Paul Bos (intikker)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

22 april 2017 14:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – ZZVV heeft een belangrijke overwinning geboekt met het oog op het halen van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Op eigen veld werd er met 5-2 gewonnen van angstgegner Fit Boys, waardoor de ploeg het behalen van de vierde plaats in eigen hand blijft houden.

Tegen een ploeg die zelden werd verslagen in het verleden boekte ZZVV een prima overwinning. Voor rust zag het er op basis van de kansen goed uit voor de thuisploeg. In het eerste half uur was het drie keer dicht bij de voorsprong. Een kopbal van Paul Bos werd echter op de lijn gered, zijn inzet later in een volle zestien maar richting een leeg doel ging over en een schot van Bas Uiterwijk Winkel in vrije positie was het zelfde lot beschoren.

Tien minuten voor rust kwam ZZVV wel op voorsprong. Een vrije bal van Sander Hartman viel binnen de vijf meter op het hoofd van Paul Bos die zijn tiende van het seizoen maakte. Amper vijf minuten later maakte Fit Boys gelijk nadat Rick Koops ondanks een vlagsignaal alleen door mocht richting doelman Verburg die hij met een schuiver in de verre hoek kansloos liet. Fit Boys had amper tijd om de gelijkmaker te vieren want een minuut later stond ZZVV weer op voorsprong. Een corner werd door de sterk spelende Anne Klein van dichtbij binnen gekopt.

De helft van het publiek was nog onderweg vanuit de kantine naar het veld op het moment dat Fit Boys de stand weer gelijk trok. Leon Timmerman benutte een strafschop die was toegekend na een overtreding van Klein. Maar ook dit keer had Fit Boys geen tijd om te genieten van de gelijkmaker. Binnen de minuut was het Paul Bos die met een schot van afstand ZZVV weer op voorsprong bracht. De verdediging van ZZVV, onder aanvoering van het sterke centrale duo, gaf nog maar één goede kans weg in het vervolg van de wedstrijd. Rick Koops schoot de bal voorlangs, waardoor de overwinning van de geelzwarten niet echt meer in gevaar kwam. De gasten gingen nog wel één op één voetballen achterin, wat natuurlijk ook resulteerde in meer ruimte voor de aanvallers van de thuisploeg. Mede daardoor kon Paul Bos de score in de slotfase een nog mooier aanzien geven. Eerst rondde hij een solo af en in de slotminuut pakte hij een cadeautje van de Fit Boys verdediging uit en liep hij de bal over de lijn.

Door de overwinning blijft ZZVV vierde in de derde klasse D, een plaats die aan het einde van het seizoen zeer waarschijnlijk recht geeft op het spelen van nacompetitie. Volgende week gaat ZZVV op bezoek bij het al uitgespeelde Nieuwleusen.

Opstelling ZZVV: Verburg Mulder, Capellen, Klein, Schoemaker Reinink, Hartman, Uiterwijk Winkel Dijkstra, Bos, Bram Otten.

Man van de wedstrijd: Matthijs Capellen.