Onnodig verlies ZZVV tegen een gretig s.v. Epe - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Onnodig verlies ZZVV tegen een gretig s.v. Epe

ZZVV 1

2 - 3

Epe 1

7'
... (schot)
49'
67'
... (schot)
Jovanni van Dijk (scrimmage)
69'
78'
... (schot)

Competitie

2e klasse H

Datum

25 november 2023 15:00

Scheidsrechter

R.J.M. Klaver

Accommodatie

Sportpark Woltingeslag
Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372515

Opstelling

Met Sinterklaas voor de deur was het vandaag helaas ZZVV welke de cadeautjes weggaf aan een gretiger en dankbaar profiterende tegenstander uit Epe. De Epenaren kwam toch richting Zuidwolde met wat angst en waren achteraf zeer content met de kostbare driepunter die werd meegenomen.

Hiermee ontstaat er een grote groep clubs die strijdt tussen plek 2 en 13 voor die felbegeerde achtste plek die rechtstreekse handhaving in deze zware 2e klasse geeft. Hierden lijkt momenteel de onklopbare nummer een en lijkt af te steven op de herbstmeister titel.

Net als het weer ging het vandaag helaas alle kanten op met het spel van de Zuidwoldenaren en was zeker de eerste helft wat ondermaats. Slordig, mopperend en niet met dezelfde intensiteit als de afgelopen zeven wedstrijden profiteerde de Epenaren daar gretig van.  Een slappe start en een messcherpe counter leidde al snel tot de verdiende 0-1 voor Epe. De mannen in het geel zwart rechte de rug en probeerde ondanks het moeizame spel in balbezit, toch op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het moet ook gezegd worden, die had er ook zeker in gezeten. Van Dijk en Pol kregen grote kansen, maar kregen het balletje helaas niet tegen het netje. Er was op de bank wat twijfel over de afgekeurde kop goal van Van Dijk met vermeend buitenspel, maar helaas ging leidsman Klaver mee in het vlagsignaal. Rust en op voor een (verhit) kopje thee…

ZZVV komt een stuk scherper de rust uit en binnen 4 minuten ligt de bal wel in het juiste doel en maakt de weer in vorm komende Van Veen de terechte 1-1. Het inbrengen van cult held en kampioenmaker Bos lijkt zijn vruchten af te gaan werpen. Er gebeurt veel meer in de aanvalslinie van de Zuidwoldenaren en de 2-1 lijkt te gaan komen. Maar helaas, na wat knullig balverlies door diezelfde Bos, en een schitterende splijtende crosspass van rechts ligt de bal weer met te weinig weerstand achter Sjors, 1-2 voor Epe. Zonde, balen, maar nog voordat de volgende regenbui zich aandient ligt de 2-2 er alweer in door een ouderwetse frommel goal van Van Dijk. De energie en het geloof komt meteen weer terug in de ploeg en zit er dan nog meer in? Na die vlotte 2-2 van de nog wat stroef draaiende van Dijk, was ZZVV dominant en had het de wedstrijd in het slot moeten gooien. Helaas is een oude voetbal wet dat als een keeper een fout maakt die vaak meteen in het netje ligt. Dat voelt pijnlijker dan dat aanvallers de op het oog niet te missen kansen deze middag niet wisten te verzilveren. Het onfortuinlijke foutje bij de 2-3 van de dit seizoen in bloedvorm verkerende Sjors van der Weide onder de lat bij ZZVV, wordt keihard afgestraft door Epe. 2-3 en nog maar 10 minuten op de klok en wat extra tijd. ZZVV probeert met man en macht nog tot de 3-3 te komen, maar helaas zat het ook niet mee vandaag. Pol die een schitterende voorzet net niet wist te promoveren tot doelpunt, een goed schot van aanvoerder Bosscher van randje 16 en een van Dijk die helaas de bal niet door de benen krijgt van de keeper. Epe probeert op veel manieren de vaart uit de wedstrijd te halen, plaatst nog wat counters en het lukt de mannen in het blauw om de drie punten op hangen en wurgen mee te nemen uit Zuidwolde. Afgelopen en een onnodig verlies tegen een gretig Epe. Toch blijft ZZVV zich goed mengen in de bovenste regionen van de 2e klasse H en is het bewonderingswaardig dat dit gebeurt met enkel maar jongens uit eigen opleiding. Koppen omhoog, verlies verwerken en weer een week hard werken naar a.s. zaterdag.

Van horen zeggen werd het nog wel erg gezellig bij de Amsterdamse avond…

Volgende week is er de kans om de rug te gaan rechten uit tegen het nog stroef draaiende AGOVV. Maar duidelijk is geworden dat er elke week 110% gegeven zal moeten worden en het nog een lang seizoen is voor die felbegeerde handhaving. Cadeautjes worden er niet gegeven in deze klasse… je zult die zelf moeten uitpakken en moeten afdwingen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!