Voorbeschouwing ZZVV – SVM Marknesse - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voorbeschouwing ZZVV – SVM Marknesse

27 september 2018 22:15


De kop is er af in de 3e klasse D en als afgelopen zaterdag een voorbode is voor de rest van deze voetbaljaargang dan kunnen we onze lol nog op. Op Hoogeveen na, 6-0 winst op SVN’69, waren de onderlinge verschillen niet bijster groot. Bovendien werd er maarliefst 34 keer gescoord en ook dat is natuurlijk altijd goed voor de amusementswaarde. Zaterdag speelronde 2 en het meest in het oog springende duel is misschien wel Nieuwleusen – Hoogeveen. Ook de derby’s Fit Boys – BSVV en Hardenberg’85 – Avereest zijn op voorhand interessante affiches.

Wij blikken vooruit op het duel ZZVV – SVM Marknesse welke gespeeld zal worden op sportpark Woltinge-slag in Zuidwolde. De wedstrijd begint op het ietwat ongewone tijdstip van 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.A. Venekamp.

SVM Marknesse

Zeg SVM Marknesse en bij menig (wat oudere) ZZVV denkt meteen terug aan het seizoen 1990/1991 toen de geelzwarten onder leiding Dik Rosink ín Marknesse het kampioenschap binnenhaalden. Komende zaterdag betreft het echter een thuiswedstrijd tegen SVM dus over die legendarische wedstrijd komen wij later dit seizoen nog zeker te spreken.

SVM anno nu is een ploeg die vorig seizoen met vlag en wimpel kampioen werd in de 4e klasse A. Het gat met concurrenten FC Wolvega en Heeg bedroeg respectievelijk 12 en 19 punten en de ploeg van trainer Koos van der Galiën (voorheen SVN’69) maakte daarmee de degradatie van een jaar eerder in één klap goed. De Polderploeg verloor alleen in en tegen Wolvega en op een gelijkspel bij Tollebeek na was het voor de rest een groot succesverhaal.

Dat zelfvertrouwen heeft de zomermaanden ogenschijnlijk moeiteloos doorstaan want ook dit seizoen loopt het, zoals dat dan zo mooi heet, crescendo! In het bekertoernooi werd gewonnen van Espel (5-1), Tollebeek (0-4) en ook de beslissende wedstrijd tegen Urk 2 werd knap omgezet in winst, 2-1. De Knock-out fase werd dus ongeslagen bereikt en op 10 november speelt SVM thuis tegen Ruinerwold.

Bij de seizoensouverture kwamen de groenwitten andermaal sterk uit de startblokken. Het provinciale onderonsje tegen Bant werd gewonnen met 1-0 dankzij een treffer van Sander Heimens. En zo lijkt SVM, met een selectie die bestaat uit louter twintigers, in een opperbeste stemming af te reizen naar Zuidwolde.

ZZVV

Over de wedstrijd SCD’83 – ZZVV is al genoeg gezegd en geschreven. Toch komen we er hier nog kort op terug. Na een uitstekend eerste half uur pakte ZZVV een meer dan verdiende voorsprong maar vervolgens zakte de ploeg ver weg. SCD boog de achterstand om en net toen een ieder zich al had neer gelegd bij een nederlaag rechte de ploeg de rug en boog op een manier die nu niet direct ‘des ZZVV’s ‘ is óm in een heerlijke overwinning.

Een uitstekende start dus voor de ploeg van trainersduo Mulder/ Schonewille en waar ZZVV vorig seizoen slechts 1 puntje pakte tegen ‘De Voart’ zijn het er nu al drie. Evenals SVM bereikte ook ZZVV de volgende ronde van de beker. En in die volgende ronde koppelde het lot ZZVV aan Hoofdklasser MSC. Een even mooi als pittige wedstrijd staat er dus op het programma begin november. Helaas spelen ‘we ‘ in Meppel en dat is jammer. “Zulke wedstrijden hoor je eigenlijk thuis te hebben” verzuchte keeperstrainer Alberto Schipper, en daar heeft hij volkomen gelijk in.

Overigens kan Elrick Mulder zaterdag zijn 150e competitiewedstrijd voor ZZVV 1 spelen. Roald Schinkel komt, mits opgesteld, voor zijn 50e competitiewedstrijd binnen de lijnen.

Interessant duel dus aanstaande zaterdag. Beide ploegen zijn het seizoen 2017/2018 uitstekend begonnen, wie geeft hieraan een vervolg? We nodigen u hierbij gaarne uit hierbij aanwezig te en wijzen nogmaals op het aanvangstijdstip….14.45 uur.

Historie

Het zaterdag de 7e ontmoeting tussen ZZVV en SVM Marknesse. En hoewel het laatste duel alweer dateert van ruim 22 jaar geleden zijn de statistieken voor ZZVV niet om over naar huis te schrijven. Er werd namelijk nog NOOIT gewonnen van SVM. Driemaal was er een gelijkspel en driemaal ging SVM er met (toen nog) twee punten en later drie van door.

De première van ZZVV – SVM was op 3 februari 1990, uitslag 0-0. Na nog twee gelijke spelen 90/91 (1-1) en 92/93 (0-0) wist SVM de laatste drie confrontaties winnend af te sluiten. Op 11 maart 1995 werd het 0-1. ZZVV ‘er Andre Hofman scoorde in eigen doel. Trainer Aart Seuters had  die middag de volgende selectie tot zijn beschikking:

Alfred Folkerts, Andre Hofman, Martin Kroezen, Geert Bouwers, Bernard Boensma, Henri van de Brake, Koop Drost, Aard Ekkel, Walter Eppinga, Theo Heidema, Roelof Mulder en Harry Reins

Trainer Meijerman van SV Marknesse speelde met de volgende spelers:

S. Heddes, A. Berndsen, M. Dunk, M. Schuurman, J. Zomerman, E. Sulevic, E. de Vries, E. vd Bos, E. Wolters, R. Keppel, J. Baarda, E. Baarda, C. van Vilsteren en K. Keppel

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was op 20 april 1996. SVM won met 1-2 en namens ZZVV scoorde Johan van Dijk.

ZZVV 2

Oens Tweede speelt zaterdag al om 12.15 (!) uur en dat doet de ploeg van Klaas Mijnheer tegen De Griffioen 2 uit Oosterwolde.  ZZVV 2 won afgelopen weekend knap met 4-5 van het sterke ACV 3. De Griffioen 2 (een hybridisch fabeldier, half adelaar half leeuw maar dit wist u waarschijnlijk al) ging thuis met 2-4 ten onder tegen SC Rouveen  2.

ZZVV 3

ZZVV 3 ging zaterdag thuis fors onderuit tegen Klazienaveen 3. Een nederlaag waar weinig op viel af te dingen. Gelukkig is er zaterdag kans op revanche en dat zal dan moeten gebeuren in Geesbrug waar VCG 2 de tegenstander is. Ook VCG kende geen beste start, het verloor met 9-0 van vv Sweel 2. Het duel begint om 12.15 uur.

ZZVV 4

Met rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Een strafschop van Laurens Jansen betekende een 1-0 voorsprong maar tegenstander Ruinerwold 2 dacht daar tijden het nuttigen van een bakkie thee zichtbaar anders. Drie kwartier later gingen ze met een 1-3 zege terug naar huis. Zaterdag speelt ZZVV 3 uit tegen Noordscheschut 7. Ook hier klinkt het eerste fluitsignaal vrij vroeg op de middag. Aanvang 12.30 uur.

ZZVV 5

Personele problemen zorgden ervoor dat het seizoen 18/19 pas dit weekend begint voor ZZVV 5. Thuis op Woltinge-slag is Sportclub Elim 3 de opponent. De Elimieten kwamen wel in actie en wonnen met 3-2 van SCN 3. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

ZZVV Zaal

ZZVV 1 speelt vrijdagavond in de Mr. Nico Wessels Boerhal te Zuidwolde om 20 uur thuis tegen Elim 1. ZZVV 2 is vrij en ZZVV 3 trapt eveneens om 20 uur af tegen HZVV 3. Plaats van handeling is sporthal Activum in Hoogeveen.

ZZVV 45+

Onze veteranen reizen af naar Hoogeveen waar op sportpark Bentincksdijk twee duels worden gespeeld. Om 20 uur is Vitesse’63 45+ de tegenstander en om 21 uur worden de degens gekruist met WIJC 45+.

ZZVV VR 1

Tenslotte onze dames. ZZVV heeft de eer vrijdagavond als organiserende vereniging te fungeren. Het betekent het officiële debuut van dit elftal voor eigen publiek. Om 19.30 uur spelen ze tegen Noordscheschut VR 2. Vervolgens is om 19.50 uur Ruinen VR 2 de tegenstander gevolgd door vv Zuidwolde VR 2 (20.10 uur) en tenslotte  om 20.30 uur vv Sleen VR 1.

Wij wensen u allemaal een mooi voetbalweekend toe!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!