WOLVEGA
tel. 0561-614807

Opstelling ZZVV 2

Een week na het verlies tegen Groen Geel 3 ging ZZVV vol goede moed richting Friesland. De formatie van trainer Klaas Mijnheer en assistent Geert Bouwers waren er op gebrand punten mee te nemen naar Zuidwolde. Uiteindelijk verloor de ploeg uit Zuidwolde met ruime cijfers.

ZZVV begon niet scherp aan de wedstrijd, Wolvega trapte af en met een snelle opbouw schoten ze de 1-0 achter doelman Jelle Verburg. ZZVV was wakker geschud en hadden vooraf besloten positief de wedstrijd in te gaan en dat deed de ploeg dan ook.

De ploeg van Mijnheer knokte zich terug in de wedstrijd en kwam namens Michael ter Wal op gelijke hoogte. ZZVV ging door en speelde goed positie spel, daardoor werd Michael ter Wal aangespeeld die de bal voorschoot en via de tegenstander achter de doelman van FC Wolvega terecht kwam: 1-2.

FC Wolvega liet het hier niet bij zitten en speelde een goede pot waar ZZVV het op vlagen lastig mee had. Door goed positie spel kwamen de mannen uit Friesland weer terug in de wedstrijd 2-2. Door individuele fouten namens ZZVV kreeg FC Wolvega veel kansen en kwamen weer terug op voorsprong 3-2.

Rust. In de kleedkamer werd het plan voor de tweede helft besproken en ZZVV ging met goede moed en strijdlust terug het kunstgrasveld op. Helaas bleef gedurende de tweede helft ZZVV met (individuele) fouten het zichzelf erg moeilijk maken. FC Wolvega kwam daardoor op 4-2 en later ook op 5-2 en 6-2 voorsprong.

ZZVV speelde bij vlagen een goede pot maar kwam dus uiteindelijk door fouten weer op een achterstand die verder uitliep. ZZVV creëerde de tweede helft wel steeds zijn kansen, via Michael ter Wal, Vincent Hulst en gelegenheidspits Kees-Jan Tjeerdsma. Daarnaast was ZZVV strijdlustig en maakte hier en daar een overtreding, scheidsrechter Koopmans gaf daar een reactie op en deelde maar liefst vijf gele kaarten uit deze wedstrijd.

De ploeg van Klaas Mijnheer en Geert Bouwers kan zich de komende week weer klaarmaken voor een nieuwe wedstrijd tegen VEV’67 in Leek. Het tweede van ZZVV is er op gebrand om de drie punten mee te nemen naar Zuidwolde.