ZZVV pakt volle buit tegen IJVV na spannende slotfase - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

ZZVV pakt volle buit tegen IJVV na spannende slotfase

ZZVV 1

4 - 3

IJVV 1

Competitie

2e klasse H

Datum

30 september 2023 15:30

Scheidsrechter

J.A. de Vries

Accommodatie

Sportpark Woltingeslag
Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372515

Opstelling

Na de zwaarbevochten zege vorige week in Ermelo tegen FC Horst, was deze speelronde IJVV afgereisd naar Zuidwolde. De wedstrijd leek vroeg in de tweede helft beslist, maar door twee late doelpunten werd het in de slotfase toch nog spannend. Uiteindelijk wist ZZVV de voorsprong te behouden en kon het 3 punten bijschrijven, waardoor men in Zuidwolde kan spreken van een goede seizoensstart, met 6 punten uit de eerste twee duels.

De gasten uit IJsselmuiden begonnen sterk aan de wedstrijd en lieten meteen merken dat men was gekomen om de 3 punten mee naar huis te nemen. Ondanks de goede start van de bezoekers, kreeg ZZVV de eerste grote kans van de wedstrijd. Na 10 minuten is het IJVV doelman Van Dyk die de bal wil wegwerken, maar deze recht in de voeten speelt van Ger Luuk Pol. Hij weet Sven Cazemier te bereiken die, na het uitspelen van een verdediger, de weg naar het doel vrij heeft, maar hij weet de bal niet tegen te touwen te krijgen. De fase die volgt is IJVV de bovenliggende partij en een aantal fouten in de verdediging van ZZVV zorgen voor grote kansen voor de gasten.

IJVV’ers Van de Berg en Groothand krijgen beide mogelijkheden om hun ploeg op voorsprong te zetten, maar ZZVV doelman Van der Weide zorgt ervoor dat de brilstand op het bord blijft staan.  Een kwartier voor rust komt ZZVV eindelijk iets onder de druk uit, wat ertoe leidt dat Nick Vredenborg nog een poging op doel kan wagen, maar zijn schot had niet genoeg snelheid om de doelman van IJVV te verassen. In de 37e minuut was het dan wel raak voor de mannen uit IJsselmuiden, Kelvin Groothand komt aan de rechterkant in het 16 metergebied door en weet vervolgens de bal hard in de korte hoek achter Sjors van der Weide te schieten. Het antwoord van ZZVV kwam nog voor de thee, want Maurice Tinholt kan op slag van rust de 1-1 binnen leggen. Een vrije bal van Wouter Marinus wordt in eerste instantie weggewerkt, maar wanneer de bal via Stefan Dijkstra en Nick Vredenborg weer voor het doel van IJVV wordt gebracht kan Tinholt de bal met het puntje van zijn schoen de gelijkmaker op het bord zetten.

De tweede helft heeft een wat ander beeld. IJVV wordt wat slordiger en ZZVV komt wat meer aan het voetballen toe. Zes minuten na rust komt de ploeg uit Zuidwolde zelfs op voorsprong door prachtig voorbereidend werk van Cazemier, die erg rustig blijft en Jovanni van Dijk alleen voor de keeper zet. De topschutter van vorig seizoen kan van dichtbij het net laten bollen en zorgt voor de voorsprong van ZZVV. De voorsprong geeft de thuisclub vertrouwen, het creëert een stuk meer dan in de eerste helft en weet de voorsprong dan ook uit te breiden. Sven Cazemier kan ditmaal, na zijn assist eerder, nu ook een doelpunt bijschrijven. Een voorzet van Dijkstra belandt via een hoofd van de tegenstander op het hoofd van Ger Luuk Pol. Pol weet op zijn beurt Cazemier te bereiken die de bal, al vallend, met zijn hoofd het doel in weet te krijgen. Wanneer Janou van Veen ook de 4-1 op het bord kan zetten, door een afgeslagen bal van dichtbij binnen te werken, lijkt de wedstrijd 20 minuten voor tijd gespeeld. Lang lijkt het erop dat dit ook de eindstand zal worden, totdat IJVV het gat iets weet te dichten. Doordat Sjors van der Weide een bekeken schot vanaf een meter of 16 van Gerjon van den Berg niet weet te keren, wordt het 2 minuten voor tijd nog 4-2. Wanneer Schepers in de 90e minuut zelfs nog 4-3 maakt, werden het nog een paar hele spannende laatste minuten. Het geloof om nog een punt te pakken op Woltingeslag was voor IJVV opeens heel groot geworden, maar de gelijkmaker bleef uit. De opluchting aan de kant van ZZVV was groot toen scheidsrechter De Vries een einde maakte aan de wedstrijd. Door deze overwinning heeft de ploeg uit Zuidwolde nog de volle buit na twee competitieduels. Volgende week staat de wedstrijd tegen Hierden op het programma, het duel begint om 15:00 uur en zal gespeeld worden op Sportpark Mheenzicht in Hierden. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!