ZZVV loopt tegen forse nederlaag aan in Dedemsvaart

ZZVV 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

25 februari 2017

Onbekend

DEDEMSVAART – ZZVV heeft een forse nederlaag geleden tegen SCD’83. In Dedemsvaart verloor de ploeg met maar liefst 4-0. Al binnen een minuut stonden de Zuidwoldigers op achterstand, waardoor het de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep. Door de nederlaag blijft ZZVV wat hangen in de middenmoot van de derde klasse D.

Amper een halve minuut was de wedstrijd oud toen SCD’83 het eerste doelpunt van de middag maakte. Een voorzet vanaf de linkerkant werd verkeerd ingeschat door Roald Schinkel die over de bal heen schoot waardoor topschutter Nick Dekker de thuisploeg makkelijk op een 1-0 voorsprong kon zetten. Toen de gasten tien minuten later wat van de schrik bekomen waren zorgde Bas Uiterwijk Winkel voor het eerste doelgevaar van ZZVV. Doelman Jelmer Koes kon de inzet van de middenvelder nog tot corner verwerken. Zes minuten later volgde de tweede grote kans voor SCD’83 en ook die was raak. Mark van de Graaf mocht dwars door het centrum doorlopen richting doelman Verburg die hij kansloos liet met een hoog en hard schot. In het restant van de eerste helft probeerde ZZVV wel wat aan te zetten, maar tot echte kansen kwam het niet. Wat kopballetjes van Ingmar Ramaker en Bas Uiterwijk Winkel waren nog te noteren, maar bij beide ballen hoefde Koes niet in actie te komen.

Met a-junior en debutant Janou van Veen in de ploeg probeerde ZZVV in de tweede helft de slechte eerste helft te corrigeren. Het begon in de tweede helft in ieder geval een stuk sterker dan in de eerste en liet in de persoon van Anne Klein, die later zou worden vervangen door de andere debuterende a-junior Olaf Westerbeek, zien dat het de kans op minstens een punt nog niet opgegeven had, het fraaie schot van de middenvelder kwam via de onderkant van de lat het veld weer in waardoor de aansluitingstreffer niet op het bord kwam. Nadat Koes een vrije bal van Sander Hartman goed uit de kruising had geslagen was het weer de beurt aan SCD’83, Nick Dekker schoof tot twee maal toe een grote kans vlak voor het doel van Jelle Verburg langs, waardoor het lang 2-0 bleef. Omdat ook een poging van Van Veen knap werd gepakt door Koes bleef de ploeg uit Zuidwolde doelpuntloos en zag het de thuisploeg in de slotfase nog wat werken aan het doelsaldo. Van de Graaf rondde zijn tweede solo van de middag af en Nick Dekker zorgde diep in blessuretijd met een intikker voor de 4-0 eindstand.

Opstelling ZZVV: Verburg Mulder, Reinink, Schinkel, Schoemaker (68. Bart Otten) Klein (75. Westerbeek), Hartman, Uiterwijk Winkel Dijkstra (46. Van Veen), Ramaker, Bram Otten