Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 38

7943AZ
MEPPEL
tel. 0522-255252

Opstelling ZZVV 1

Afgelopen zaterdag stond de 3e bekerwedstrijd van ZZVV op het programma. Het team reisde af naar Meppel om daar de drie punten van Alcides weg te nemen.

1e helft
ZZVV, in het paars, begon de wedstrijd rommelig en gaf Alcides de kans om er wat druk op te zetten. Alcides zat er kort op en maakte een paar smerige overtredingen. De scheids was er klaar mee en gaf in ongeveer tien minuten drie keer geel. Er waren een paar kansjes voor ZZVV, in de 42e minuut was het dan eindelijk raak. Matthijs Capellen schoot de bal vanuit een lage voorzet in het dak van het doel. Zoals hij zelf zei: 'M'n schoenen zeiden dat die bal wel 113 km/u ging', na de goal volgde er een tiktok-dansje. In de 45e minuut maakte Wouter Marinus de 2-0. Een schot met links binnen de zestien leek gepareerd te worden, maar ging via het been van de tegenstander toch het doel in. In de slotminuten van de 1e helft sprintte Dave Padding na een panna de zestienmeter in en werd daarbinnen onderuit gehaald. Het was een 100% penalty, maar de scheids durfde het toch niet aan.

2e helft
In de tweede helft begonnen de teams na een lekker bakje thee met frisse moed aan het tweede bedrijf. Hierin werd niet gescoord maar er waren wel kansen. De bal werd heerlijk via het middenveld naar Stefan Dijkstra gebracht die de bal laag voor gaf op Wouter. Wouter schoot de bal net over. In de 65e minuut werd er een dubbele wissel uitgevoerd door trainer Hans Slender. Sven Cazamier en Vincent Hulst  kwamen het veld in voor Xander Adema en Dave. Even later werd er een vrije trap gegeven rond de zestienmeter. Wouter en Nick Vredenborg achter de bal. Heerlijke vrije trap van Wouter, maar de keeper kon er nog net bij. In de 69e minuut kwam Sven cazemier erin voor Nick. In de slotfase werd Jovanni van Dijk weggestuurd en die legde de bal panklaar neer voor Ger Luuk Pol. Pol nam de bal echter eerst aan in plaats van direct te schieten, zodat er een verdediger bij kon komen.

Na negentig minuten spelen werd er dan eindelijk afgefloten. Drie punten mee in de tas voor ZZVV en door naar de volgende bekerronde.