Assist: Jordi Booy

2e klasse D

22 september 2018 14:30

Onbekend

ASSEN – In de Drentse hoofdstad begon afgelopen zaterdag de competitie voor ZZVV 2. Op het CATAWIKI-sportpark in Assen was het ervaren ACV 3 de tegenstander. Na een enerverend duel stokte de teller uiteindelijk bij negen(!) doelpunten, en stond er een 4-5 einduitslag op het scorebord. De einduitslag bevestigde het wedstrijdbeeld; waarin beide teams kans maakten op de overwinning, en ZZVV 2 uiteindelijk de langste adem had. Een knappe overwinning voor de jonge reserveploeg van ZZVV, want ACV 3 bleek een zeer sterke tegenstander. De ploeg uit Assen kwam vorig jaar uit in de reserve 1e klasse, maar doet dit seizoen op eigen verzoek een stapje terug.

De uitgaande gesprekken op de telefoon van ZZVV 2-leider Jan Loovers waren na de afgelopen week niet meer op twee handen te tellen. De zeer betrokken begeleider van ‘Oens Tweede’ was -net als de leider van het eerste elftal- naarstig op zoek naar een ‘invalkeeper’. Doordat de broer van ZZVV 2-doelman Jelle Verburg ging trouwen (Van harte gefeliciteerd Koen en Olga!), en ZZVV 1-keeper Bas Blanken geblesseerd was, was de positie van doelverdediger in beide elftallen vacant. Uiteindelijk wist ZZVV 1 oud-speler Luuk Drost te strikken en pakte aanvaller(!) Julian Hoorn maar de handschoenen op bij ZZVV 2. Naast Verburg waren ook Henk Bakker, Mathijs Drent, Bryan Koster en Arjan Mulderij niet beschikbaar voor dit duel. Routinier Geert Bouwers versterkte het derde elftal.

Dan de wedstrijd, die vooraf werd gegaan door een minuut stilte. Dit om stil te staan bij het tragische overlijden van twee -te jong overleden- voetballers uit Assen. Het begin van de wedstrijd was chaotisch, waar beide ploegen de ander wilden vastzetten en overrompelen. Het was ACV 3 dat de eerste tik uitdeelde door in de vroege openingsfase te scoren. Na ongelukkig uitkomen van ZZVV-doelman Julian Hoorn kon een aanvaller van ACV gemakkelijk binnen schieten, 1-0. Ook in de eerste vijf minuten was het ACV dat ZZVV wist vast te zetten, waardoor de Zuidwoldigers niet tot voetballen kwamen. Vanaf de vijftiende minuut kwam ZZVV 2 in de wedstrijd, de ploeg toonde meer durf en beet van zich af. Ook dit resulteerde in een treffer. Het was middenvelder Matthijs Capellen, die op aangeven van René Scholing hard en hoog binnenschoot, 1-1. In de fase na de 1-1 probeerde ZZVV door te drukken, maar de Asser verdediging was een harde noot om te kraken. Plus dat de Assenaren over een paar zeer behendige voetballers beschikten. Één daarvan wist in de 36e minuut zelfs een corner in één keer binnen te schieten. De goed genomen corner kon door niemand van ZZVV worden weggewerkt, 2-1. En het slot van de eerste helft was ZZVV 2 aangeslagen en liep het zelfs grotere schade op. Vlak voor rust kwam ACV 3, via een afstandsschot, zelfs op 3-1. Rust.

In de rust spraken de Zuidwoldigers hun verwachtingen naar elkaar nog eens duidelijk uit. Er moest meer vuur, lef en karakter worden getoond om überhaupt nog iets van de wedstrijd te maken.

En ZZVV 2 voegde de daad bij het woord, want het begon scherp aan de tweede helft. Met Niek Geers voor Kristiaan Adema werd de gevaarlijke linkerkant van ACV 3 onschadelijk gemaakt. En ook op het middenveld namen Matthijs Capellen, Donny Schoemaker en René Scholing de regie over van de Assenaren. Dit leidde in de 55e minuut tot de tweede Zuidwoldiger treffer. Het was de jonge linkervleugelverdediger Stef Kloeze die overtuigend doorzette na een scrimage en de bal achter de Asser goalie wist te krijgen, 3-2. En ZZVV ging door, want doordat Richard Koopman en Bart Otten hun zaken achterin goed op orde hadden kon de ploeg vooruit doordrukken. En zelfs scoren. De hardwerkende spits Jordi Zwiers kreeg zijn beloning via een treffer. De goaltjesdief stond op de goede plek om vanuit een rebound de 3-3 binnen te schieten. Echter bleef ACV 3, ook in het tweede bedrijf, een lastig te temmen ploeg. Zeker toen de Assenaren in de 61e minuut -via een uitstekende vrije trap- weer op voorsprong kwamen, 4-3. Een klap in het gezicht voor ZZVV 2, dat knap terug wist te komen, maar nu weer opnieuw moest beginnen. Maar daar bracht Donny Schoemaker verandering in.

De weer helemaal opgebloeide middenvelder opperde in de rust al dat zijn teamgenoten meer bravoure en lef in hun spel moesten leggen, en gaf gelijk vanaf de aftrap -na het tegendoelpunt- het goede voorbeeld. Schoemaker kreeg de aftrap van Jordi Zwiers, legde de bal één keer vooruit en schoot met een strakke wreeftrap de bal in één keer over de verbouwereerde Assenaren (inclusief doelman) heen, 4-4. De teleurstelling maakte bij de ZZVV’ers direct plaats voor euforie en ongeloof; wat een prachtige treffer! Dit was mede de aanzet tot meer, want ZZVV toonde lef en karakter en drukte door. ZZVV 2 was in de slotfase simpelweg fitter en scherper dan de spelers van ACV 3, waardoor de ervaren ACV’ers uiteindelijk alsnog het hoofd moesten buigen voor ‘Oens Tweede’. Via de vlugge Jordi Booij kwam de bal -via een strakke voorzet- voor de voeten van René Scholing, die op de goede plek stond om de winnende treffer binnen te tikken, 4-5. En toen de scheidsrechter in de negentigste minuut voor het laatst floot konden de handen, moe maar voldaan, triomfantelijk de lucht in. Einde wedstrijd.

Een zwaarbevochten zege voor de mannen van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers, maar wel een hele ‘lekkere’. En zo begint ZZVV 2 het seizoen uiterst succesvol. De jonge beloftenploeg uit De Wolden heeft de eerste drie punten binnen, en is hongerig naar meer. Volgende week speelt ZZVV 2 een thuiswedstrijd. Om 12:15(!) ontvangen zij, op sportpark Woltingeslag in Zuidwolde, tegenstander De Griffioen 2. Graag tot dan!

P.S. ’s Avonds nam de selectie van ZZVV 2 alvast afscheid van teamgenoot Geert Bouwers. De routinier, levende legende en ‘opa van het gezelschap’ staat op het punt te emigreren naar Pisa, Italië. Bouwers werd thuis door zijn teamgenoten verrast, en meegenomen voor een etentje. De ‘geelzwarte enclave’ had de grootste lol in het plaatselijk etablissement en Geert genoot zichtbaar. ZZVV 2 bedankt Geert alvast voor zijn vele jaren van trouwe dienst en hopen net zo lang “skik te mogen hebb’n” aan het spelletje, als dat jij het in het shirt van ZZVV hebt gehad, Geert!

Opstelling ZZVV 2: Julian Hoorn; Stef Kloeze, Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema (’45 Niek Geers); Donny Schoemaker, Matthijs Capellen, René Scholing; Jordi Booij, Jordi Zwiers en Bas Bulthuis