ZZVV 3 oefent op eigen veld tegen vv De Weide 7 - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

ZZVV 3 oefent op eigen veld tegen vv De Weide 7

ZZVV 3

3 - 1

De Weide 7

Competitie

6e klasse 04

Datum

16 maart 2023 20:00

Scheidsrechter

M. Dijkstra

Accommodatie

Sportpark Woltingeslag
Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372515

De slag bij Salamis, de tocht naar Chatham, de slag in de Baai van Matanzas en ZZVV3 – De Weide 7. Slagen die voor altijd in het collectieve geheugen van de Europeaan gegrift staan. Het vlaggenschip van de vereniging leverde deze slag op donderdag 16 maart op eigen bodem. Natuurlijk zagen we dat een enkeling was verhinderd en zodoende niet aanwezig kon zijn, verslaglegging is in die zin ook van wezenlijk belang. Ik zal maar gelijk van wal steken.
               Voorafgaand hoorden we dat winst met een verschil van 6 doelpunten ons zelfs een plekje zou doen stijgen op de ranglijst. Derhalve gooiden we alle schroom overboord en startten voortvarend. Laurence was de eerste die het vijandelijke doel in het vizier kreeg. Scoren doet hij regelmatig, twee dagen eerder nog voor het tweede team. We waren blij dat hij nog niet al zijn kruid verschoten had. Gezegd moet worden dat Laurence op het middenveld stond met TomTom, dat hij zo makkelijk richting het doel kon navigeren kon dus tevens op het conto worden geschreven van Nijpils en Hester. Onze trouwe exoot Michael deed deze donderdag ook weer dienst. Hij werd weer vaak diep gestuurd en kwam gelukkig zonder chaisonziekte dikwijls als winnaar bovendrijven. Met het mes tussen de tanden enterde hij de vijandelijke linie en de tegenstander moest alle zijlen bijzetten om niet meteen nat te gaan. De schoten van onder andere Michael lieten geen spaander heel van de Weide 7 en toen de kruitdampen waren opgetrokken stond het 2-0.
               Kon de Weide dan helemaal niks terugdoen? Hadden ze in de eerste seizoenshelft niet van ons gewonnen? Jawel.. Centrale verdedigers waren Bjorn en de van scheurbuik genezen David, ondersteund ook door een in topvorm verkerende Dion. Het was alle hens aan dek na een gevaarlijke doorbraak. Helaas een doelpuntje tegen, maar gelukkig geen man overboord.
               In de tweede helft gingen we een andere koers varen. Het was namelijk belangrijk dat ook onze bankzitters minuten gingen maken. Met nog 45 minuten voor de boeg was het van belang om die 3 punten veilig terug naar de haven te loodsen, de 6-0 of 7-1 hadden we even uit ons hoofd gezet. Blakend van zelfvertrouwen wegens een assist liet Nordin even later zien ook zelf af te kunnen ronden. In een scrimmage rond het vijandelijke doel toonde hij zich het handigst. Jos, Rob, Renzo, César en Tim mochten invallen en mogen niet ongenoemd blijven daar zij deelgenoot uitmaakten van het collectief dat de punten op het droge bracht. Mark schreeuwde het team in de goede richting op een dusdanig fanatieke manier dat hij op het laatst zijn stem kwijt was, gelukkig lag 15 maart al achter ons.
               En daarmee is het verhaal wel verteld. De adrenaline werd nog even omgezet in lichte agressie maar gelukkig werd dit in de kiem gesmoord.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!