Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Op deze zaterdag 4 mei staat een leuke wedstrijd te wachten op al het publiek wat is gekomen naar sportpark Wolting-slag. De nummer “laatst” tegen de nummer negen van de  competitie. ZZVV kan vandaag over IJVV heen gaan, omdat IJVV vrij is. Voor de wedstrijd is er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Kees Jansen.

Na twee minuten voetballen lijkt de wedstrijd gestaakt te worden. De scheidsrechter hinkt een beetje en roept de twee trainers bij zich. Hij lijkt geblesseerd, maar er wordt wel verder gevoetbald. Bas Bulthuis (die weer eens leider mocht zijn) heeft een hele lijst afgebeld om een nieuwe scheids te regelen en dat lukte ook nog!

In de tiende minuut is er de eerste kans voor Ger Luuk Pol, maar hij stuit op de centrale verdediger van de tegenstander. In de 33e minuut is daar ook de eerste kans voor de bezoekers. De bal wordt terug gekopt vanaf de tweede paal en vervolgens op doel gekopt, maar precies in de handen van keeper Sjors van der Weide.

Daar is dan de vervanger van de geblesseerde scheidsrechter: David Sanders! In de 35e minuut trekt hij de voetbalschoenen aan. De gebleseerde scheidsrechter verlaat onder groot applaus het veld. Amper vier minuten later onderschept Ger Luuk Pol de bal uit een verkeerde breedtepass en begint aan een solo, waarna hij de bal langs de keeper prikt: 1-0.

Rust

In de tweede helft neemt AGOVV het voortouw en wordt daarvoor beloond, want na een kwartier voetballen wordt de bal achter de keeper van ZZVV gekopt. Een paar minuten later is daar de eerste kans van de tweede helft voor ZZVV. Janou van Veen legt de bal met de hak klaar voor Xander Adema, maar die schiet tegen de handen van de keeper. Twee minuten later kapt diezelfde Janou van Veen de linksback gemakkelijk uit en vuurt de bal richting de korte hoek, maar stuit weer op de keeper.

75e minuut, AGOVV kopt de bal op doel, maar Sjors pareert de kopbal en wordt daarna via onderkant lat binnen geschoten. Eerst word er doorgevoetbald, maar de scheids loopt even later naar de grens en fluit toch voor een doelpunt.

In de laatste minuten probeert Vincent Hulst uit wanhoop doelpuntenmaker Ger Luuk Pol te bereiken met een lange bal, maar de nummer 23 van AGOVV wil de bal terug koppen naar de keeper. De keeper stond niet waar hij heenkopte en zo rolde de bal tergend langzaam het doel in.

ZZVV zet nog één keer aan om de drie punten in zuidwolde te houden. Het leverde nog wat kansjes op maar, de keeper werd niet gepasseerd. De punten worden dus verdeeld. ZZVV staat nu precies gelijk met IJVV dus het wordt voor beide ploegen nog een spannend einde van de competitie.