Scheidsrechter

A. Veensma

Sportpark Corpus Den Hoorn

Opstelling ZZVV 2

Een week na het veilig stellen van nog een jaar acteren in de reserve eerste klasse is ZZVV 2 hard onderuit gegaan op het sportpark van Groen Geel. De formatie van trainer Klaas Mijnheer en assistent Geert Bouwers verloor met ruime cijfers van de thuisploeg en dat was op zijn zachtst gezegd niet nodig. Een verliespartij was terecht, maar het aantal tegendoelpunten viel wel erg hoog uit.

Op een zonnig sportpark begon de wedstrijd eerder dan gepland. De aanvangstijd was in eerste instantie 14.00 uur, maar de aftrap werd in goed overlegd om 12.45 uur verricht. In de eerste twintig minuten liet Groen Geel ZZVV het spel maken. De Zuidwoldigers waren geduldig in balbezit en zochten naar mogelijkheden om de drie voorwaartsen te bereiken. Dat laatste lukte helaas te weinig: het bleef bij balbezit in de achterhoede en op het middenveld. Niet veel later kreeg ZZVV, totaal onnodig, de deksel op de neus. Een voorzet vanaf de linkerkant viel zomaar achter doelman Twan de Weerd: 1-0. Daarna probeerde ZZVV 2 het initiatief weer te pakken, maar Groen Geel 2 toonde zich feller en fanatieker. Dat resulteerde voor rust nog in twee treffers, waar het er verdedigend bij ZZVV niet heel erg sterk uitzag.

In de rust probeerde ZZVV het goede gevoel van de eerste twintig minuten weer op te pakken. Met frisse moed betrad de formatie uit Zuidwolde dan ook weer het veld in Groningen. Dat resulteerde vijf minuten na rust ook in de aansluitingstreffer. Arjan Mulderij, normaal gesproken acterend in het derde, bediende Jordi Booij op maat en laatstgenoemde maakte alleen voor de doelman geen fout: 3-1. Was er dan nog hoop? Nou, daar kunnen we heel kort over zijn. Want slechts een paar minuten later lag de 4-1 al in het netje. Een misverstand in de defensie van ZZVV werd genadeloos hard afgestraft. ZZVV verloor definitief de hoop en incasseerde in het restant van de wedstrijd nog drie tegentreffers. Zo keerde ZZVV 2 na negentig minuten voetballen met een dikke nederlaag huiswaarts richting Zuidwolde.

ZZVV 2 speelt in het restant van de competitie nog twee thuiswedstrijden. Volgende week komt DZOH 2 op bezoek, die week daarna ontvangt ZZVV 2 De Weide 2. Speciale dank aan Nordin Ang, Marcello Mol en Arjan Mulderij voor het feit dat jullie tijdens de wedstrijd tegen Groen Geel 2 de selectie van ZZVV 2 aan wilden vullen. Grote klasse.