85'

Groep 1 08

12 september 2020 14:30

Onbekend

Het elftal van trainer Klaas Mijnheer en leiders Jan Loovers en Patrick Scholing kan zich na de derde (en tevens laatste) bekerwedstrijd volledig gaan richten op de competitie. ZZVV 2 sloot het bekeravontuur afgelopen zaterdag af met een ruime overwinning op Rouveen 2. Voor rust maakten de Zuidwoldigers twee treffers, na rust vond de ploeg maar liefst vier keer het net. In een wedstrijd waarin het tempo niet al te hoog lag had ZZVV veel de bal, domineerde het de wedstrijd en ging er dan ook meer dan verdiend met de zege vandoor.

ZZVV miste zaterdag een aantal spelers. Bram Leerdam en Jordi Zwiers waren verhinderd vanwege werk, Pim Leerdam lag ziek op bed. Ook Bart Otten, Jordi Booij en Julian Hoorn ontbraken. Zij vanwege blessures. Daarentegen kon trainer Klaas Mijnheer wil beschikken over Jarno van de Boomen, Xander Adema en Bram Otten die de tweede selectie vanuit het eerste aanvulden.

Vanaf minuut was het aan ZZVV om het spel te maken. Rouveen trok zich ver terug op eigen helft en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. ZZVV had moeite om op het ‘normale’ gras het spel te maken en wist eveneens moeizaam een aardig tempo op de mat te leggen. Hiermee speelden de Zuidwoldigers Rouveen in de kaart. De thuisploeg bleef relatief eenvoudig overeind al werd het zelf allesbehalve gevaarlijk. Een kleine tien minuten voor rust brak spits Bram Otten ietwat fortuinlijk de ban. Een scherp aangesneden voorzet van Michael ter Wal werd in twee instanties binnengetikt door Otten: 0-1. Even daarna produceerde het zojuist genoemde duo wederom een treffer. Ditmaal zag het er allemaal wat soepeler uit en kon Otten, op aangeven van ter Wal, ongehinderd zijn tweede van de middag binnen schieten.

Na rust probeerde ZZVV het tempo op te schroeven maar slaagde daar maar moeizaam in. Wanneer het de ploeg dan toch lukte, leverde het in veel gevallen wel een doelpunt op. Centrale verdediger van de Boomen vond het wel welletjes achterin en begon, eigenlijk uit het niets, aan een indrukwekkende solo die uiteindelijk eindigde in het strafschopgebied van Rouveen. Van de Boomen ging voor eigen succes maar vond de goalie van Rouveen op zijn pad. De redding was fraai, maar de Rouveense doelman moest lijdzaam toezien dat de rebound gepromoveerd werd tot doelpunt door de meegelopen Xander Adema: 0-3. Even daarna mocht ook aanvoerder Bas Bulthuis zijn doelpuntje meepikken. Een prima voorzet van Kristiaan Adema vanaf de rechterkant werd door Bulthuis, die helemaal vrij stond, simpel binnen geknikt. Na de vierde tegentreffer schakelde Rouveen een tandje bij en werd feller en agressiever in de duels. Dat resulteerde uiteindelijk in, wat later bleek, de eretreffer. Een diepe bal werd op waarde geschat door de weggelopen ‘nummer 10’, die op zijn beurt middels een laag diagonaal schot ZZVV-doelman Ekkel kansloos liet: 1-4.

In de slotfase van de wedstrijd wist ZZVV 2 nog tweemaal het net te vinden. Michael ter Wal schoot een vrije bal onberispelijk binnen, laag en hard over de grond. Het slotstuk was voor spits Bram Otten. Na een prima bal van de inmiddels ingevallen Donny Schoemaker kon Otten alleen op de doelman van Rouveen af. Otten omspeelde de goalie en schoof beheerst binnen: 1-6.

Niet veel later blies de scheidsrechter voor het laatst en kon ZZVV terug richting Zuidwolde. In de prachtige nieuwe kantine werd nog even nagepraat en keerde iedereen daarna met een voldaan gevoel huiswaarts. Volgende week begint ZZVV 2 aan de competitie. De ploeg doet dat in een thuiswedstrijd. Tegenstander is DZOH 2, er word om 12.30 afgetrapt. Graag tot dan!