ZZVV na zege nog steeds in strijd voor plaats in nacompetitie

Assist: Jordi Booy

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

6 mei 2017

Onbekend

ROUVEEN – Door een 2-0 overwinning op Rouveen heeft ZZVV nog steeds kansen om de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse te halen. In een slechte wedstrijd werden door doelpunten van Paul Bos en Matthijs Capellen drie punten mee naar Zuidwolde genomen. Volgende week zal de ploeg uit Zuidwolde zelf moeten winnen van kampioen DESZ en dan afwachten of Hardenberg’85 of SCD’83 een misstap maakt.

Op het kunstgras in Rouveen kwam ZZVV het meest scherp uit de startblokken. Na een halve minuut kwam het al gevaarlijk door, maar de voorzet van Bram Otten kon net worden weggewerkt bij de tweede paal voordat Paul Bos de bal kon binnenwerken. Dat deed Bos een zevental minuten later wel. Weer kwam de voorzet van de rechterkant van Bram Otten, ging Ingmar Ramaker nog net onder de bal door en dat was maar goed ook want Bos stond in perfecte positie om met het hoofd voor de 0-1 te zorgen. Het spel werd er, aan beide kanten, niet beter op gedurende de eerste helft en er waren ook weinig kansen meer te bespeuren. Bas Uiterwijk Winkel kreeg voor ZZVV de grootste kans om er 0-2 van te maken, de middenvelder tikte bijna de bal binnen vanaf twee meter maar zag doelman Slager het slechte verdedigen recht zetten door knap te redden. Voor de thuisploeg was Berjan Nijboer als enige dicht bij een doelpunt maar zijn inzet eindigde in het zijnet.

Ook na rust was het spelniveau niet om over naar huis te schrijven. Stefan Dijkstra miste na een klein kwartier spelen een goede kans op de 0-2 toen hij de bal vanaf achttien meter niet in een vrijwel verlaten doel wist te schieten. ZZVV gaf ook in de tweede helft weinig weg, naast dat het zelf weinig creëerde, maar kwam ook één keer heel goed weg. Rouveen kreeg twintig minuten voor tijd de bal er bij een echte scrimmage namelijk niet in, ondanks een poging of zes binnen de halve minuut. Uiteraard ging Rouveen wat meer risico nemen in de slotfase, waardoor de ruimtes op het veld groter werden. Daarvan profiteerde ZZVV vlak voor tijd door de wedstrijd in het slot te gooien. De ingevallen Jordi Booij werd weggestuurd aan de rechterkant, waarna de buitenspeler het overzicht behield en de meegelopen Matthijs Capellen bediende die simpel de voorsprong verdubbelde en daarmee ook een einde maakte aan de hoop van Rouveen op een punt.

Door de nederlaag van SCD’83 tegen Borger zijn er voor ZZVV nog twee manieren om de nacompetitie te bereiken. Allereerst moet het zelf winnen van kampioen DESZ en tegelijkertijd moet Hardenberg’85 verliezen van SVN’69 en/of SCD’83 punten verspelen tegen Rouveen. Er is in ieder geval nog wat om voor te spelen volgende week in Zuidwolde.

Opstelling ZZVV: Verburg Dijkstra, Capellen, Schinkel, Schoemaker (69. Klein) Reinink, Hartman, Uiterwijk Winkel Bos, Ramaker (47. Mulder), Bram Otten (71. Booij).