Datum

27 oktober 2018 16:30

Accommodatie

Onbekend

ZUIDWOLDE – Op het eigen sportpark Woltingeslag heeft ZZVV 2 afgelopen zaterdag middenmoter v.v. Noordscheschut 3 met maar liefst 7-0 (!) weten te verslaan. De beloftenploeg uit Zuidwolde komt door deze overwinning op vijftien punten uit vijf wedstrijden, en gaat hierdoor aan de leiding in de reserve tweede klasse D. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers scoorde in die vijf wedstrijden al maar liefst 27 doelpunten en incasseerde er nog maar 6. Achtervolgers ACV 3, Staphorst 3 en SC Rouveen 2 staan op respectievelijk 3 en 6 punten achterstand.

ZZVV 2 kon met haar inmiddels bekende selectie aantreden tegen de ploeg uit Noordscheschut. De ploeg was zelfs zo compleet dat Pim Leerdam, Bryan Koster en Henk Bakker het vierde elftal konden versterken. Stef Kloeze was niet beschikbaar voor dit duel, evenals de langdurig geblesseerde Arjan Mulderij. Vanuit het eerste elftal sloot Julian Hoorn aan.

De thuisploeg begon de wedstrijd voortvarend, want René Scholing wist via een prachtige halve volley de bal al vroeg in de wedstrijd langs de verbouwereerde Noordscheschutse keeper te krijgen. Helaas deed Scholing dit vanuit buitenspelpositie en ging het doelpunt niet door. Gelukkig voor ZZVV 2 was het even later wel raak. Middenvelder Matthijs Capellen mocht via een directe vrije trap zijn geluk beproeven vanaf een meter of twintig. Capellen schoot de bal met een mooie curve in het “Schutse” doel, 1-0. Noordscheschut 3 probeerde wat tegengas te geven en kwam zo nu en dan met een gevaarlijke counter “eruit”. Gelukkig voor ZZVV 2 waren verdedigers Bart Otten, Richard Koopman, Niek Geers en Mathijs Drent erg scherp en grepen ze op tijd in. Rechtsback Niek Geers deed daar zelfs nog een schepje bovenop en bleek zelfs belangrijk in de aanval. De boomlange verdediger reageerde attent na een corner van Matthijs Capellen, en bij de tweede paal torende Geers boven iedereen uit en kopte hij ZZVV 2 naar een 2-0 voorsprong. De euforie van de tweede treffer maakte helaas snel plaats voor zorgen, waar verdediger Bart Otten –na een grove charge van “Schutse” kant- de wedstrijd met een knieblessure moest verlaten. Hij werd vervangen door Kristiaan Adema. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Jordi Booij. De rappe buitenspeler kon op aangeven van Jordi Zwiers langs de verdediging snellen en zijn eerste treffer van de middag binnenschieten, 3-0. Hierna was het rust.

In de rust een noemenswaardige wissel. Zeer gerespecteerd selectielid Geert Bouwers nam zonder aarzelen de rol als grensrechter op zich. Opvallend, want Bouwers was zojuist vanuit Italië komen rijden om -onder andere- bij “Oens Tweede” te kunnen kijken. Grote klasse! Ook kwam Julian Hoorn in de ploeg voor Jordi Zwiers.

Direct na rust was het alweer raak voor ZZVV 2. Jordi Booij kon na een prachtig opgebouwde aanval opnieuw op de vijandige doelman af. Booij bleef kalm en schoot -op aangeven van Donny Schoemaker- hard binnen, 4-0. Diezelfde Booij maakte zijn hattrick compleet toen René Scholing hem in staat stelde om de 5-0 onder de keeper door te schieten. Ondertussen liet ZZVV-doelman Jelle Verburg zich meerdere malen van zijn beste kant zien toen de aanvallers van Noordscheschut hem tweemaal onder vuur namen. Aan de andere kant lukte ZZVV 2 het wel om te scoren. Het was aanvoerder Bas Bulthuis die uit een voorzet van Kristiaan Adema makkelijk kon intikken, 6-0. Ook aanvaller Julian Hoorn deed nog een duit in het zakje. Na een knappe pass van Jordi Booij kon Hoorn de bal achter de doelman schieten, 7-0. Naast de vele doelpunten kende de tweede helft nog een heugelijk moment; namelijk de terugkeer van Olaf Westerbeek. De middenvelder kon na langdurig blessureleed weer eens wat wedstrijdminuten maken. Hopelijk een opmaat naar nog meer minuten voor de creatieveling. In de wedstrijd was het ondertussen jammer dat de inmiddels ingevallen Jos Marissen zijn goede invalbeurt niet met een doelpunt kon belonen. De jongeling kwam net te laat om zijn eerste treffer voor ZZVV 2 binnen te tikken. Toch kan ZZVV 2 dik tevreden zijn met deze eclatante overwinning. Eindstand: 7-0.

Een prachtige middag dus voor de beloftenploeg uit Zuidwolde, met wederom de volle buit. Volgende week wil de ploeg deze lijn natuurlijk doorzetten. Dat moet dan gebeuren in Groningen, waar de studenten van The Knickerbockers de tegenstander zullen zijn. Op het sportpark van de ACLO zal de wedstrijd om 14:30 in gang worden gezet. Supporters, graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Mathijs Drent (’65 Olaf Westerbeek), Richard Koopman, Bart Otten ( ’30 Kristiaan Adema), Niek Geers; Matthijs Capellen, Donny Schoemaker, René Scholing; Jordi Booij (’80 Jos Marissen), Jordi Zwiers (’45 Julian Hoorn) en Bas Bulthuis