Voorbeschouwing CSVC – ZZVV - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voorbeschouwing CSVC – ZZVV

18 oktober 2019 10:45


Door de nederlaag van CSVC bij Hollandscheveld is Achilles 1894 uit Assen nog de enig overgebleven ploeg in de 3e klasse D met een 100% score. Nieuwleusen is bijna geruisloos doorgeschoven naar plek twee, ook nog zonder nederlaag, voor CSVC dat nu derde staat. Aan de staart van de ranglijst bungelt nu eenzaam en alleen SVN’69 met nog geen enkel punt uit vier duels. Daarboven begint eigenlijk al de zeer brede middenmoot met FC Klazienaveen, na de derde verliespartij op rij, als toch wel verrassende naam op een voorlaatste plaats.

Zaterdag speelronde 5 en daarin nemen uitgerekend SVN’69 en FC Klazienaveen het tegen elkaar op. Koploper Achilles 1894 ontvangt Fit Boys en ZZVV gaat op bezoek bij CSVC uit Coevorden. Het duel op sportpark Klinkenvlier begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robert van de Leur.

CSVC

Twee seizoenen! Zo lang duurde het verblijf van de Christelijke Sport Vereniging Coevorden in de 4e klasse. Na de degradatie in 2017 was er eerst een vierde plaats maar vorig seizoen was er dan de titel met bijbehorende promotie! Lang leek dat kampioenschap naar Vitesse’63 te gaan, zeker na de 5-0 nederlaag in het onderlinge duel, maar CSVC won vervolgens acht wedstrijden op rij, zag Vitesse een misstap maken en toen kon alsnog de vlag in top. Bovendien werd en passant ook nog de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gehaald, een topseizoen derhalve voor de oranjehemden.

Ook het seizoen 2019/2020 verloopt tot op heden voorspoedig. Probleemloos door in de beker met een maximaal aantal punten en de promovendus won in de eerste drie duels van achtereenvolgens SCD’83 (0-3), SVN’69 (1-0) en FC Klazienaveen (4-2). Een prachtige vrije bal van Hollandscheveld speler Roy Strijker maakte afgelopen weekend een einde aan deze prachtige reeks maar het laat onverlet dat CSVC bezig is aan een hele mooie periode in de verenigingsgeschiedenis.

ZZVV

Puur ‘Scorebordjournalistiek-technisch’ zijn de cijfers kil en duidelijk: ZZVV – Achilles 1894 0-3. Maar wie afgelopen zaterdag aanwezig was op sportpark Woltinge-slag kan bevestigen dat deze vlag de lading bij lange na niet dekt. Uiteraard was er niets gestolen aan de overwinning van de Assenaren, maar de ploeg van Herman Schonewille en Marlos Kruis speelde prima, durfde vooruit te voetballen en aan inzet geen gebrek. Het trof, in de voor de gelegenheid in het groen-witte uittenue gestoken Achilles, echter een uitstekende ploeg. Zowel als collectief als individueel is het een prima elftal en volgens velen kampioenskandidaat nummer 1. “Een nederlaag met perspectief” derhalve en zo luidde ook de prima gekozen kop boven het wedstrijdverslag.

Maar, omdat er week eerder ook van Hardenberg’85 werd verloren, een nederlaag waar wèl van alles op viel aan te merken vinden wij ZZVV na vier speelrondes terug op een 9e stek op de ranglijst met vier punten. En maken ‘we’ deel uit van de brede middenmoot die loopt van plaats 5 t/m 13. Het is echter wel zaak om de komende weken weer de nodige punten te behalen en daarvoor is de uitwedstrijd tegen CSVC dus een mooie eerste gelegenheid. Heel veel succes!

Historie

Reeds 8x troffen beide teams elkaar in competitieverband op sportpark Klinkenvlier. Drie maal won CSVC, twee keer nam ZZVV de punten mee naar Zuidwolde en driemaal eindigde het duel onbeslist. Op 13 oktober 2001 was de allereerste ontmoeting. Uitslag 1-1 en voor ZZVV was John Drost de doelpuntenmaker. Trainer Henri Kramer speelde die dag met de volgende selectie:

Jan Spijkerman, Jarno de Vries, Aart Ekkel, Martin Salomons, Jarno Luppes, Alfons Batterink (60’ Huib Scheper), John Drost, Kees Jan Vaartjes, Sander Bruins, Perbo Huiskes en Mark Hummel (70’ Emiel Koster)

In seizoen 2008/2009 volgt treffen nummer twee. CSVC wint met 3-2 dankzij treffers van Sander Guchelaar 2x en Gerard Tent. Voor ZZVV scoren Martijn Reinink en Perbo Huiskes. De voorlaatste CSVC-ZZVV werd een prooi voor de Zuidwoldigers. Op 28 februari 2015 wordt het 1-2. Arend Hein brengt CSVC op voorsprong maar via Paul Bos en Joël Huiskes wint ZZVV als nog.

De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden was op 4 februari 2017, eindstand 1-1. Lang leek ZZVV er met de winst van door te gaan dankzij een doelpunt van Stefan Dijkstra maar in extremis maakte Jurriaan Veldhuis in blessuretijd de gelijkmaker.

ZZVV 2

Om 14 uur wordt er in ten Boer afgetrapt tussen v.v. Omlandia 2 en ZZVV 2. Na twee overwinningen moest Oens Tweede afgelopen weekend haar tweede achtereenvolgende nederlaag incasseren. De Weide 2 was voor de tweede keer dit seizoen te sterk en won met 2-4. Zonde want in het zeer onderhoudende duel had er wellicht meer ingezeten voor de mannen van Mijnheer, Loovers en Scholing. Michael ter Wal was overigens de maker van beide ZZVV treffers. Omlandia staat na vier wedstrijden 5e met 9 punten, ZZVV 2 vinden we terug op plaats 9 met zes punten.

ZZVV 3

Bekervoetbal voor ZZVV 3. In de 1e KO ronde van de KNVB beker speelt HetDerde thuis tegen Pesse 1. De Pessenaren hebben alleen nog een standaardteam op de zondag en het vlaggenschip op de zaterdag speelt in de 4e klasse 01. Daar bezet het met ‘6 uit 4’ de 5e plaats. ZZVV 3 speelt een klasse lager, is koploper en we kunnen derhalve spreken van een interessant bekerduel! Aanvang 14.30 uur.

Vrijdagavondvoetbal

Op vrijdagavond komen zowel ZZVV 35+, ZZVV 45+ als ZZVV Dames 1 in actie. ZZVV 35+ reist af naar Kerkenveld voor wedstrijden tegen Hoogeveen 2, SC Elim en VVAK. ZZVV Dames 1 speelt haar wedstrijden in Staphorst en ontmoet Alcides, SC Genemuiden 2 en De Weide 4.

Tenslotte ZZVV 45+. Zij spelen vrijdagavond…..thuis op Woltinge-slag. Neem gerust een kijkje, het clubhuis is geopend en onze veteranen zullen spelen tegen Hollandscheveld en HZVV 2.

Wij wensen iedereen een mooi voetbalweekend toe!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!