dijk de 1-0 tegen de touwen. In de 15e minuut scoorde Wouter Marinus de 2-0 uit een rebound. Kort na de drinkpauze kopt Jovanni van Dijk de 3-0 en zijn 2e goal van de middag binnen.

Kort na de 3-0 stak Matthijs Capellen de spits van VVAK weg, die goed mee gaf aan Tristan Vredenborg die de bal oog in oog met Jelle Verburg op de paal schoot. Eigenlijk was dit het enige gevaar van V-Vak deze 90 minuten. In de 42e minuut scoort Dave ‘Tuurlijk’ Padding de 4-0 na een hakje van Tom Buijtendorp. In minuut 44 staat Wouter Marinus klaar voor een vrije bal, deze kan de keeper nog keren. Maar wie anders dan Jovanni van Dijk staat daar om de bal in het net te rollen. De hattrick gecomplementeerd en 5-0 op het bord. In de 45e minuut wordt Tom Buijtendorp de diepte ingestuurd en lobt de bal over de keeper heen. De bal stuitert tegen de paal en daar stond wederom Jovanni van Dijk om de bal in te tikken en toch voor rust nog 6-0 er van te maken.

Na rust heeft ZZVV genoeg mogelijkheden om te scoren, maar het ontbreekt even aan scherpte. Het duurt zo’n 20 minuten tot het publiek weer een goal krijgt te zien. In de 65e minuut Jovanni van Dijk scoort zijn 5e van de middag op aangeven van wederom Tom Buijtendorp, 7-0. In de 78e minuut is Jovanni van Dijk zijn scoringsdrift nog niet kwijt en schiet hij op aangeven van Wouter Marinus de 8-0 binnen. Geen minuut later schiet Wouter Marinus van zo’n 20 meter met een droge knal de bal tegen het net en komt de 9-0 op het scorebord. In de 81e minuut maakt Wouter Marinus zijn hattrick ook compleet en schiet hij de 10-0 binnen. Jovanni van Dijk moest het laatste ‘woord’ hebben in deze wedstrijd en schiet zijn 7e goal binnen van de middag. 11-0 en dit is tevens ook de eindstand.

Een gemakkelijke overwinning waarin ZZVV geen enkel probleem had met VVAK. Volgende week zaterdag speelt het 1e uit tegen SVN in Nijeveen. SVN verloor zijn 1e bekerwedstrijd met 4-1 van Alcides Zaterdag 1.

De wedstrijd tegen VVAK betekende ook een weerzien met Bryan Koster, die jarenlang voor onze vereniging speelde. Hier op de foto geniet Koster zichtbaar tussen zijn vrienden en ZZVV'ers Stefan Dijkstra, Matthijs Capellen, Wouter Marinus, Arjan Mulderij en Max Bosscher.