ZZVV 3 wint van FC Meppel 5 - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

ZZVV 3 wint van FC Meppel 5

ZZVV 3

4 - 1

FC Meppel 5

Competitie

6e klasse 04

Datum

15 april 2023 14:30

Scheidsrechter

M. Dijkstra

Accommodatie

Sportpark Woltingeslag
Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372515

In de krochten van het Nederlandse amateurvoetbal speelt een team dat de eer van deze klasse hoog houdt. Een team waar zelfs vanuit het professionele circuit met een schuin oog de kunst wordt afgekeken, `hoe doen ze dat toch?’. Dat team is ZZVV3. Op 15 april van het jaar 2023 mochten zij aantreden tegen het op papier (en veld) zwakker geachte FC Meppel. Toch waren er ook in Meppel weer 11 bereidwilligen gevonden die het tegen beter weten in op wilden nemen tegen het sterrenensemble van ZZVV. De toeschouwers zullen tot in de lengte der jaren aan de kroegtafel vertellen ‘ik was er bij!’. Hoewel de heldendaden op het veld zich moeilijk in woorden laten vangen zal ik hier onder toch een poging doen.
               Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat de tegenstrevers uit Meppel zich geen raad wisten met de pressie van de thuisclub. Het mag een wonder heten dat er pas na een minuut of 20 spelen voor de 1-0 werd getekend, wie anders dan Marcello Mol was de verantwoordelijke. Het is niet eerlijk om alleen de gevierde man te noemen, alle 11 waren betrokken. Zo waren scouts aan de zijlijn aan het bedelen voor de contributie van Dion. Laurence hoeven we eigenlijk niet bij naam te noemen, zijn stempel staat gegrift op alle doelpunten die dit kwalitatief hoogstaande team scoort. Van Arjen Braad weten we natuurlijk dat hij alle aanbiedingen naast zich neerlegt om zich volledig te kunnen ontplooien bij ZZVV3. Gelijk begrepen we de schutkleur van de tegenstander die in groen wit speelde, het leek alsof ze er niet stonden. Om de toekomstige opponenten niet al te veel af te schrikken lieten we zelfs een sprankeltje hoop toe. Bjorn, onze eigen knipoog Kroaat, tackelde zeer bewust een FC Meppel speler die als een blind paard onze zestien in draafde. Er moest even gewacht worden tot deze speler zo ver was om het plan vakkundig uit te voeren, penalty dus. Ook keeper Daan zat in dit complot. Met zijn kwaliteiten was het natuurlijk lastig om de bal niet tegen te houden maar zoals bij elk voorbedacht plan van dit team slaagden we ook hierin, 1-1. Om onszelf te testen lieten we dit sprankeltje hoop toe, we wilden slechts spelen tegen een team op de top van hun kunnen, anders viel er geen eer te behalen. De vraag was wanneer we wilden beginnen met het werken aan ons doelsaldo. We besloten dit in de eerste helft reeds te doen, wederom Marcello, wie anders? 2-1. Na een blessure van FC Meppel stonden de weerloze zielen zelfs met 10 man op het veld tegen de weergaloze 11 van ZZVV. Het was zaak voorzichtig te werk te gaan in de tweede helft zodat we niet allerlei verzoeken binnen zouden krijgen om uitslagen op papier af te doen van toekomstige tegenstanders. Voor de financieel handige lezers een tip: koop aandelen van pampers.
               Met wederom 3 punten in onze binnenzak moeten we de tegenstander nageven dat ze er niet als een haas vandoor zijn gegaan in de rust maar er voor kozen zich naar de slachtbank te laten leiden in de tweede helft. Met een wonderschone actie van Tom werd Dick in scoringspositie gebracht. Wederom konden de handen op elkaar, het was zelfs zo dat één van onze spelers die zijn roots in warmere oorden heeft handschoenen had meegebracht om zichzelf geen blaren te klappen. Puike voorbereiding! 3-1 dus en het was nog lang niet klaar. FC Meppel kon slechts obligaat naar elkaar passen maar het duurde nooit lang voor we weer besloten het balbezit weer op te eisen. Omdat we ook wel eens wilden scoren uit een vrije trap werd vakkundig een overtreding uitgelokt op pakweg 20 meter van het doel. Er werd door Tom (deze keer de Nijpils variant) bewust geschoten op een tegenstander zodat de bal van richting veranderde en de keeper van Meppel kansloos het nakijken had. 4-1. Daarna vonden we het genoeg. Er werden nog wat minuten gevoetbald maar het mocht geen naam hebben. Watertandend werd verlangd naar al het goeds dat de kantine van ZZVV, die naar verluid Bacchus als beschermheilige heeft, te bieden heeft. Zo ging de voetbalpartij naadloos over in een slemppartij waar lavend de wedstrijd in herinnering nog eens dunnetjes werd overgedaan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!