Datum

15 september 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

HAVELTERBERG – Afgelopen zaterdag speelde ZZVV 2 voor de beker een uitwedstrijd -op het terrein van F.D.S. uit Havelterberg- tegen Willemsoord 2. Tijdens deze laatste poulewedstrijd voor de bekercompetitie wist de ploeg van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers zichzelf niet te belonen met een overwinning. Na negentig minuten heer en meester te zijn geweest over tegenstander Willemsoord, stond er na negentig minuten een 1-1 eindstand op het scorebord. Wat in het ZZVV-kamp simpelweg voor teleurstelling zorgde. Toch was ook tijdens deze wedstrijd duidelijk dat het jonge ZZVV 2 over erg veel kwaliteit en potentie beschikt, echter kon het van de vele gecreëerde kansen er vanmiddag maar één verzilveren.

ZZVV 2 beschikte vandaag over een brede en fitte selectie. De ploeg was zelfs zo compleet dat Henk Bakker, Pim Leerdam en Jos Marissen het derde elftal konden versterken. Bryan Koster, Mathijs Drent en Arjan Mulderij waren door blessures niet inzetbaar. Vanuit de eerste selectie sloot vandaag aanvaller Marco Kikkert aan.

Voor aanvang van dit duel was het onduidelijk waar deze gespeeld zou worden. Doordat de velden in Willemsoord onbespeelbaar zijn, leek er uitgeweken te worden naar Zuidwolde. Toch kwam in de loop van de week het nieuws naar buiten dat deze bekerwedstrijd in Havelterberg gespeeld zou worden. En zo geschiedde, op het aflopende(!) veld van voetbalvereniging F.D.S. werd om 12:00 voor het begin van de wedstrijd gefloten.

ZZVV 2 had direct door dat het in Willemsoord 2 een vervelende tegenstander ontmoette. Binnen de eerste tien minuten waren de Zuidwoldigers zowel fysiek als mentaal al getest door de ervaren Willemsoorders. Het spelbeeld was de hele eerste helft eentonig; ZZVV was compleet de baas over Willemsoord en creëerde al snel verscheidene kansen. Deze waren echter nog niet besteed aan Marco Kikkert, Bas Bulthuis, Jordi Booij en Donny Schoemaker. De ploeg uit Zuidwolde drukte door en zette Willemsoord nog eerder vast op eigen helft en kon –mede hierdoor- aanval na aanval opzetten. Dit resulteerde uiteindelijk in de welverdiende openingstreffer. Het was middenvelder René Scholing die op aangeven van Matthijs Capellen de bal onder doelman (en ZZVV-keeperstrainer) Alberto Schipper doorschoof, 0-1. Ook na deze treffer bleef ZZVV 2 op zoek naar meer treffers maar vond deze niet. Wel mochten de ZZVV’ers in het resterende deel van de eerste helft nog een paar veel te harde overtredingen ondergaan.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld maar dan slordiger. ZZVV 2 was nog steeds de bovenliggende partij, maar het spel werd onzorgvuldiger. Hoge crossballen en simpele passes kwamen niet aan. Ondanks het slordige spel wist de ploeg toch nog enkele goede mogelijkheden te creëren, maar deze waren niet besteed aan Bas Bulthuis en Marco Kikkert. Kort daarna kreeg ZZVV 2 de deksel op de neus. Waar de ploeg zelf niet scoorde, was het aan de andere kant wel raak. Één van de weinige mogelijkheden van Willemsoord 2 werd omgezet in een doelpunt, 1-1. De verder uitstekend spelende Zuidwoldiger verdediging -onder leiding van keeper Jelle Verburg- kon de spits van Willemsoord niet beletten de gelijkmaker binnen te schieten. In het resterende kwartier probeerde ZZVV alsnog de winnende treffer te maken, maar drie dotten van kansen lieten Jordi Zwiers, Jordi Booij en Bas Bulthuis onbenut. En zo voelde het gelijkspel als een nederlaag, toen de scheidsrechter in de negentigste minuut voor het laatst floot.

Toch kan ZZVV 2 terugkijken op  drie prima bekerwedstrijden, waarin het niet verloor. De ploeg van Mijnheer en Loovers lijkt klaar voor de competitie, waarin het hoge ogen wil gaan gooien. De ploeg trapt komende zaterdag het nieuwe seizoen af in Assen, tegen ACV 3. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Stef Kloeze, Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema; Donny Schoemaker (’65 Niek Geers), René Scholing, Matthijs Capellen; Jordi Booij, Bas Bulthuis en Marco Kikkert (’70 Jordi Zwiers)