Scheidsrechter

Hans ten Hoopen

Onbekend

Opstelling

ZUIDWOLDE – Op een koud, donker maar bovenal gezellig sportpark Woltingeslag heeft ZZVV 2 haar kater -die het vorige week opliep in Noordscheschut- op een overtuigende manier weten weg te spoelen. Het derde elftal van DZOH uit Emmen was het slachtoffer van de dadendrang van de Zuidwoldigers. Na negentig minuten voetballen stond er een afgetekende 7-0 overwinning op het scorebord. Door deze overwinning klimt ZZVV 2 naar de vijfde plaats op de ranglijst. Tegenstander DZOH zakt naar de achtste plaats.

Trainer Hans Huiskes had afgelopen vrijdagavond wat harde noten te kraken, waar hij kon kiezen uit een brede en sterke selectie. Vanuit de eerste selectie sloot een kwartet spelers aan en bijna alle ‘eigen’ spelers waren fit. De enige speler die nog ontbrak was verdediger Bram Leerdam, die herstellende is van een hamstringblessure. Door de brede selectie kon ZZVV 2 ook een tweetal spelers ‘uitlenen’ aan het derde elftal, dit maal waren dat Julian Hoorn en Yorick Haaze.

Onder kunstlicht floot scheidsrechter Hans ten Hoopen om half vijf voor het begin van de wedstrijd. En na een –van beide kanten- aftastende beginfase was het ZZVV die als eerste een mogelijkheid creëerde. Het was aanvaller Jordi Booij die in de veertiende minuut, na een fikse sprint, oog in oog met de doelman kwam maar nog geen doel trof. Dat deed Booij wel toen hij wederom zijn snelheid kon etaleren, na een slimme pass van Kristiaan Adema. Booij maakte met een versnelling de bal vrij en schoot hard op het vijandige doel, het van richting veranderde schot was de doelman te machtig, 1-0. In de daaropvolgende periode was het ZZVV dat de wedstrijd compleet in handen had en het DZOH met de rug tegen de muur kon zetten. Vanuit dit overwicht ontstond ook de 2-0. Dit maal was het aanvaller Jordi Zwiers, die op aangeven van Donny Schoemaker de bal overtuigend in het dak van het doel wist te schieten. In de laatste fase van de eerste helft kon DZOH wat grip krijgen op de wedstrijd en nam het meer initiatief. Het was op het conto van de goed spelende verdedigers Bart Otten en Henk Bakker te schrijven dat DZOH dit niet kon omzetten in grote kansen. En zo konden de Zuidwoldigers met een comfortabele voorsprong richting de kleedkamer. Rust.

In het tweede bedrijf ontstond eigenlijk hetzelfde beeld. Het was ZZVV dat organisatorisch goed stond en de wedstrijd in handen had. Het middenveld -met Niek Geers, René Scholing en Olaf Westerbeek- kon de ene na de andere aanval opzetten en liet wat prachtige combinaties zien. Een andere mooie combinatie was die tussen Arjan Mulderij en Jordi Booij, de targetman van ZZVV 2 bracht de watervlugge aanvaller van ZZVV voor de zoveelste keer in de mogelijkheid om op snelheid over het veld te vliegen. Dit deed Booij op zo’n overtuigende manier dat meerdere verdedigers van DZOH, en de keeper, hier geen antwoord op hadden. Één op één met de keeper schoof hij de bal in de hoek, 3-0. Na dit doelpunt was het verzet gebroken en kon ZZVV gaan doordrukken. Zo werd het 4-0 door Donny Schoemaker, die een afgemeten voorzet van René Scholing slim wist binnen te koppen. De ploeg van Huiskes en Loovers bleef gretig en ging op dezelfde voet verder. Het was Jordi Zwiers die, op aangeven van Jordi Booij, zijn tweede van de middag mocht maken. Zwiers verschalkte met een droog schot de doelman in de korte hoek, 5-0. Diezelfde gretigheid straalde dynamische middenvelder Niek Geers uit toen hij ineens als linksbuiten opdook, Geers bracht de bal hard voor en zag zijn voorzet via een DZOH-been in het doel rollen, 6-0. Het slotakkoord was voor ‘man van de middag’ Jordi Booij, die na een snelle spelhervatting van de goed spelende doelman Tom Willems wederom richting het vijandige doel mocht. Ook dit keer bleef hij koel en schoot hij hard binnen, 7-0. In de negentigste minuut wipte scheidsrechter Hans ten Hoopen de bal op en floot hij voor het laatst deze zaterdag, einde wedstrijd.

Met deze overtuigende overwinning zet ZZVV 2 een dikke streep onder de afgelopen week. Waar het in Noordscheschut nog door de ondergrens zakte, wist de ploeg vandaag wel te overtuigen. Met vertrouwen gaat de Zuidwoldiger equipe nu verder,  en gaat het proberen deze prima voorstelling een passend vervolg te geven. Dat moet dan in Zwartsluis, waar hekkensluiter DESZ 2 het volgende slachtoffer van de Zuidwoldiger dadendrang moet worden. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Tom Willems, Kristiaan Adema (’64 Richard Koopman), Bart Otten, Henk Bakker, Donny Schoemaker (’63 Pim Leerdam), René Scholing, Olaf Westerbeek, Niek Geers, Jordi Booij, Arjan Mulderij (’62 Bas Bulthuis) en Jordi Zwiers.