7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling ZZVV 1

KOEKANGE – Om des keizers baard. Thuisploeg Vitesse ’63 maakt een sterk seizoen door en heeft zich bovenin de subtop genesteld van de 3e klasse D. Doordat FC Ommen de tweede periode pakte, maken zij echter geen kans meer op een toetje van dit toch al lange seizoen. ZZVV wist vorige week de 2e plek definitief veilig te stellen en is al zeker van nacompetitie. Onder de noemer ‘De Woldenderby’ probeerde de thuisploeg de boel toch nog wat op scherp te krijgen. Een feesttent met DJ, broodjes hamburger en beenham, het Rad van Avontuur en de Champions League finale op groot scherm, alles werd ingezet om zowel spelers als publiek te overtuigen dat dit toch een mooie voetbalmiddag kon gaan worden. En de aanwezige toeschouwers werden niet teleurgesteld.

ZZVV startte in de inmiddels wel bekende 5-3-2 formatie nog zonder de licht geblesseerde topscorer Jovanni van Dijk, voor hem in de plaats startte Dave Padding in de spits, die na veel blessureleed weer op de weg terug is. Verder kregen Joël Huiskes en Tom Leerdam rust met het oog op het nog komende programma. Julian Adema moest kort voor de wedstrijd helaas afhaken met hamstringklachten. Als jongste speler in de selectie heeft hij zowel in het 1e als 2e enorm veel minuten gemaakt na de winterstop en die beginnen haar tol te eisen. Opvallendste afwezige was echter Jelle Verburg, de keeper die dit seizoen nog geen minuut mistte, werd afgelopen week vader van een prachtige zoon. Van harte gefeliciteerd Jelle en Jessica met de geboorte van Sem! Twan de Weerd mocht hierdoor zijn competitiedebuut maken voor de geel-zwarten uit Zuidwolde.

De wedstrijd begon meteen levendig met over en weer wat kleine kansjes in de openingsfase. Jarno van den Boomen had zijn handen vol aan de snelle linksbuiten Ruben Westert en moest na 5 minuten reeds op zijn tellen passen na het ontvangen van een gele kaart. In de 9e minuut kwam Vitesse ’63 op voorsprong na weer een goede aanval over hun linkerkant. Middenvelder Sander van Dijk sloot goed aan en schoot de teruggetrokken voorzet beheerst binnen. In het vervolg van de 1e helft bleek Vitesse ’63 toch iets behoudender te spelen dan verwacht, het veld werd klein gemaakt en ZZVV had veel de bal maar kwam nog niet tot veel grote kansen. Gedurende de eerste helft ging de bal steeds sneller rond en volgenden een paar gevaarlijke momenten met o.a. Paul Bos, Dave Padding en Ger-Luuk Pol. Capellen kwam na een mooie aanval door de as door, maar zijn schot ging net voorlangs. Ondertussen bleef Vitesse in de tegenaanval wel speldenprikjes uitdelen en bleef het ook achterin oppassen geblazen. Ondanks dat er voor rust geen goals meer vielen was er genoeg te beleven.

Na de geplande wissel Jovanni van Dijk voor Dave Padding startte ZZVV de 2e helft sterk. De eerste grote kans was voor Ger-Luuk Pol die goed doorkwam over rechts en naar binnen sneed, hij wilde alleen voor de keeper niet zelfzuchtig zijn, maar zijn pass breed op Van Dijk leverde net geen goal op. In de 53e minuut werd het fanatieke aanvalsspel wel benut. Na een goede corner van Nick Vredenborg was het Paul Bos die met een harde kopbal via de onderkant van de lat zijn tiende seizoenstreffer liet aantekenen. ZZVV ging door en Jovanni van Dijk was dicht bij een treffer, maar een goede volley stuitte via de lat het doel weer uit. In de 56e volgde wel de verdiende 1-2. Na een mooie aanval over veel schijven speelde Stefan Dijkstra de bal in bij Jovanni van Dijk, die de bal achter het standbeen klaar legde voor Nick Vredenborg, die vanaf 16 meter beheerst binnenschoot. ZZVV begon op stoom te komen en vijf minuten later was het de sterk spelende Nick Vredenborg die dit keer weer aangever was en wiens strakke voorzet bij de tweede paal door Jovanni van Dijk werd gepromoveerd tot de 1-3.

Meteen na deze goal werden Tom Leerdam en topscorer aller tijden Joël Huiskes (131 goals) ingebracht voor Xander Adema en Paul Bos. Beide spelers stonden te popelen om nog even verder door te drukken, maar dit viel in praktijk toch wel tegen. Vitesse ’63 kroop wat meer uit haar schulp, begon hoger op het veld druk te zetten en sneller de spitsen te zoeken. Ook Vitesse ’63 bracht, voor het eerst dit seizoen, haar topscorer aller tijden Alfred Pekel (161 goals) binnen de lijnen. Het spel werd rommeliger en Vitesse werd in deze fase sterker. Pekel had niet lang nodig om zijn 162e treffer aan te tekenen. Hij mocht in de 80e minuut van dichtbij binnenkoppen vanuit een goede voorzet vanaf de zijkant. Met 2-3 leek de spanning weer helemaal terug, maar dit duurde niet lang. Twee minuten later wist de keeper van Vitesse nog goed redding te brengen op een schot van Jovanni van Dijk, maar de afgeslagen bal werd door Matthijs Capellen in één keer bij de tweede paal neergelegd, waar Ger-Luuk Pol ook zijn goaltje meepikte. Met 2-4 was de wedstrijd gespeeld en was het dit keer niet nodig om de inmiddels gevreesde elftalleider en supersub Bas Bulthuis nog te brengen. Het laatste opvallende moment van de wedstrijd was een rode kaart voor Vitesse middenvelder Aron Westert die, enigszins gefrustreerd, te hard doorliep op Jarno van den Boomen. Zo eindigde een niet al te harde wedstrijd toch onnodig met een handvol gele en een rode kaart.

Al met al was deze wedstrijd om des keizers baard toch een levendig te noemen en was er genoeg te beleven voor het publiek. Wat volgde was een minimaal net zo levendige derde helft in Koekange, waar het nog lang gezellig bleef. ZZVV wint dankzij deze zesde overwinning op rij ook officieel de 3e  periode.

Volgende week speelt ZZVV thuis tegen Hoogeveen Zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de start van de nacompetitie. Let op: de aanvangstijd is eenmalig 14:30 uur om alle wedstrijden gelijktijdig te laten beginnen. Na afloop is er volop gezelligheid in de kantine met zanger (en niet de keeper) Jan Spijkerman. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 1: Twan de Weerd; Jarno van den Bomen, Xander Adema (63’ Tom Leerdam), Matthijs Capellen, Bram Ekkel, Stefan Dijkstra; Max Bosscher, Nick Vredenborg, Ger-Luuk Pol; Dave Padding (45’ Jovanni van Dijk)  en Paul Bos (63’ Joël Huiskes)