Voorbeschouwing ZZVV – Achilles 1894 - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voorbeschouwing ZZVV – Achilles 1894

11 oktober 2019 11:15


Wat opvalt, na drie speelronden in de 3e klasse D, is dat er door de diverse ploegen aan de lopende band wordt gescoord. Ook afgelopen weekend vielen de goals weer als rijpe appelen en in totaal staat de teller na 21 gespeelde wedstrijden al op 84, een gemiddelde van 4 goals per duel. Achilles 1894 is óók hierin de absolute koploper met 19 treffers. CSVC, Nieuwleusen en ZZVV maakten elk 8 doelpunten en de aanvalsmachine van SCD’83 loopt vooralsnog wat stroefjes met slechts 2 treffers in drie wedstrijden.

Leuk die statistiekjes maar het gaat natuurlijk louter en alleen om de punten en daar zal aanstaande zaterdag op de diverse velden weer ‘te vuur en te zwaard’ om gestreden worden. Zo ook op sportpark Woltinge-slag in Zuidwolde waar ZZVV Achilles 1894 ontvangt. Het duel begint om 15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Michiel Tramper uit Steenwijk.

Achilles 1894

Zoal de naam al doet vermoeden is Achilles uit Assen opgericht in 1894, op 24 december om precies te zijn en derhalve vieren de roodzwarten over niet al te lange tijd hun 125 jarig bestaan! Een felicitatie waard. Toch is het een jubileum met twee gezichten. Voor het eerst in het bestaan van de club hebben de Assenaren dit seizoen géén standaardelftal meer op de zondag en daarmee kwam er een einde aan een roemruchte geschiedenis waarbij Achilles 1894 vele jaren toonaangevend was is het vaderlandse amateurvoetbal. Over het hoe en waarom van deze teloorgang zullen we hier niet over uitweiden maar we richten uiteraard wèl onze blik op het Achilles anno 2019.

Sinds het seizoen 2016/2017 is Achilles ook op de zaterdag actief. Na het kampioenschap in het 1e jaar en promotie naar de 4e klasse volgde prompt wederom promotie, ditmaal via de nacompetitie, naar de 3e klasse. Na vorig jaar als 7e te zijn geëindigd werd er flink in de spelersgroep geïnvesteerd wat resulteert in een fraaie koppositie dit seizoen. De cijfers spreken voor zich: 3x gespeeld, 3x winst. Doelcijfers: 19-2! Romario Tjong-A-Sie is topscorer met 7 treffers.

ZZVV

Na alle jubel over de geweldige zege op FC Klazienaveen waren de verwachtingen bij alles en iedereen hoog gespannen in aanloop naar het duel met Hardenberg’85. Het liep echter anders. Na een redelijke openingsfase liep de ploeg Herman Schonewille en Marlon Kruis een groot deel van de eerste helft achter de feiten aan en ging het met een 2-0 achterstand aan de thee. Na rust was er weliswaar een verbetering van het spelniveau te bespeuren maar bij lange niet genoeg om het rustig achterover leunende Hardenberg te verontrusten. Joël Huiskes verkleinde vanaf de strafschopstip de stand nog wel tot 2-1 maar tot een echt slotoffensief kwam het niet en zo bleven de punten terecht in Overijssel.

Zaterdag wacht dus koploper Achilles 1894 en dat is een mooi moment voor de jonge spelersgroep om zich te meten met de (tot nu toe) gedoodverfde kandidaat op een hoge klassering in de 3e klasse D. Het zal verre van eenvoudig worden maar de mythologie leert ons dat ook Achilles een zwakke plek heeft, aan ZZVV de taak om deze hiel te vinden!

De geelzwarten moeten dat nog steeds doen zonder youngster Tom Leerdam en ook het meespelen van Stefan ‘mini’ Dijkstra en is nog ongewis.

Tot slot nog even dit. De benutte strafschop van Joël Huiskes afgelopen zaterdag tegen Hardenberg’85 was zijn 16e namens ZZVV 1 in competitieverband. Hiermee passeert hij Bernard Boensma die tussen 1985 en 1996 15x keer raak schoot vanaf de elfmeterstip! Derde in deze all time lijst is Aard Ekkel met 7 benutte penalty’s.

Historie

Qua historie kun je het duel tussen ZZVV en Achilles 1894 samenvatten op de achterkant van een sigarendoosje………. die historie is er namelijk niet. Dan het dus ook op de achterzijde van een postzegel gekund hoor ik u denken. Wellicht, ware het niet dat beide teams wel degelijk een keer tegen elkaar hebben gespeeld.

Tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi editie 2013/2014 waren ZZVV en Achilles 1894 in de eerste ronde in één poule ingedeeld. In een waarschijnlijk sfeervolle Mr. Nico Wessels Boerhal in Zuidwolde eindigde deze wedstrijd, eind december 2013, in 1-1.

1250e competitiewedstrijd ZZVV 1

Het is zaterdag een duel met een feestelijk tintje. Het is namelijk de 1250e competitiewedstrijd van ZZVV 1 sinds de oprichting van onze club op 1 april 1963. Op 5 oktober 1963 was wedstrijd nummer 1, thuis tegen DSV’61 uit Doornspijk. Uitslag 0-10! Na 1249 wedstrijden is de balans als volgt:

1249 wedstrijden 520x winst 254x gelijk 475x verlies 2266 doelpunten voor 2270 doelpunten tegen

ZZVV 2

Zaterdag staat er voor ZZVV 2 de derby tegen De Weide 2 op het programma. Na overwinningen op GSVV The Knickerbockers 4 en NEC Delfzijl 2 moesten de mannen van Klaas Mijnheer en Jan Loovers afgelopen zaterdag hun meerdere erkennen in Gorecht 2. In Haren werd met 4-2 verloren maar na drie duels staat Oens Tweede keurig 5e in de 1e Klasse B. Tegenstander De Weide heeft net zoveel punten maar staat dankzij een beter doelsaldo op plaats drie.

Saillant detail! In de beker speelden beide ploegen ook tegen elkaar, de Hoogeveners wonnen toen met 1-3. Dat was echter op kunstgras zaterdag zal er op écht gras worden gevoetbald. De aftrap van ZZVV 2 – De Weide 2 is om 12.30 uur.

ZZVV 3

Ook voor ZZVV 3 staat er komend weekend een thuiswedstrijd op het programma. Om 14.30 uur nemen zij het op tegen FC Wolvega 3. HetDerde keerde zaterdag zonder punten terug uit Rouveen (4-2 nederlaag) en dat betekende het eerste puntverlies voor Mark Dijkstra cs. dit seizoen. Wolvega kwam tot op heden twee maal in actie en behaalde daarin drie punten.

ZZVV 4

ZZVV 4 verraste zaterdag vriend en vijand door thuis met maar liefst 4-0 te winnen van Vitesse’63 3. Het betekende de eerste zege in het nog prille seizoen en dat smaakt ongetwijfeld naar meer. Zaterdag reist tVierde af naar Meppel voor een ontmoeting met MSC/ Amslod 3. MSC ging zaterdag met 9-3 over de knie bij Heerenveense Boys 7 en heeft tot nu toe, net als ZZVV 4, drie punten behaald. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

ZZVV Zaal

ZZVV 2 (zaal) speelt op vrijdagavond 11 oktober om 21 uur tegen Beilen 2. Plaats van handeling is sporthal Trasselt in Hoogeveen. Zowel ZZVV 1 (zaal) als ZZVV 3 (zaal) spelen op woensdagavond 16 oktober. Het nog ongeslagen ZZVV 1 speelt om 21 uur in sporthal De Meer in Wijster tegen HHCombi 1 en ZZVV 3 komt dan in actie tegen……..ZZVV 2!!! Deze broedertwist wordt afgewerkt in Het Activum te Hoogeveen, aftrap 21 uur.

Wij wensen iedereen een mooi voetbalweekend toe!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!