ZZVV 3 rekent in eerste competitiewedstrijd op eigen veld af met M.S.C. 7 - Voetbalvereniging ZZVV

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

ZZVV 3 rekent in eerste competitiewedstrijd op eigen veld af met M.S.C. 7

ZZVV 3

3 - 1

M.S.C. 7

David Sanders (penalty)
Renzo Vredenborg (intikker)
Marcello Mol (intikker)
... (schot)

Competitie

6e klasse 04

Datum

24 september 2022 14:30

Scheidsrechter

L.M. Jansen

Accommodatie

Sportpark Woltingeslag
Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

Na een (enigszins) verstoorde voorbereiding, waarbij ZZVV 3 tot afgelopen zaterdag geen wedstrijd heeft kunnen spelen, stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. De ploeg van trainer-coach Mark Dijkstra mocht het in de eerste speelronde van de Reserve 6e Klasse Noord (alias: de Kelderklasse) opnemen tegen MSC 7. Dat de ploeg van Dijkstra geen voorbereiding heeft kunnen draaien, was te merken. Toen de spelers zich eenmaal wilden gaan omkleden, kwam men tot de conclusie dat de kledingtas nog keurig bij de wasvrouw stond. Daarnaast vond, lastminute versterking, Renzo Vredenborg het nodig om wat extra slaap te pakken. Hierdoor arriveerde hij pas om 14.00 uur op het sportpark. Gelijk werd duidelijk dat de aanwezige ervaring bij ZZVV 3 geen overbodige luxe was. Hiervoor doelend natuurlijk op vedettes Emile Sieders en Martijn Reinink. Nog voor het eerste fluitsignaal had geklonken, zette dit duo de lijnen uit op het veld en die trend trokken zij ook na het eerste fluitsignaal moeiteloos door.

Dan nu de wedstrijd. In de openingsfase ging het spel op en neer, waarbij de gasten uit Meppel iets de overhand namen. Na enkele kansen over en weer, waren het de gasten die op een 0-1 voorsprong kwamen. In de opbouw, welke vanuit achteruit werd verzorgd door ZZVV, was het David Sanders met slordig balverlies. De breedtepass werd geblokt en kwam direct in de voeten van de spits van MSC terecht. Oog in oog met keeper Daan Ekkel, schoof de spits deze koeltjes door de benen bij de keeper van ZZVV 3. 0-1.

De thuisploeg had, voordat het een penalty kreeg, al diverse kansen onbenut gelaten. Een bal op de lat, een aantal kopballen net over, de keeper van MSC die tweemaal werd getest in een 1-op-1-situatie en wat pogingen van afstand. Uiteindelijk werd Sieders platgelegd in de 16 meter en besloot leidsman Laurence Jansen de bal resoluut op de stip te leggen. De keeper van MSC zat weliswaar nog aan de bal, maar kon de gelijkmaker van Sanders niet voorkomen. 1-1.

Na de rust gingen de geel-zwarten door, waarmee het voor rust was geëindigd. Vlot combinatiespel en rustig opzoek naar kansen, was het devies van de thuisploeg. Na een aanval over veel schijven, welke werd besloten met een schuiver op doel, was het Renzo Vredenborg die attent de 2-1 binnenschoot. Zo ziet u maar weer, waar een extra uurtje slaap goed voor is!

Uiteindelijk was het ZZVV 3, begin de tweede helft, wat de dienst uitmaakte. Diverse mogelijkheden werden gecreëerd, waaronder een magistrale kopbal van César Aguilar Rivera, welke werd opgevolgd door een nog mooiere redding door de keeper van de uitploeg. Ook was er in deze fase nog een schot op de lat van Sieders. Deze inleidende beschietingen werden opgevolgd door de derde treffer voor de thuisploeg. Van achteruit waren het Dick ten Hopen, Jos Marissen, Martijn Reinink en Nordin Ang wie de bal rond speelden, alvorens bij de tweede paal Marcello Mol de trekker overhaalde. 3-1.

Wat volgde de rest van de tweede helft, was een foutenfestijn én een enigszins geïrriteerde trainer-coach bij de thuisploeg. Richting het einde van de wedstrijd werd ook nog een penalty gegeven door leidsman Jansen aan MSC. Een charge van Dick ten Hoopen ging hieraan vooraf en hij mag van geluk spreken, dat hij daar geen kaart voor kreeg. De aanvaller van de Meppeller tegenstander was na deze charge amper nog in staat om te lopen. De vraag bij velen was echter: raakte Dick zijn tegenstander of was dit een knap staaltje acteerwerk?  Deze vraag bleef voor velen en enigszins onbevredigend, ook na afloop van de wedstrijd, onbeantwoord. Waar geen twijfel over bestaat, is het vervolg. Keeper Ekkel stopte de penalty van MSC en liet bondscoach Louis van Gaal zien, dat hij klaar is voor het WK in Qatar. Dat de penalty niet werd benut door de uitploeg, maakt de relevantie van hiervoor genoemde vraag trouwens omme nabij nihil. Waarvan Akte!

Uiteindelijk was Dijkstra het foutenfestijn tien minuten voor tijd zat en greep éénmaal abrupt in. Arjen Braad werd geslachtofferd en bijna het gehele elftal werd omgegooid. Deze actie resulteerde in een oase van rust bij de thuisploeg, waardoor de zege werd veilig gesteld. 3-1 was het resultaat van een zaterdagmiddag strijden voor werkelijk elke meter. Deze zeer verdiende overwinning op Super Saturday, werd terecht gevierd tot in de late avond uurtjes.

Aankomend weekend, te weten zaterdag 1 oktober 2022, staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Een uitwedstrijd tegen vv De Weide 7. Rest voor de trouwe volgers nog slechts één vraag: zal ook De Weide 7 zich gaan stukbijten op ZZVV 3? We gaan het zien!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!