LTC 2

2e klasse D

6 oktober 2018 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Onder een uiterst prettige najaarszon heeft ZZVV 2 haar derde competitiewedstrijd wederom winnend weten af te sluiten. Na negentig minuten voetballen waren de mannen van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers met 4-1 te sterk voor tegenstander LTC 2. In het eerste kwartier van de wedstrijd wist de thuisploeg al drie(!) keer te scoren. Door deze ruime overwinning staat de jonge beloftenploeg uit Zuidwolde soeverein bovenaan in de 2e klasse D.

Trainer Klaas Mijnheer kon voor dit duel kiezen uit een grote groep fitte, gemotiveerde spelers. Vanuit het eerste elftal kwamen daar Stefan Dijkstra, Bas Blanken en Julian Hoorn nog eens bij. Hierdoor konden Pim Leerdam, Bryan Koster, Mathijs Drent, Jos Marissen en Geert Bouwers het 3e en 4e elftal versterken. Jelle Verburg en Bas Bulthuis waren niet beschikbaar voor dit duel, zij speelden eerder op de middag in het eerste elftal. Henk Bakker (andere verplichtingen) en Arjan Mulderij (blessure) maakten ook geen deel uit van de selectie.

ZZVV 2 begon furieus aan het duel, want binnen twee minuten was het al raak. Na een mooie lange bal van Richard Koopman kwam de bal bij Jordi Booij terecht. De snelle buitenspeler schoot van afstand de bal hard binnen, 1-0. Nog geen acht minuten later kon er wederom gejuicht worden door de Zuidwoldigers. Na een goede actie aan de zijlijn van Julian Hoorn kwam de bal bij Jordi Zwiers, die vond op zijn beurt Jordi Booij. En Booij schoot de bal wederom achter de Asser doelman, 2-0. Ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten, want die viel al in de dertiende minuut. Uit een strakke vrije bal van Matthijs Capellen belandde de bal -via een Asser hoofd- achter de kansloze doelman van LTC 2, 3-0. Een wervelende start voor de Zuidwoldigers, die door de drie vlugge treffers in een zetel kwamen te zitten. Tegenvaller was echter het geblesseerd uitvallen van doelman Bas Blanken. Gelukkig was eerste elftalkeeper Jelle Verburg -als aandachtig toeschouwer en selectielid- aanwezig bij de wedstrijd en hij vulde -na snel omkleden- de vacant gekomen positie in. En dat was nodig ook , met name in het laatste deel van de eerste helft. In dat deel drong LTC 2 aan en creëerde het twee grote kansen, die door snelle reflexen van doelman Verburg geen doelpunt werden. Rust.

In de tweede helft een meer gelijk opgaande wedstrijd. Waar LTC 2 in de laatste fase van de eerste helft al liet zien over genoeg kwaliteit te beschikken, daar lieten ze het nu de volle vijfenveertig minuten zien. Hierdoor had ZZVV 2 haar handen vol aan de ploeg uit Assen. Zeker toen LTC 2 zich tien minuten na rust op het scorebord zette. Een corner werd door ZZVV-middenvelder Matthijs Capellen ongelukkig in eigen doel gewerkt, 3-1. Na dit doelpunt probeerde LTC 2 door te drukken, maar mede door goed verdedigend werk van Richard Koopman, Bart Otten, Niek Geers en Stef Kloeze bleven de Assenaren op afstand van ZZVV-doelman Jelle Verburg. Toch was de opluchting groot toen Jordi Booij de wedstrijd in de 78e minuut op slot gooide. Uit een snel en slim genomen vrije trap van Matthijs Capellen kwam Booij één op één met de doelman. Booij aarzelde niet en schoot de bal in de rechterhoek, 4-1. Einde wedstrijd.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma voor ZZVV 2. De ploeg speelt dan in Meppel, tegen het plaatselijke derde elftal. Die wedstrijd start om 14:30. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Bas Blanken (’19 Jelle Verburg); Stef Kloeze, Bart Otten, Richard Koopman, Niek Geers; Donny Schoemaker, Matthijs Capellen, René Scholing; Jordi Booij, Jordi Zwiers (’60 Stefan Dijkstra) en Julian Hoorn (’65 Kristiaan Adema)