Datum

4 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

NOORDSCHESCHUT – Volgens de normen van de KNVB is ZZVV 2 –door een 1-3 overwinning op v.v. Noordscheschut 3- afgelopen zaterdag “kampioen” geworden en daardoor gepromoveerd naar de reserve 1e klasse. Een fantastische prestatie van de jonge beloftenploeg, die na afloop bescheiden hun feestje vierden. Het dubbele gevoel is er omdat naaste belager ACV 3 niet meetelt in de einduitslag van de competitie. De Assenaren gingen afgelopen seizoen namelijk –op eigen verzoek- een divisie lager voetballen, en daarnaast trok de club in oktober haar tweede elftal terug uit de competitie. Hierdoor besloot de KNVB dat ACV 3 dus niet in aanmerking kon komen voor het kampioenschap en voor promotie. Feit is nu dat behalve ACV 3 geen enkel ander team ZZVV 2 meer in kan halen en de Zuidwoldigers hierdoor gepromoveerd zijn. Volgende week kan de ploeg van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers “écht” kampioen worden, en ook ACV 3 op een niet meer in te halen achterstand zetten.

Na twee weken rust stond ZZVV 2 weer te trappelen om de competitie te mogen hervatten. Henk Bakker, Arjan Mulderij, Pim Leerdam, Bryan Koster, Geert Bouwers, Stijn ter Steege, Jordi Zwiers, Patrick Scholing, Julian Hoorn, Michael ter Wal en Jos Marissen waren door verschillende redenen niet beschikbaar voor dit duel. Alsnog kon trainer Klaas Mijnheer beschikken over veertien fitte spelers.

Om half drie werd op het hoofdveld van sportpark “De Meulewieke” in Noordscheschut afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. En ZZVV 2 begon simpelweg niet goed aan het duel. Waar het Noorscheschut 3 onder druk probeerde te zetten, voetbalden de “schutters” zich hier relatief makkelijk onder uit. Daarnaast was het ook de thuisploeg die de eerste kansen kreeg. En in de 15e minuut opende Noordscheschut zelfs de score. De grote, sterke spits van Noordscheschut controleerde de bal op de borst en schoot met een volley de bal in het doel; 1-0. In de fase na dit doelpunt waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. ZZVV 2 kreeg via René Scholing een kans om de gelijkmaker te maken, maar de middenvelder zag zijn inzet gered worden. Even later was het wel raak voor de Zuidwoldigers. Door onrustig verdedigen van Noorscheschut kwam de bal –rond de zestienmeterlijn- voor de voeten van aanvaller Bas Bulthuis. De aanvaller controleerde bal en schoot met een dropkick raak; 1-1. Na deze treffer kwam ZZVV 2 weer wat onder druk, maar mede door goed keeperswerk van ZZVV 2-doelman Jelle Verburg kwam “Schut” niet weer op voorsprong. ZZVV 2 kwam dat wel. Middenvelder Donny Schoemaker speelde de bal naar Jordi Booij, die deze lastige pass knap wist te controleren. Na de controle versnelde Booij langs zijn directe tegenstander en schoot hard en zuiver tegendraads binnen; 1-2. En zo stond ZZVV 2 vlak voor rust –ietwat tegen de verhoudingen in- op voorsprong. Rust.

Na rust was ZZVV 2 heer en meester. Door wat tactische omzettingen had de uitploeg het middenveld weer in handen en hierdoor grip op de tegenstander. En zo kon de ploeg weer gaan doen waar het goed in is: goed voetballen. Met goede combinaties tussen René Scholing, Matthijs Capellen, Donny Schoemaker en Olaf Westerbeek creëerde ZZVV 2 direct na rust al een paar kansen. En het duurde dan ook niet lang totdat het scoorde. Verdediger Richard Koopman stuurde met een crosspass Jordi Booij weg, en Booij snelde opnieuw richting de doelman van Noordscheschut. Booij bleef uiterst koel en schoot de bal zuiver in de linkerbovenhoek; 1-3. Wedstrijd op slot en beslist. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Noordscheschut nog een treffer te forceren, maar prima verdedigend werk van Stef Kloeze, Bart Otten, Richard Koopman en Kristiaan Adema –en wederom goed keeperswerk van doelman Jelle Verburg- zorgde ervoor dat dit niet gebeurde. Ook ZZVV 2 scoorde niet meer en zo eindigde de wedstrijd met een 1-3 eindstand. Promotie is door deze overwinning een feit (en het “kampioenschap” dus ook).

Winst en promotie. Prima redenen voor een bescheiden feestje. En dat deed de jonge beloftenploeg dan ook. In Zuidwolde werd er geproost op het behalen van de doelstelling, die voorafgaand aan het seizoen was geformuleerd; “promotie naar de reserve 1e klasse”. Volgende week kan ZZVV 2 het feest helemaal compleet maken, want wanneer het dan weet te winnen van The Knickerbockers 6 is de ploeg dus ook niet meer in te halen door ACV 3. Deze “kampioenswedstrijd” is komende zaterdag op het eigen sportpark Woltingeslag. Om 16:30 wordt er dan afgetrapt. Supporters en belangstellenden, wederom bedankt voor jullie support en graag tot volgende week!

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Stef Kloeze (’62 Mathijs Drent), Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema (’82 Niek Geers); Donny Schoemaker, Matthijs Capellen, René Scholing; Olaf Westerbeek (’77 Bram Leerdam), Bas Bulthuis en Jordi Booij