Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

ZZVV 2 is er zaterdag niet in geslaagd om de punten op het eigen Woltinge-slag te houden. De formatie van trainer Klaas Mijnheer en assistent Geert Bouwers moest na negentig minuten voetballen lijdzaam toezien hoe de gasten uit Leek met de volle buit huiswaarts keerden. Door deze tweede nederlaag op rij maakt ZZVV 2 voorlopig even pas op de plaats in de reserve eerste klasse en vindt het zichzelf terug in de brede middenmoot.

Op een zonovergoten veld floot scheidsrechter Hans ten Hoopen vlak na half een voor het startsignaal van de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut zette VEV'67 druk op ZZVV, wat resulteerde in veel balbezit voor de gasten. De thuisploeg had zijn handen vol aan de bewegelijke buitenspelers en het roulerende middenveld van de bezoekers uit Leek. Het was dan ook geen verrassing dat de eerste kansen van de wedstrijd voor VEV'67 waren. Doelman Twan de Weerd toonde zich echter een betrouwbare sluitpost en wist de mogelijkheden van VEV'67 onschadelijk te maken. Zelf kwam ZZVV er, in de omschakeling, een aantal keer gevaarlijk uit. Rechtsback Kristiaan Adema lanceerde zichzelf de diepte in en kwam met een scherpe voorzet richting Randey Kuiper. De watervlugge buitenspeler kwam echter een teenlengte tekort om zijn ploeg op voorsprong te schieten.

Vlak voor rust wist VEV'67 het overwicht toch uit te drukken in een voorsprong. Een ongelukkige kopbal in de defensie van ZZVV belandde pardoes voor de voeten van een speler van VEV'67, die tot zijn eigen verbazing ineens oog in oog stond met doelman De Weerd. De VEV'67-er maakte vervolgens geen fout en rondde koelbloedig af: 0-1. Wat volgde was een fase waarin ZZVV op zoek ging na de gelijkmaker voor rust, wat resulteerde in één kleine kans. Joël Huiskes speelde zichzelf prima vrij op de rand van het zestienmetergebied, maar mikte te hoog. Rust.

In de rust was ZZVV vijftien minuten lang druk met het plan voor de tweede helft. Dat overleg loonde, want ZZVV schoot als een raket uit de startblokken in het tweede bedrijf. VEV'67 werd teruggedrongen op eigen helft en zag de gastheren steeds dichterbij het eigen doelgebied komen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk dat de eerste kansen van ZZVV zich rap aandienden. Rechterspits Christian Visser werd goed bediend in de diepte door Huiskes, maar de aanname van eerstgenoemde was niet goed waardoor de doelman van VEV'67 redding kon brengen. Niet veel later leek Huiskes de gelijkmaker op het bord te zetten, nu op aangeven van Visser, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. ZZVV liet de koppies niet hangen en drukte direct na het afgekeurde doelpunt stevig door. Met resultaat. Visser werd in het doelgebied van VEV'67 hardhandig naar de grond gewerkt, wat resulteerde in een terecht gegeven strafschop. Huiskes maakte vanaf de stip geen fout: 1-1.

ZZVV wilde na de gelijkmaker meer en bleef zeer gretig zoeken naar het produceren van nieuwe kansen. Dat deed de ploeg met veel overgave, het kostte de thuisploeg veel energie. Bijna leverde dat ook de voorsprong op. Middenvelder Donny Schoemaker schoot van randje zestien met zijn chocoladebeen de bal richting de verre hoek. Helaas voor ZZVV verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Even later werd een scherpe voorzet van de goed invallende Julian Hoorn niet tot doelpunt gepromoveerd door de aanvalslinie van ZZVV. Zeer onfortuinlijk trad een klein kwartier voor tijd een eeuwenoude voetbalwet in werking: als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel. Uit een hoekschop kreeg de linksbuiten van VEV'67 veel te veel tijd om op doel te schieten. Deze aanvaller deed dit trouwens zeer fraai en verraste doelman De Weerd met een bekeken boogbal in de verre hoek: 1-2.

In de slotfase deed ZZVV er nog alles aan om opnieuw een gelijkmaker op het bord te krijgen, maar de energie leek een beetje op bij de thuisploeg. Sprake van echte grote kansen was er dan ook niet meer in de laatste tien minuten. Door de nederlaag vindt ZZVV zichzelf momenteel terug op plek zeven in de reserve eerste klasse. Aanstaande donderdagavond mag ZZVV opnieuw aan de bak in de competitie. Dan ontvangen de Zuidwoldigers ACV 3 op eigen veld, een inhaalwedstrijd van een aantal weken geleden. Aftrap 20.30, graag tot dan!