Voorbeschouwing ZZVV – FC Klazienaveen - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voorbeschouwing ZZVV – FC Klazienaveen

27 september 2019 10:45


Afgelopen zaterdag begonnen de 14 teams uit de 3e klasse D, onder werkelijk fantastische weersomstandigheden, aan het seizoen 2019/2020. Achilles1984 startte voortvarend en liet geen spaan heel van SVN’69 (1-8) promovendus CSVC kende ook een droomstart door SCD’83 met 0-3 te verslaan. De ‘topper’ tussen Klazienaveen en Hoogeveen werd een prooi voor de thuisploeg en In Slagharen moest ZZVV uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel tegen Sportclub Lutten. Kortom, er gebeurde weer van alles en daarom kijken we nu alweer reikhalzend uit naar speelronde 2.

Voor ZZVV betekend dat een thuiswedstrijd tegen FC Klazienaveen. Het duel op het kunstgras van Woltinge-slag begint (we zeggen het nog 1x) op het vaste, nieuwe aanvangstijdstip van 15 uur en namens de KNVB is scheidsrechter Daniël Dorgelo uit Emmen als leidsman aangesteld. De wedstrijdbal wordt aangeboden door K & D – Agriwinkel!

FC Klazienaveen

Een beetje voetballiefhebber maakt aan de vooravond van een nieuw voetbalseizoen, bewust of onbewust, lijstjes. Wie zijn de kanshebbers voor een topklassering, welke ploegen krijgen het moeilijk en waar eindigt mijn eigen cluppie. Steevast behoort onze tegenstander van komende zaterdag bij die eerste categorie…..! Fusie Club Klazienaveen onderstreepte dit eens te meer door afgelopen weekend vv Hoogeveen, ook vaak genoemd als top 3 kandidaad, met 1-0 te verslaan. Best was het allemaal niet op sportpark De Planeet, spannender des temeer en dankzij een treffer van Nick van der Sleen won Klazienaveen.

In het bekertoernooi haalde de ploeg van trainer Patrick Beek relatief eenvoudig de knock-out fase. VEV en SVBO legden de zwarthemden geen strobreed in de weg, 18-1 om 5-1. Vijfde klasser Damacota bood meer weerstand maar werd uiteindelijk met 4-3 verslagen. Tegenstander in volgende ronde is CEC.

ZZVV

Als de eerste competitiewedstrijd een voorbode is op wat er allemaal nog gaat komen deze voetbaljaargang dan wordt het een alles behalve saai seizoen. Ruim een lang speelde de ploeg van Herman Schonewille en Marlon Kruis heel redelijk en nam het via Joël Huiskes (strafschop) en Janou van Veen een 0-2 voorsprong. De 0-3 werd echter ‘vergeten’ en na de aansluitingstreffer in de 81e minuut wist Sportclub Lutten in de dying seconds, die we eufemistisch maar als tumultueus zullen omschrijven, alsnog de 2-2 te maken. Een treffer die werd gevierd als een overwinning. Chagrijnige gezichten na afloop bij ZZVV maar gelukkig wacht zaterdag in de vorm van FC Klazienaveen een mooie uitdaging om deze toch wel vieze smaak weg te spoelen.

Eenvoudig zal dat trouwens absoluut niet worden maar datzelfde kunnen natuurlijk stellen voor FC Klazienaveen. ZZVV heeft dit seizoen al aangetoond uitstekend te kunnen voetballen en zal dat tijdens haar eerste thuiswedstrijd en gesteund door de trouwe aanhang zeker weer willen laten zien.

Tenslotte nog twee mededelingen van huishoudelijke aard! Op zaterdag 16 november is zondag 4e klasser Steenwijkerwold de tegenstander in de eerste KO ronde van het bekertoernooi. En in het rijtje met veranderingen bij en rond ZZVV 1 is er abusievelijk één iemand vergeten. Onze vaste verzorger Erik Snippe wordt dit jaar vergezeld door een nieuw gezicht bij onze club namelijk Michiel Prins. Michiel vanaf deze plaats heel veel plezier en succes gewenst!

Historie

Formeel gezien is het zaterdag de allereerste ontmoeting tussen beide elftallen maar een onbekende naam is Klazienaveen natuurlijk alle sinds. Vóór het samengaan op 1 juli 2017 met vv Zwartemeer speelden ZZVV en (toen nog) vv Klazienaveen 7x in competitieverband op Woltinge-slag tegen elkaar. Tweemaal won ZZVV, driemaal de ploeg uit Zuidoost Drenthe en tweemaal werd het een gelijkspel. Doelcijfers 10-12.

De allereerste ontmoeting in 1997 leverde ZZVV een 3-0 zege op, Johan van Dijk 2x en Aard Ekkel scoorden. Een kunststukje dat in 2012 nog eens werd herhaalt. 3-2 dankzij treffers van Perbo Huiskes 2x en Robert Eiting. De laatste twee ontmoetingen werden echter gewonnen door Klazienaveen. Op 5 maart 2016 werd het 1-2 en de doelpunten werden gemaakt door Ingmar Ramaker namens ZZVV en Nick van der Sleen en Danny Jaspers voor de oranjezwarten.

De meest bijzondere editie van ZZVV – Klazienaveen was die van 1 april 2013. De wedstrijd werd gespeeld op Tweede Paasdag en onze club bestond die dag exact 50 jaar. ZZVV stond aan de vooravond van een fantastische week om dit jubileum groots te vieren alleen weigerde Klazienaveen hieraan op deze maandagmiddag haar medewerking te verlenen (waarom zouden ze ook…). Eindstand 0-4 en de goals kwamen op naam van Danny Jaspers 2x, Iwan Lambers en Wesley ten Berge. Toenmalig ZZVV trainer Marcel Smid speelde die middag met de volgende selectie:

Jeroen-Pieter van der Vliet, Herman de Weert, Michael Schrotenboer (80’ Martin Broek), Elrick Mulder, Rene Scholing, Martijn Reinink, Jesper Romkes (55’ Paul Bos), Pieter de Vries, Bas Bulthuis en Martin Koekoek.

ZZVV 2

Een droomstart, zo kun je de 0-1 uitoverwinning bij The Knickerbockers 4 van ZZVV 2 gerust omschrijven. Nieuw in de 1e klasse en de eerste driepunter is binnen dankzij een treffer van Michael ter Wal. Zaterdag speelt Oens Tweede thuis tegen NEC Delfzijl 2 en ook zij wisten het eerste duel in winst om te zetten. Be Quick 1887 2 werd met 2-1 verslagen. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is Dhr. R. Koole en het duel begint om 12.30 uur!

ZZVV 3

Ook ZZVV 3 is het seizoen uitstekend begonnen dankzij een 1-4 overwinning in Hoogeveen tegen HZVV 7. Aan de ploeg van Mark Dijkstra de schone taak deze lijn door te trekken en dat kan zaterdag gebeuren wanneer er om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen Pesse 2. Pesse speelde afgelopen weekend met 4-4 (!) gelijk tegen Rouveen 5.

ZZVV 4

Reeds om klokslag 12.30 uur wordt er op sportpark Ezinge te Meppel afgetrapt tussen FC Meppel 5 en ZZVV 4. Beide elftallen verloren hun eerste competitiewedstrijd en dus zal er hen alles aan gelegen zijn om dit weekend 1 of meerdere punten te behalen. tVierde verloor op eigen veld met 1-3 van Rouveen 6 en Meppel kon het in Koekange niet bolwerken tegen Vitesse’63 3, 4-2.

ZZVV (Zaal)

Reeds op vrijdagavond komt ZZVV 1 (zaal) in actie. ‘Thuis’ in sporthal Trasselt in Hoogeveen is Hollandscheveld 3 de opponent. Aanvang 21 uur. Eveneens op vrijdag 27 september speelt ZZVV 3 (zaal) in èn tegen Ruinerwold 1. De wedstrijd in sporthal de Buddinghof begint om 21.30 uur. ZZVV 2 (zaal) speelt op dinsdagavond 1 oktober in Ruinen in sporthal de Marse tegen Ruinen 1, wedstrijd begint om 20 uur.

Wij wensen iedereen een mooi voetbalweekend toe!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!