ZZVV moet in topper tegen S.V. Nieuwleusen het onderspit delven

19 oktober 2021 13:15

Zaterdag 16 oktober mocht ZZVV het opnemen tegen S.V. Nieuwleusen op sportpark ´t klaverblad in Nieuwleusen. Doordat beide ploegen in de competitie alle reeds gespeelde wedstrijden hadden gewonnen was de wedstrijd een echte topper. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilgestaan bij het overlijden van oud-bestuurslid van S.V. Nieuwleusen Jan Westerman.

ZZVV begon de wedstrijd met een sterk gewijzigde opstelling. Zo was het volledige middenveld bestaande uit Tom Leerdam, Max Bosscher en Ger-Luuk Pol op vakantie. Hierdoor mochten Nick Vredenborg en de opnieuw papa geworden Joël Huiskes hun opwachting maken in de basis elf.

De openingsfase was voor de bezoekers uit Zuidwolde die al na vier minuten een grote kans kregen via wingback Stefan Dijkstra. Zijn inzet werd door de keeper van S.V. Nieuwleusen gekeerd en de inzet van Janou van Veen nadat de bal opnieuw voor het doel werd gebracht werd geblokt door zijn tegenstander. Na een kwartier spelen kwam de tweede grote kans voor ZZVV na een kansrijke kopbal van Janou van Veen na een voorzet van Stefan Dijkstra. Na het eerste kwartier was het S.V. Nieuwleusen wat de klok sloeg en domineerde in balbezig. ZZVV probeerde in de tegenstoot gevaarlijk te worden, maar verloor voorin te snel de bal. Zo kwam S.V. Nieuwleusen na een half uur spelen op voorsprong. Na een steekpas door de 5-mans verdediging  van ZZVV mocht Randy Vink alleen op keeper Jelle Verburg af en hij faalde niet. Echter was het vlagger Arend Broek die vlagde voor buitenspel. Arend Broek bij ZZVV bekend als een eerlijke vlagger werd door de scheidsrechter genegeerd en de goal werd rechtsgeldig verklaard. In het restant van de eerste helft had S.V. Nieuwleusen het balbezig maar zij waren niet bij machte om door de goed georganiseerde verdediging van ZZVV te komen.

Na de rust moest ZZVV meer komen wat resulteerde in een licht overwicht. Het was S.V. Nieuwleusen wat al snel in de tweede helft toesloeg via Thomas Koobs die na een lage voorzet de 2-0 binnen kon tikken. Niet veel later werd de wedstrijd in de 70e minuut beslist door wederom Randy Vink die Bram Ekkel uitkapte en koel de bal langs Jelle Verburg schoof. ZZVV probeerde nog tot scoren te komen, maar was niet bij machte om kansen te creëren tegen het goed spelende S.V. Nieuwleusen.

Voor ZZVV is het zijn wonden likken en weer vooruit kijken, want 23 oktober komt streekgenoot Hollandscheveld op bezoek bij de Zuidwoldigers. Ook dit zal weer een belangrijke wedstrijd worden voor de mannen van trainer Herman Schonewille, want Hollandscheveld doet het verassend goed en is met 10 punten uit 4 wedstrijden nog ongeslagen.