1 september 2018 16:30

Scheidsrechter

Hans ten Hoopen

Onbekend

ZUIDWOLDE – ZZVV 2 is het nieuwe voetbalseizoen uitstekend begonnen. Op het eigen sportpark Woltingeslag werd bekertegenstander Fit Boys 2 met 3-1 verslagen. Een mooie start voor de nieuwe trainer Klaas Mijnheer, die het komende seizoen de beschikking heeft over een bijzonder sterke selectie. Naast Fit Boys 2 ontmoet ZZVV 2 ook nog Heerenveense Boys 3 en Willemsoord 2 in het bekertoernooi. Met deze wedstrijden werkt ZZVV 2 toe naar zaterdag 22 september waar de competitie voor de Zuidwoldigers start in Assen; tegen ACV 3. De ambitieuze selectie van Mijnheer en Loovers heeft haar zinnen gezet op het komende voetbalseizoen en wil de vorig seizoen ingezette lijn omhoog dit seizoen gaan doortrekken.

Dat gaat ‘oens Tweede’ doen met een versterkte selectie. Zo sluiten voormalig eerste elftalspelers Donny Schoemaker, Olaf Westerbeek, Richard Koopman, Jelle Verburg en Mathijs Capellen vast aan bij het tweede. Vanuit de JVZ- jeugd komen Mathijs Drent, Stef Kloeze en Jos Marissen over. En vanuit het derde elftal sluit Bryan Koster aan. Hier tegenover staat het vertrek van Tom Willems (HZVV), Bram Leerdam (studie) en Yorick Haaze (studie).

Het was voor trainer Klaas Mijnheer wel direct even puzzelen in aanloop naar de eerste wedstrijd van het seizoen. Door blessures en andere verplichtingen kon hij namelijk niet beschikken over: Olaf Westerbeek, Niek Geers , Mathijs Drent, Mathijs Capellen, Donny Schoemaker, Bram Leerdam en Bryan Koster. Mede hierdoor kwamen Marco Kikkert en Bas Blanken vanuit het eerste elftal de selectie versterken.

Om half vijf floot scheidsrechter Hans ten Hoopen voor het begin van de wedstrijd en ging het voetbalseizoen 2018/2019 ‘los’. Na wat rommelige openingsminuten trok ZZVV 2 het initiatief naar zich toe. Ook creëerde het direct de eerste kans. Het was aanvaller Jordi Zwiers die zichzelf vrij voor de keeper manoeuvreerde maar met links over het doel schoot. Een paar minuten later was het wel raak voor ZZVV, al had het hier wel een strafschop voor nodig. Middenvelder René Scholing bleef koel vanaf de stip en schoot beheerst de eerste treffer van het seizoen binnen, 1-0. Erg lang mocht ZZVV 2 niet genieten van deze voorsprong want even later was het raak aan de andere kant. Na klungelig balverlies schoot een aanvaller van Beilen de bal knap langs ZZVV-keeper Bas Blanken. In de fase hierna was het weer ZZVV dat de betere van het spel had en dit leidde uiteindelijk tot een doelpunt. Middenvelder Bas Bulthuis zette met een steekpass Jordi Booij alleen voor de doelman en Booij schoof de bal in de verre hoek, 2-1. Direct het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na rust bleven Henk Bakker en Jordi Zwiers achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door een tweetal debutanten; verdediger Stef Kloeze en middenvelder Jos Marissen. Zij lieten beide zien een waardevolle aanvulling voor ‘oens Tweede’ te zijn. Het spelbeeld was de tweede helft simpel te omschrijven. ZZVV 2 domineerde de wedstrijd en creëerde veel kansen. Deze waren echter niet besteed aan aanvallers Kristiaan Adema, Marco Kikkert en Bas Bulthuis. Zij lieten grote mogelijkheden -om de wedstrijd op slot te gooien- liggen. Gelukkig voor ZZVV 2 deed Jordi Booij dit wel. Booij kreeg de bal na een scrimmage op de rand van de zestienmeter voor zijn voeten en schoot hard en hoog raak, 3-1. Ook na dit doelpunt kreeg ZZVV 2 nog verscheidene pogingen om de score op te krikken, maar liet het dit na. En zo floot de goed leidende scheidsrechter Ten Hoopen na negentig minuten af.

Een verdiende overwinning voor ZZVV 2, dat het nieuwe voetbalseizoen op deze manier positief start. Verbeterpunten waren er zeker maar wat vooral opvalt is dat de ploeg over bijzonder veel potentie beschikt. Zeker als in de komende weken alle spelers gaan aansluiten. Het belooft een mooi seizoen te gaan worden voor ZZVV 2. En wij houden u daarover op de hoogte! Volgende week speelt ZZVV 2 in Friesland tegen Heerenveense Boys 3. Op sportpark De Akkers wordt om 15:00 afgetrapt. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Bas Blanken; Bart Otten, Henk Bakker(’45 Stef Kloeze), Richard Koopman, Geert Bouwers; Kristiaan Adema, René Scholing, Bas Bulthuis; Jordi Zwiers (’45 Jos Marissen), Marco Kikkert en Jordi Booij