ZZVV blijft verrassen en klopt ook vv Nunspeet - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

ZZVV blijft verrassen en klopt ook vv Nunspeet

ZZVV 1

3 - 2

Nunspeet 1

Paul Bos (schot)
18'
Assist: Ger Luuk Pol
Paul Bos (schot)
20'
Assist: Ger Luuk Pol
Paul Bos (afstandschot)
32'
45'
... (schot)
84'
... (schot)

Competitie

2e klasse H

Datum

14 oktober 2023 15:00

Scheidsrechter

N.J. Mulder

Accommodatie

Sportpark Woltingeslag
Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372515

Opstelling

Paul Bos: wereldberoemd in de 3e klasse D van district Noord. In 2015 schoot hij ZZVV al eens naar het kampioenschap in deze klasse en ook afgelopen seizoen wist hij de winnende goal te maken in de kampioenswedstrijd tegen DKB. Na afgelopen zaterdag weet men ook in district Oost wie hij is. Met een onvervalste hattrick, in een het tijdsbestek van een kwartiertje, wist hij vv Nunspeet op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Na de 4-3 tegen IJVV werd het thuispubliek wederom verwend met veel doelpunten en spanning tot de laatste seconde. Uitslag? 3-2.

Sinds haar oprichting in 1963 komt de Zuidwoldiger Zaterdag Voetbal Vereniging voornamelijk uit in de 3e en 4e klasse. Twee keer maakten de geel-zwarten een uitstapje van een jaar naar de 2e klasse. Na het prachtige kampioenschap afgelopen seizoen, in het feestelijke jubileum jaar, is ZZVV dit seizoen ingedeeld in de zeer sterke 2e klasse H van district Oost. Mede dankzij de versterkte degradatieregeling is handhaving dit jaar een zware opgave. De selectie, bestaande uit louter jongens uit eigen dorp, die allen in de eigen JVZ jeugdopleiding hebben gespeeld, is echter goed in balans. ZZVV begon het seizoen sterk met overwinningen bij FC Horst en thuis tegen IJVV, met daarna een nipte nederlaag tegen het sterke vv Hierden. Afgelopen zaterdag kwam vv Nunspeet op bezoek. Deze club komt na 25 jaar in de hoofdklasse en 1e klasse gebivakkeerd te hebben, ook voor het eerst uit in de 2e klasse H. Een mooi affiche dat zeker niet teleur stelde.

ZZVV speelt nog steeds zonder de langdurig geblesseerden Matthijs Capellen, Tom Buijtendorp en Julian Adema. Maar gelukkig was er deze week ‘slechts’ één speler op vakantie. De bezoekers uit Nunspeet begonnen direct sterk aan de wedstrijd. Na een paar minuten ontstond de eerste kans uit een corner die niet kon worden weggewerkt, de bal kon van dichtbij worden binnen geschoten, maar keeper Sjors van der Weide gooide zich voor de bal. Vervolgens werd de rebound van dichtbij over het doel geknald. Na ruim een kwartier spelen volgt een knappe actie langs de achterlijn door Van Ooijen, maar zijn voorzet werd van dichtbij wederom over geschoten.

Nadat de eerste storm was gaan liggen, dirigeerde aanvoerder Max Bosscher zijn manschappen naar voren.  Jovanni van Dijk tikt een balletje door op Ger Luuk Pol, die sneller is dan zijn directe tegenstander en de bal teruglegt op Paul Bos, die vanaf randje zestien hard binnen knalt: 1-0! Pol, wederom een grote plaaggeest voor zijn directe tegenstander, stuurt deze twee minuten later opnieuw het bos in en krijgt via de kluts de bal weer in zijn bezit. Paul Bos staat op randje zestien al weer klaar om het breed gelegde balletje diagonaal binnen te schieten en de 2-0 aan te tekenen. Een kleine tien minuten later is de hattrick al compleet. Een vroege voorzet van Jarno van den Boomen wordt weggekopt, maar beland op een meter of 25 van de goal bij Bos voor de voeten. Hij zat er vandaag toch al lekker in en bedenkt zich niet, hij ramt de bal onderkant lat in de kruising: 3-0!

Nunspeet was daarna een paar minuten van slag, maar vocht zich vervolgens de wedstrijd weer in. De laatste minuten voor rust moet ZZVV terug, zonder echt grote kansen weg te geven. Op slag van rust valt de 3-1 dan toch. Een goed uitgespeelde aanval over de rechter kant van vv Nunspeet wordt bij de eerste paal knap binnen geprikt door Dean van Ooijen. Op slag van rust toch wel een domper.

Net als in de 1e helft komt vv Nunspeet weer sterk uit de kleedkamer. Invaller Tariku de Visser haalt uit vanaf randje zestien en de bal wordt op weergaloze wijze door Sjors van der Weide nog net op de paal getikt. ZZVV krijgt net weer wat meer controle over de wedstrijd als in de 65e minuut er een strafschop gegeven wordt aan Nunspeet. Xander Adema, net ingevallen voor Maurice Tinholt, is de ongelukkige veroorzaker. Hij probeert een schot van dichtbij te blokken, maar raakt hierbij zijn directe tegenstander licht. Marnix Tissing, koud in het veld, gaat namens Nunspeet achter de bal staan, maar de te zachte strafschop wordt door Sjors van der Weide klemvast gepakt.

ZZVV is gewaarschuwd en geeft weinig kansen weg in de periode die volgt. Ger Luuk Pol is nog het dichtst bij een treffer maar hij weet een fraaie dribbel langs meerdere tegenstanders niet te belonen met een goal. Invaller Janou van Veen wordt weggestuurd in de diepte en is zijn tegenstander te snel af. Zijn teruggetrokken voorzet kan door Sven Cazemier echter niet worden binnen gewerkt. De wedstrijd lijkt beslist te worden als de snelle Vincent Hulst wordt weggestuurd en binnen het strafschopgebied wordt gevloerd. De verder goed leidende scheidsrechter Niels Mulder wuifde dit moment echter weg.

Een ongelukkig moment helpt vv Nunspeet in de 85e minuut terug in het zadel. Een voorzet van Jonathan van ’t Hof wordt van richting veranderd en stuitert zeer ongelukkig over Sjors van der Weide. Met een 2-3 stand is alle spanning weer terug. Het wordt pompen of verzuipen. En zoals zo vaak volgt die ene kans nog. De bal wordt hoog ingebracht en valt pardoes voor de voeten van Van Ooijen. Die blijft rustig en controleert hem knap, maar schiet hem van dichtbij keihard op de deklat. ZZVV kan opgelucht adem halen. Maar het blijft nog even bibberen, want de scheidsrechter trekt 8 minuten bij. Het centrale duo Wouter Marinus en Bram Ekkel blijven luchtduel na luchtduel spelen, als vv Nunspeet steeds meer mensen naar voren stuurt. Stefan Dijkstra gooit zichzelf nog twee keer voor een voorzet, want het blijft knokken tot de laatste seconde. ZZVV loopt op de laatste benen, maar weet ook deze wedstrijd over de streep te trekken.

Met deze toch wel verrassende zege, tegen een sterk vv Nunspeet, handhaaft de promovendus zich knap in de subtop van de 2e klasse H. Over twee weken treft ZZVV wederom een titelkandidaat als de Zuidwoldigers op bezoek mogen bij Unicum Lelystad, dat deze week met maar liefst 0-10 won bij vv Heerde. Paul Bos zal omcirkeld op het tactiekbord staan in Lelystad. Maar eerst komt a.s. zaterdag 21 oktober v.v. Steenwijk op bezoek in het kader van de noordelijke districtsbeker. Steenwijk is op dit moment de koploper in de 4e klasse A.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!