ACV 3

2e klasse D

9 februari 2019 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Op het eigen sportpark Woltingeslag heeft ZZVV 2 zichzelf afgelopen zaterdag een goede dienst bewezen. In de “kraker” tegen nummer twee ACV 3 waren de mannen uit Zuidwolde over negentig minuten de betere. Door twee doelpunten van aanvaller Jordi Booij eindigde het duel in 2-0. Door deze overwinning staat ZZVV 2 soeverein bovenaan in de reserve 2e klasse D, en neemt het meer afstand van naaste achtervolger ACV 3. De voorsprong van de Zuidwoldigers bedraagt inmiddels negen punten.

Conditioneel stond de ploeg uit Zuidwolde er beter op dan haar tegenstander uit Assen. Waar ZZVV 2 de afgelopen weken al druk aan het “oefenen” was, waren de Assenaren pas afgelopen week weer begonnen. En dit verschil was in de tweede helft van het duel duidelijk zichtbaar. Daarnaast kon ZZVV-trainer Klaas Mijnheer beschikken over een ruime, fitte selectie. Want waar Niek Geers, Henk Bakker, Arjan Mulderij, Geert Bouwers, Patrick Scholing, Bryan Koster en Jos Marissen door verschillende redenen niet beschikbaar waren -en Julian Hoorn meespeelde met het vierde elftal-, bleven er alsnog vijftien fitte spelers over om aan te treden in deze belangrijke wedstrijd.

Toen scheidsrechter Hans ten Hoopen om half vijf voor het begin van de wedstrijd floot, barstte het voetbalgevecht los. Aftasten, harde overtredingen en onzuiverheden typeerden de openingsfase, waarin ZZVV 2-middenvelder Bas Bulthuis al direct een kans kreeg. Uit een loepzuivere opening van Matthijs Capellen kon Bulthuis afdrukken op het vijandige doel, maar zijn inzet was niet overtuigend genoeg. In de fase hierna lieten ook de gasten uit Assen zich zien. De ploeg -die over veel kwaliteit en ervaring beschikt- kwam via haar snelle buitenspelers er een paar keer gevaarlijk uit. Mede door goed verdedigend werk van Bart Otten en Richard Koopman bleef het gevaar bij een paar afstandschoten. Hierna was het weer de beurt aan ZZVV 2. Rechtsbuiten Michael ter Wal kon vanaf de zijkant alleen op de Asser-doelman af, maar zijn harde inzet werd knap gered. Ook het laatste gevaar van de eerste helft kwam van de voet van Ter Wal. Uit een directe vrije trap schoot de linkspoot hard op het doel, maar tot teleurstelling van de ZZVV-supporters werd zijn inzet vlak voor de lijn geblokt. Rust.

In het tweede bedrijf schroefde ZZVV 2 het tempo op en wilde het ACV 3 “kapot spelen”. En dat lukte in de loop van de tweede helft steeds beter. De eerste kans van tweede helft was wederom voor Bas Bulthuis, maar de aanvoerder zag zijn kopbal gepakt worden door de doelman. Kort na deze situatie werd ACV 3 erg gevaarlijk. Uit een slimme counter kon een vleugelspits van ACV -vanaf de zijkant- alleen op ZZVV-doelman Jelle Verburg af, maar gelukkig ging zijn inzet nét voorlangs. En waar ACV 3 de score niet opende, deed ZZVV 2 dat aan de andere kant wel. Via een prachtpass van middenvelder Donny Schoemaker kon Jordi Booij oog in oog komen met de doelman van ACV 3. En dat is voor Booij dit seizoen blijkbaar een koud kunstje, want ook dit keer schoot hij hard en zuiver raak; 1-0. Het was aan ZZVV-doelman Jelle Verburg te danken dat ZZVV 2 deze voorsprong behield, want rond de zeventigste minuut pakte hij een hard schot knap uit de rechterbovenhoek. Vanaf dit moment vloeiden de krachten weg bij de Assenaren en konden de Zuidwoldigers vrijuit gaan voetballen. Hier moest de ploeg van Mijnheer en Loovers wel even aan wennen, aangezien de ploeg de eerste zeventig minuten “in de discipline speelde”. Maar nu konden de remmen los en vlogen –om de beurt- de goed spelende, snelle vleugelverdedigers Kristiaan Adema en Stef Kloeze van ZZVV 2 langs de zijlijn. En ook middenvelders Donny Schoemaker en Matthijs Capellen bleven de Assenaren pijn doen met hun loopvermogen en diepgang. En dit resulteerde uiteindelijk dan ook in de terechte 2-0. Na goed werk van invaller Jordi Zwiers belandde de bal bij René Scholing. De sterke spits maakte de bal handig vrij en kreeg deze bij Jordi Booij, die zich niet bedacht en keihard binnenschoot. Hierna was het verzet van de Assenaren helemaal gebroken en kon ZZVV 2 naar hartenlust blijven aanvallen. En zo eindigde de wedstrijd ZZVV 2 – ACV 3 in: 2-0.

En zo krijgt de unieke reeks van ZZVV 2 ook in de tweede seizoenshelft een passend vervolg. De ploeg heeft nu drieëndertig punten uit elf wedstrijden, en heeft dus nog steeds de maximaal te behalen score. En ondanks de vergrote voorsprong is de jonge beloftenploeg zich er goed van bewust dat het met deze overwinning nog niks tastbaars heeft. Het elftal van Mijnheer en Loovers wil elke komende wedstrijd blijven benaderen met dezelfde discipline en fanatisme.  Zo ook volgende week, want dan speelt ZZVV 2 een uitwedstrijd. In Oosterwolde is De Griffioen 2 om 14:30 dan de tegenstander. Graag tot dan!

De overwinning en koppositie werd ’s avonds gevierd bij sponsor Mitra Visser. In deze gezellige drankenspeciaalzaak werd de ploeg op een stamppotbuffet en bierproeverij getrakteerd. Een mooie toevoeging aan deze succesvolle zaterdag.

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Stef Kloeze, Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema; Donny Schoemaker, Matthijs Capellen, Bas Bulthuis (’75 Pim Leerdam); Jordi Booij, René Scholing en Michael ter Wal (’64 Jordi Zwiers)

Wisselspelers ZZVV 2: Bram Leerdam, Pim Leerdam, Olaf Westerbeek en Jordi Zwiers