Bram Otten (schot)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

26 november 2016 14:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – In een tactisch interessante wedstrijd heeft ZZVV koploper Nieuwleusen twee punten weten af te snoepen door met 1-1 gelijk te spelen. Toch zal de gedachte overheersen dat winst zeer goed mogelijk was geweest. Zoals wel vaker in de laatste wedstrijden werd in de tweede helft een voorsprong weggegeven, waardoor ZZVV met een punt genoegen moest nemen.

Het was een evenwichtige wedstrijd zaterdagmiddag in Zuidwolde. ZZVV speelde met drie centrale verdedigers tegenover de twee spitsen van Nieuwleusen, en eigenlijk stak geen van beide ploegen erbovenuit. Het aantal kansen was niet heel groot, maar toch was het een leuk schouwspel. De eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd was voor Rob Muller die namens Nieuwleusen een indraaiende corner tegendraads probeerde in te koppen en zijn inzet voorlangs zag gaan. Halverwege de eerste helft liet ZZVV voor het eerst echt van zich spreken en na een prachtige vloeiende aanval werd de bal vanaf de rechterflank voorgegeven, waarna de sterk spelende Bram Otten de bal achter doelman Timo Muller wist te koppen. Het was een flinke opsteker voor ZZVV, dat natuurlijk de bittere nasmaak van de bekernederlaag van vorige week tegen BSVV wilde wegspoelen.

Voor rust lieten zowel ZZVV als Nieuwleusen zich nog één keer zien. Ruben Brinkman probeerde het namens de gasten van heel ver en zag Jelle Verburg goed redding brengen. Timo Muller hoefde vlak voor rust niet in actie te komen bij een schot van Paul Bos dat net over de lat over de achterlijn verdween, waardoor de ploegen dus konden gaan rusten met een 1-0 stand.

Direct na de rust zette Nieuwleusen aan en kreeg het via de jonge Tom Vasse de kans om de gelijkmaker op het bord te zetten. De aanvallende middenvelder mocht alleen richting doelman Verburg, die als winnaar uit het duel kwam en de gelijkmaker voorkwam. De tweede helft was al weer halverwege toen in een tijdsbestek van een minuut beide ploegen dicht bij een doelpunt waren. Invaller Saake Malestein schoot namens Nieuwleusen de bal tegen de binnenkant van de paal en had de pech dat de bal weer terug het veld in kwam. Paul Bos was in de tegenaanval namens de thuisploeg dichtbij de 2-0 maar de aanvaller schoot de bal tegen de benen van Timo Muller die zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Lange tijd hield ZZVV de rijen achterin goed gesloten en was er altijd een mannetje extra om de bal op te ruimen, tot aan de 85e minuut. Een fraaie voorzet kon in alle vrijheid door topschutter Reinier Meijerink worden binnengekopt, waardoor beide ploegen na de wedstrijd een punt mochten bijschrijven.

Opstelling ZZVV: Verburg Mulder, Capellen, Reinink, Schinkel (63. Schoemaker), Dijkstra Bosscher, Hartman, Uiterwijk Winkel Bos, Bram Otten.