7782RA
DE KRIM
tel. 0524-571971

Opstelling ZZVV 1

Een wat vroegere wedstrijd dan de heren gewend zijn stond deze zaterdag op de planning. Beide selecties waren niet compleet, ZZVV kampte met een aantal blessures en bij DKB moest er iemand hoofdpiet spelen. Om half 2 floot de scheids af en kon de wedstrijd beginnen. De koude wind, die haaks op het veld stond, deed het aanvoelen als –4 en dat was de eerste minuten te merken aan het spel. DKB maakte het veld erg groot en hierdoor was het voor de Zuidwoldigers even zoeken naar hoe ze hier mee om moesten gaan. De eerste lange bal van de Krim viel meteen goed, en door gebrek aan scherpte achterin belandde de bal al na 3 minuten achter invalkeeper Twan de Weerd.

Weer geen droomstart dus voor de koploper van de 3e klasse D, die al 2 wedstrijden op rij geen 3 punten wist te pakken. Ondanks de vroege tegenslag rechtte zzvv snel haar rug en uit een goede corner van Tom Leerdam kopte Paul Bos raak, waardoor de stand snel gelijk werd getrokken. Hierna volgde een lange periode van balbezit voor zzvv, waarbij DKB de boel probeerde dicht te houden en vaak kozen voor een lange haal naar voren. Zzvv creëerde wel kansen, waaronder een afgevlagde goal, maar het kwam eerst niet tot scoren. Totdat er een vrije bal werd gegeven, een beetje naast het 16 meter gebied. De vrije bal werd weggekopt en opgepikt door Ger Luuk Pol, die hem richting de rechter onderhoek volleerde, en zo de 2-1 binnen schoot. 5 minuten deed zich een haast identieke situatie voor, wederom een afgeslagen bal werd door Julian Adema goed gecontroleerd, en hierna in de linker onderhoek geschoven. Hiermee maakte de jongste en de op 1 na jongste speler van ZZVV 1 beide een goal, tevens was dit de allereerste competitiegoal van Julian Adema. Na deze goal voetbalde de selectie van trainer Hans Slender de eerste helft uit en konden zij even opwarmen met een warm kopje thee. Na rust kwam bram Otten binnen de lijnen voor Xander Adema, en even later verving Dave Padding de dreigende Janou van Veen. Het spelbeeld was niet verandert, daar zzvv veel de bal had. Het had soms wel wat moeite met de rust te bewaren aan de bal, wat resulteerde in een paar kansjes voor DKB, maar De Weerd hield ze goed tegen. Door de opbouw van achteruit kreeg ook zzvv een aantal kansen, waar uiteindelijk Paul Bos van een afstand hard raak schoot en zo de 3 punten definitief veiligstelde. Kort hierna mocht de doelpuntenmaker het veld verlaten werd hij vervangen door Donny Schoemaker.

Snel na zijn entree floot de scheids voor hands in het strafschopgebied van DKB en zo mocht Jovanni van Dijk aanleggen, en met succes. We kruipen richting het einde van de wedstrijd, waar DKB het eigenlijk wel welletjes vond, desondanks kregen ze nog een goede kans. De middenvelder speelde zichzelf goed vrij en legde af aan een teamgenoot, die de bal van net buiten de 16 buiten het bereik van De Weerd schoot. Van een slotoffensief kwam het niet, kort hierna kwam zzvv nog met een goed uitgespeelde aanval, waar bram Otten aan de basis stond. Hij gaf een goede bal op Padding en die gaf op zijn beurt de bal af op Jovanni, die in eerste instantie tegen de keeper aanschoot, maar hem via de kluts toch in het doel wist te werken, 2-6. De aftrap werd genomen en hierna hoorde iedereen de duidelijke coaching van de ervaren Bram Otten. Hij attendeerde de scheids erop dat het Nederlands elftal snel zou beginnen en meteen hierop floot de scheids de wedstrijd af.