7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372515

Opstelling

Deze week stond de wedstrijd ZZVV 1 - FC Zuidlaren 1 op het programma. Na een slechte wedstrijd en de 0-2 verlies tegen vv de Weide had het team van Hans Slender en Arjan Mulderij wat goed te zetten.

Om 15:00uur werd er afgetrapt door ZZVV, zonder de topscorer Jovanni van Dijk die geschorst was na de wedstrijd tegen vv de Weide. Het werd meteen duidelijk dat het team uit Zuidlaren niet zat te wachten op een doelpuntenfestijn. Het gehele team zakte gelijk in en zette nauwelijks druk op de helft van ZZVV. Hierdoor kwam ZZVV moeilijk door de defensie van FC Zuidlaren. Toch wist ZZVV enkele voorzetten en schoten te lossen, maar de keeper van FC Zuidlaren zat er telkens goed tussen.

Na een afgeslagen aanval van ZZVV wist FC Zuidlaren goed te counteren en brachten na een kwartier de 0-1 op het scorebord. Nu werd het echt tijd voor ZZVV om er een schepje bovenop te doen. De kansen waren er wel, maar de geel-zwarten wisten niet meer te scoren in de eerste helft. Beide teams gingen de kleedkamer in voor de thee.

In de kleedkamer bleef de geblesseerde Wouter Marinus achter. Hij werd vervangen door de goed spelende Sven Cazemier. Het was weer FC Zuidlaren die als wist te scoren. Na 50 minuten bracht de speler met rugnummer 4 met een perfecte krul in de verre boven hoek de score op 0-2.

Gelukkig hield ZZVV de hoop er nog in en maakten na 10 minuten de aansluitingstreffer. De bal werd door Dave Padding met overtuiging onderin de hoek binnengeschoten na goed voetbal van ZZVV en goede assist van Nick Vredenborg.
Met nog 30 minuten op de klok wist ZZVV dat hier nog wat te halen viel. Na nog geen 5 minuten lag ook de 2-2 in het net. Ditmaal was het Janou van Veen dat knap binnen kopt uit een corner van Nick Vredenborg.

Maar dan, wanneer ZZVV net goed begon te voetballen en de overhand had, krijgt de keeper van ZZVV, Sjors van der Weide, rood! Na een verkeerde inschatting van de doelman komt de bal tussen hem en de aanvaller in. De aanvaller van FC Zuidlaren valt en de scheids concludeert: doorgebroken speler, dus rood. Ditmaal zat de reserve keeper Twan de Weerd niet op de bank, dus moest er een speler op doel. Paul Bos zag zijn kans om naast zijn voetbalkwaliteiten ook zijn keeperskwaliteiten te laten zien. De vrije bal vanaf randje 16 belandde in de muur.

De grootste kans op de voorsprong was voor ZZVV, Nick Vredenborg schoot de bal hard op de paal waardoor de stand van 2-2 ongewijzigd bleef. Paul Bos wist enkele keren de bal goed te pareren en was een goede meevoetballende keeper. Toch wist FC Zuidlaren gebruik te kunnen maken van de speler op doel situatie. De bal ging iets te ver de hoek in voor de doelman en hierdoor kwam FC Zuidlaren weer op voorsprong, 2-3.

Met nog 10 minuten te gaan deed ZZVV er alles en werden er aanvallende wissels ingezet. FC Zuidlaren deed er alles aan om de voorsprong niet meer weg te geven en zakten nog verder in. Met nog 1 minuut reguliere speeltijd komt ZZVV met 10 man toch nog op een gelijke stand door een geweldige knal van Matthijs Capellen. Wederom werd er gescoord uit een corner. De corner van Nick Vredenborg werd weg gekopt en belande voor de voeten van Matthijs Capellen die de bal net buiten de 16 tussen alles en iedereen in het dak van het doel schiet. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor de laatste keer, eindstand 3-3.

ZZVV behoud de koppositie, maar ziet de nummer 2 dichterbij komen. Het punten verschil is nog maar 2 punten. Volgende week staat de wedstrijd bij en tegen DKB op het programma en wordt het weer tijd om te winnen. ZZVV zal het moeten doen zonder doelman Sjors van der Weide.