Zwanenveld 2
7827XA
EMMEN
tel. 0591-631696

ZZVV 2 is de herstart van de competitie afgelopen zaterdag meer dan goed begonnen. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer en assistent Geert Bouwers sloeg vlak voor rust én vlak voor het einde van de wedstrijd toe. Na negentig minuten voetballen leverde dat een keurige 1-2 uitoverwinning op.

ZZVV moest het in de Drentse-Zuid-Oost-Hoek doen zonder de door corona gevelde doelman Twan de Weerd. Om die reden verdedigde good old Dirk de Boer het doel. Frank Hulst en Niek Geers zaten wel bij de selectie, maar waren beide allesbehalve wedstrijdfit (blessure en ziekte). Gelukkig werd het elftal aangevuld met linkspoot Matthijs Capellen, die doorgaans zijn wedstrijden voetbalt voor het vlaggenschip van de vereniging.

Op zijn Ajax’s kwam DZOH iets later dan 12.00 uur het veld op, maar vlak na het middaguur floot de arbiter van dienst dan toch voor het begin van de wedstrijd. Over het eerste halfuur kunnen we vrij kort zijn: er gebeurde niet heel veel. DZOH had het meeste balbezit, maar wist dit niet om te zetten in hele grote kansen. Dat kwam mede door het feit dat de defensie van ZZVV, onder aanvoering van captain Elrick Mulder, de zaakjes prima op orde had. Zelf kwam ZZVV af en toe ook prima aan voetballen toe, maar strandde het telkens op de laatste linie van DZOH. Tot tien minuten voor de rust. Spelmaker Capellen bediende Christian Visser met een werkelijk sublieme steekbal en de jonge spits pakte het cadeautje uit door de doelman van DZOH met een knappe lob te verschalken. Toch ging de treffer niet door omdat de grensrechter van DZOH om onverklaarbare reden de vlag omhoog stak voor buitenspel. Wat volgde waren stevige protesten aan de kant van ZZVV, waar door DZOH ook weer op gereageerd werd. Na een klein opstootje aan de zijlijn konden we gelukkig weer door voetballen.

En dat deed ZZVV ook. Het verdiende door goed aanvalsspel een paar corners en daar werd het ook gevaarlijk mee. Eerst was linksback Stef Kloeze al dichtbij de openingstreffer, maar Kloeze kon zijn hoofd net niet tegen de bal krijgen. Als zij het niet doen, dan doe ik het zelf wel, moet Donny Schoemaker gedacht hebben toen hij vlak voor rust opnieuw aan mocht leggen voor een hoekschop. De controleur schoot de corner namelijk in één keer achter de verbouwereerde goalie van DZOH: 0-1. Rust.

Na de thee schakelde DZOH een tandje bij en daar had ZZVV niet direct een antwoord op. Het spel van de Zuidwoldigers werd wat slordiger en daar profiteerde DZOH optimaal van. Een lange bal van Mulder werd simpel onderschept door DZOH en daarna werd de thuisploeg eigenlijk geen strobreed in de weg gelegd om de gelijkmaker op het bord te noteren. De Boer moest lijdzaam toezien hoe de linksbuiten van DZOH hem passeerde met een droge knal in de linkeronderhoek: 1-1. Na de gelijkmaker vergat DZOH om door te drukken en dat bleek later het geluk van ZZVV. De ploeg uit Zuidwolde kreeg van de gastheren de tijd om te herstellen van de gelijkmaker en daar maakte het dankbaar gebruik van.

In de laatste fase van de wedstrijd was duidelijk te zien dat de vermoeidheid bij beide ploegen toe begon te nemen. Het spel in balbezit werd slordiger en echte grote mogelijkheden bleven uit. Toch trok ZZVV in de absolute slotfase aan het langste eind. Schoemaker passeerde op knappe wijze zijn directe tegenstander en stelde spits Joël Huiskes in staat om de 1-2 op het bord te zeggen. De ervaren aanvalsleider van ZZVV wist wel raad met dit buitenkansje en schoot ZZVV naar de overwinning. Een knappe prestatie in de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Een groot compliment voor de hele ploeg, maar in het bijzonder voor gelegenheidsdoelman Dirk de Boer, die naar eigen zeggen voor het laatst een wedstrijd keepte voor corona: grote klasse en veel dank!

Door de zege op DZOH blijft ZZVV keurig op plek drie staan in de reserve 1e klasse. Aankomende dinsdag staat er al weer een nieuwe wedstrijd op het programma voor ZZVV, tegen nummer acht De Weide welteverstaan. Aanvang van deze partij is 20.30 uur, te Hoogeveen. Graag tot dan!