9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Opstelling

Na zes wedstrijden zonder overwinning is ZZVV 2 er dinsdagavond in Assen in geslaagd om eindelijk weer eens de volle buit in de wacht te slepen. Op bezoek bij ACV 3 was ZZVV 2 gedurende het eerste en het tweede bedrijf de dominante partij en stond er na negentig minuten voetballen een terechte 0-3 op het denkbeeldige scorebord.

Op een moeilijk bespeelbaar grasveld begon ZZVV 2 fris en geconcentreerd aan het duel met de Assenaren. De intenties van de thuisploeg waren direct helder: ACV 3, een team dat bestaat uit oud-eerstespelers, loerde op de counter en lieten de gasten uit Zuidwolde het spel maken. Dat probeerde ZZVV met combinatievoetbal, maar door het matige veld werd de ploeg sneller 'gedwongen' tot het spelen van de lange bal. Desondanks wist ZZVV 2 voor rust voetballend een aantal kansen bij elkaar te spelen. Tot twee keer toe was middenvelder Olaf Westerbeek het eindstation, maar de linkspoot had zijn vizier niet op scherp staan: eenmaal redde de doelman van ACV en de tweede kans belandde in het vangnet. Linksback Julian Adema brak uiteindelijk de ban voor de ploeg uit Zuidwolde. De linkspoot zocht de combinatie met spits Christian Visser en besloot van een meter over twintig zijn geluk maar eens te beproeven. Al vallend zag Adema dat zijn schot in de verre bovenhoek belandde: 0-1. Een terechte voorsprong, al kreeg ACV ook kleine kansjes. Doelman Daan Ekkel hoefde echter niet in actie te komen en zo kon ZZVV 2 met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. ZZVV 2 bleef geduldig zoeken naar de opening, ACV bleef loeren op een kans in de omschakeling. ZZVV wilde snel de tweede treffer van de avond maken en volgens centrumverdediger Kees Jan Tjeerdsma ging dat niet snel genoeg. Tjeerdsma besloot mee in te schuiven en bevond zich even later pardoes in het zestienmetergebied van de Assenaren. Daar werd Tjeerdsma neergelegd en de arbiter van dienst twijfelde geen seconde: strafschop. Het buitenkansje werd prima benut door middenvelder Bram Otten, die hiermee de wedstrijd op slot gooide. ACV geloofde het wel na de 0-2 en gooide nu letterlijk elke bal lang. ZZVV 2 had in de gaten dat de wedstrijd gespeeld was en werd zelf ook wat slordiger. Toch had de ploeg uit Zuidwolde veelal de bal en liet het het leer van voet tot voet gaan. Dat leverde in het laatste deel van de wedstrijd ook nog de 0-3 op. Randey Kuiper hield het overzicht en stelde Visser in staat om ook zijn doelpuntje mee te pikken: 0-3.

Met nog vijf wedstrijden op het programma bezet ZZVV 2 nu de 7e plaats in de reserve eerste klasse. Zaterdag speelt het tegen Noordscheschut 2, dat op de achtste plek staat. Aftrap is, in Skut, om 12.00 uur!