7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372515

Opstelling

Zaterdag 24 september 2022 betekende de start van de competitie voor het voetbalseizoen 22/23. Voor ZZVV 2 stond gelijk een pittige wedstrijd op het programma thuis tegen DZOH 2. De geelzwarten konden gelijk aan de bak om ervoor te zorgen dat de drie punten in eigen huis bleven. Het resultaat na 90 intensieve minuten was dan ook een 3-1 eindstand voor de equipe van trainer Klaas Mijnheer en assistent-trainer Geert Bouwers. Hieronder volgt het verslag van de uitstekende competitiestart.

Zaterdagmorgen 11.30 uur zaten alle spelers fris en fruitig in de bestuurskamer. Trainer Mijnheer kondigde daar het strijdplan aan voor de wedstrijd. Doelstelling vooraf was negen punten uit het blokje van drie wedstrijden. De spelers wisten wat zich te wachten stond en geconcentreerd werd de warming-up dan ook afgewerkt. Om 12.30 uur floot de prima leidende scheidsrechter Jan Spijkerman, waarvoor dank Jan, af voor de aftrap. Wat voor een start kende 'oens Tweede'. Was het de snelste goal ooit in de historie van ZZVV? We zullen de vraag neerleggen bij huisarchivaris Hans ten Hoopen. Feit is wel dat na welgeteld 31 seconden de 1-0 op het scorebord stond. Direct na de aftrap wist Donny Schoemaker zichzelf knap vrij te spelen. Met een verwoestend schot die richting goal zou zijn gegaan, maar onderweg werd aangeraakt door een speler van DZOH, liet hij de keeper kansloos. Aan dadendrang geen gebrek, want binnen de minuut na de eerste goal viel ook gelijk de 2-0. Het was Randey Kuiper die goed druk zette op de verdediging van DZOH en zo spits Paul Bos wist te bedienen. Bos wist zich uiteraard wel raad met dit buitenkansje en kon zo de 2-0 aantekenen. Een ongekende weelde en luxe om na anderhalve minuut al 2-0 voor te staan. De eerste 10 minuten was het dan ook volledig ZZVV dat lakens uitdeelde op het hoofdveld van sportpark Woltingeslag. Na de openingsfase kwam ook DZOH beter in het spel en had het de rest van de eerste helft ook aardig de overhand. Met technisch vaardige spelers en prima combinatiespel wist DZOH het ZZVV dan ook aardig lastig te maken. Uit balverlies voorin van ZZVV wist DZOH dan ook te profiteren door met veel snelheid om te schakelen. De linksbuiten werd met een steekbal diepgestuurd en kon zo keeper Jelle Verburg verschalken en de 2-1 op het scorebord brengen. Na de 2-1 bleef DZOH dreigend zonder echt grote kansen te creëren met als resultaat een 2-1 ruststand.

Na de thee tapte ZZVV 2 uit een ander vaatje. Het kreeg meer rust in het spel, duels werden meer gewonnen en daardoor kreeg het de ruimte om wat meer zelf te gaan voetballen. Dit resulteerde in een tweetal schoten van Michael ter Wal en Vincent Hulst. Toch kreeg DZOH halverwege de tweede helft een goede mogelijkheid. De bal kon net worden teruggelegd vanaf de achterlijn. Gelukkig voor alles en iedereen die de geel zwarten een warm hart toedragen schoot de spits van DZOH de bal daarop naast. ZZVV 2 bleef achterin goed op de been. De verdediging bestaande uit Stef Kloeze, Julian Hoorn, Elrick Mulder en Niek Geers gaf dan ook aanvankelijk geen krimp. De laatste fase van de wedstrijd was het vooral zaak om de overwinning over de streep te trekken. Dit resulteerde in het feit dat vaker de lange bal werd gehanteerd. Hierdoor moesten de onvermoeibare middenvelders Olaf Westerbeek, Donny Schoemaker en Vincent Hulst veel meters afleggen, maar deden dat met verve. Echte grote kansen bleven tot de laatste tien minuten verder uit. Stef Kloeze was moegestreden en Frank Hulst mocht zijn plekje innemen. DZOH kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid, maar keeper Verburg bleef overeind in de 1 tegen 1 situatie. In de 85ste minuut had Vincent Hulst het op zijn heupen. Vanaf de middenlijn begon hij aan een kenmerkende Hulst-dribbel. Zo was hij menig verdediger te snel af en rondde hij ook uitstekend af en maakt de belangrijke 3-1. DZOH probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet verder dan een aantal hoge ballen die een prooi waren voor doelman Verburg. Sander Beuving mocht nog zijn opwachting maken en nam de plaats in van Paul Bos. Uiteindelijk na 90 intensieve minuten floot scheidsrechter Spijkerman af en betekende het de eerste drie punten voor ZZVV 2. Een prima competitiestart tegen een goede tegenstander.

Volgende week speelt ZZVV 2 om 12.30 uur uit tegen SV Urk 3. Graag tot dan!