8321NC
URK
tel. 0527-690102

Opstelling ZZVV 2

Afgelopen zaterdag (1 oktober 2022) stond alweer de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. Ditmaal was SV Urk 3 de geduchte tegenstander. ZZVV 2 wil graag de goede start van het seizoen voorzetten en begon daarom ook voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste helft kwam ZZVV 2 daarom ook op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kon ZZVV 2 de voorsprong helaas niet behouden wat resulteerde na 90 minuten in een 2-1 eindstand.

Zaterdag 1 oktober stond de tweede wedstrijd van het seizoen op de planning, ditmaal was SV Urk 3 de tegenstander van ZZVV 2. Om 10.15 uur kon trainer Mijnheer starten met het strijdplan voor deze middag. Uiteindelijk was het vanwege de vele blessures weer gelukt om weer 14 spelers op papier te krijgen. Uit de bespreking werd duidelijk dat ZZVV 2 een geduchte tegenstander kon verwachten. Na een uur door het mooie Nederland te hebben getoerd, is om 12.30 uur de wedstrijd begonnen op een prima grasmat. ZZVV begon vanuit een goede organisatie te voetballen waarbij ZZVV 2 de mogelijkheid kreeg om op te bouwen, zodat van daaruit de aanval kon worden ingezet, grote kansen bleven echter achterwege. Rond de 30e minuut kwam SV Urk steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een grote kans waarbij onze goalie Jelle Verburg de aanvaller genoeg wist te hinderen, zodat hij het net niet meer kon vinden.  In de 35e minuut is het Sander ‘De Beuf” Beuving, die floreerde op het middenveld, met een lob de bal over de keeper in het net wist te krijgen. Na de 0-1 kwam er wat meer rust in het spel van ZZVV en wist de verdediging, bestaande uit Stef Kloeze, Elrick Mulder, Kees-Jan Tjeerdsma en Frank Hulst, de 0-1 voorsprong veilig te stellen tot de rust.

Na de rust, zonder de zeer gewaardeerde thee, was het de bedoeling om de voorsprong veilig te stellen en de 3 punten weer mee naar Zuidwolde te nemen. Het was duidelijk dat het strijdplan van SV Urk logischerwijs was gewijzigd en meer de aanval werd gezocht. Door de hoge druk moest ZZVV 2 vaker de lange bal hanteren en werden de ruimtes tussen de linies steeds groter. Deze grote ruimtes resulteerden in veel mogelijkheden/kansen, maar konden helaas niet worden benut door de voorhoede, bestaande uit Michael ter Wal, David Sanders en Randey Kuiper. Zoals de welbekende voetbalwet luidt, als je zelf de kansen niet benut, zal de tegenstander dit wel voor je doen. In de 65e minuut was het dan ook raak en stond er 1-1 op het scorebord. Er werd door ZZVV alles op alles gezet om nog een goal te maken en alsnog de wedstrijd te winnen . Dit mocht echter niet baten, ZZVV was bezig met een aanval, maar de bal werd echter verloren. SV Urk wist hier wel raad mee en luidde een snelle counter in. Met een diepte bal werd op een ongelukkige wijze de verdediger gepasseerd waarna in een 1-op-1 situatie de bal uiteindelijk binnen werd geschoten in de 80e minuut; 2-1. In de laatste 10 minuten mocht het helaas niet meer lukken om nog een doelpunt te maken en floot de scheidsrechter af.

Volgende week speelt ZZVV 2 om 12.30 uur tegen Drachtster Boys 3 en hoopt ditmaal de 3 punten in Zuidwolde te houden. Graag tot dan.