Datum

16 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

OOSTERWOLDE – Afgelopen zaterdag stond er voor ZZVV 2 wederom een competitiewedstrijd op het programma. Dit keer reisden de mannen van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers af naar het Friese plaatsje Oosterwolde. Daar ging de jonge beloftenploeg uit Zuidwolde proberen haar unieke zegereeks voort te zetten, en wel tegen De Griffioen 2. En met succes, want na negentig minuten voetballen stapte ZZVV 2 met een 0-3 overwinning van het veld.  En hierdoor staat de ploeg nu na 12 wedstrijden op 36 punten, en bezet het -terecht- de koppositie in de reserve 2e klasse D. De komende drie weken staat er geen competitiewedstrijd voor de ZZVV’ers op het programma, de jongelingen komen pas op zaterdag 16 maart weer in actie.

Voor het duel met De Griffioen 2 kon trainer Klaas Mijnheer niet beschikken over Matthijs Capellen, Stef Kloeze, Niek Geers, Henk Bakker, Geert Bouwers, Arjan Mulderij en Patrick Scholing. Selectiespelers Bryan Koster en Jos Marissen speelden mee met ZZVV 4. Naast deze afwezigen had Mijnheer alsnog de beschikking over veertien fitte voetballers.

Dan de wedstrijd. Op een slecht bespeelbaar hoofdveld van sportpark Oostenburg werd om half drie gefloten voor het begin van de wedstrijd. En het duurde niet lang voor de opwinding begon. Want al na vijf minuten voetballen werd het “pressen” van ZZVV 2 de keeper van De Griffioen 2 teveel. Hij verwerkte een harde terugspeelbal niet goed, en zo kreeg ZZVV-spits René Scholing de kans zich in het duel te mengen. Scholing kwam als winnaar uit de strijd en kon de 0-1 binnenschuiven. Een prettig begin voor de Zuidwoldigers, die zich op voorhand goed bewust waren van de gevaren van deze “moeilijke” uitwedstrijd. In de fase na de openingsgoal drong De Griffioen iets meer aan. Het probeerde haar beresterke spits te bereiken, die in het eerste halfuur met moeite af te stoppen was door de ZZVV-defensie. Ook kregen de geel-zwarten in deze fase een tegenvaller te verwerken; topscorer Jordi Booij -die zijn enkel verzwikte- moest gedwongen het veld verlaten. Aanvaller Jordi Zwiers kwam voor hem in de plaats. ZZVV 2 probeerde haar voetballende spel te spelen, maar het moeilijk te bespelen veld maakte van deze tactiek een risico. Hierdoor was het spel slordig, traag en af en toe gevaarlijk. Want ook De Griffoen kreeg in de eerste helft twee prima kansen. Maar mede door goed optreden van Bart Otten, Richard Koopman en doelman Jelle Verburg leverde dit geen resultaat op. Rust.

Na rust greep ZZVV 2 haar tegenstander direct bij de keel. De koploper wilde snel scoren en de wedstrijd daarmee op slot gooien. En dat lukte al snel. Wederom door goed "pressen" wist René Scholing de bal te ontfutselen. Hij snelde naar het vijandige doel en bracht daar aanvaller Michael ter Wal in stelling. Ter Wal twijfelde niet en schoot raak, 0-2. Vijf minuten later was dit tweetal opnieuw succesvol, maar ditmaal andersom. Goed voorbereidend werk van Ter Wal zorgde ervoor dat Scholing een niet te missen kans kreeg. En dat deed de spits ook niet, simpel tikte hij de 0-3 binnen. Wedstrijd op slot. ZZVV 2 had in de tweede helft haar tactiek wat aangepast; via middenvelders Donny Schoemaker en Olaf Westerbeek zocht het sneller de diepte, zodat het zichzelf niet in de problemen bracht met “gevaarlijk positiespel”. Daarnaast trok linksback Bram Leerdam wat meer naar binnen, waardoor hij samen met Bart Otten de grote spits van De Griffioen onschadelijk kon maken, én met succes. Beide verdedigers vochtten menig hard -maar fair- duel uit met de spits, en kwamen telkens als winnaar uit de strijd. Door dit verdedigende blok kon rechtervleugelverdediger Kristiaan Adema meer aan aanvallen denken, en de jongeling werd dan ook geregeld gezocht in het Zuidwoldiger aanvalsspel. In de slotfase van het duel kon ZZVV 2 via Bas Bulthuis en Jordi Zwiers nog uitlopen naar een grotere zege, maar zij lieten dit helaas na. Einde wedstrijd.

Een zakelijke overwinning in Friesland voor ZZVV 2. Dat het gat met naaste achtervolger ACV 3 op negen punten ziet blijven, en de voorsprong op nummer drie LTC 2 vergroot naar twaalf punten. De beloften uit Zuidwolde blijven gefocust om ook in de volgende competitiewedstrijden als winnaar uit de strijd te komen. Maar het moet dus nog wel even geduld hebben. Op zaterdag 16 maart mogen de mannen van Mijnheer en Loovers pas weer “de wei in”. Op het eigen Woltingeslag is v.v. Hollandscheveld 2 dan de tegenstander. Aanvang van het duel is om 16:30. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Bram Leerdam, Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema; Olaf Westerbeek (’60 Pim Leerdam), Donny Schoemaker, Bas Bulthuis; Jordi Booij (’10 Jordi Zwiers), René Scholing en Michael ter Wal (’78 Julian Hoorn)