7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

9 oktober stond de volgende krachtmeting voor ZZVV op het programma met een thuiswedstrijd tegen SSA DVC uit Dedemsvaart. Beide teams kwamen elkaar dit seizoen al een keer tegen tijdens de voorbereiding in de Nijstad cup, deze wedstrijd eindigde in 4-2 in het voordeel van DVC. Onder leiding van scheidsrechter Nick Schulte zullen beide ploegen vandaag kijken hoeveel vooruitgang ze hebben geboekt sinds de eerste ontmoeting van dit seizoen.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond de jaarlijkse teamfoto op het programma met al het gedoe van dien. Dit jaar stond Bram Otten in de hoofdrol tijdens dit belangrijke evenement. Bram, die al een tijdje aan de kant zit wegens een ongelukkige blessure, kwam rustig met de auto de parkeerplaats op rijden toen de foto’s na enkele pogingen al gemaakt waren. Daaropvolgend moest de foto natuurlijk nog een keer genomen worden, doordat Bram het fotomoment was vergeten zal hij hier het hele jaar aan worden herinnerd. Hij is namelijk de enige speler die in zijn presentatie pak op de foto staat terwijl alle andere spelers in hun wedstrijdshirt staan. Met deze schets van de gebeurtenissen in het begin van de middag is hopelijk duidelijk dat Bram Otten nog zeker onderdeel is van de eerste selectie ondanks dat hij als vreemde eend in de bijt op de teamfoto staat.

Stipt om 15:00 kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Deze begon goed doordat Pupil van de week Dani meteen op de keeper afging en oog in oog niet faalde, 1-0. ZZVV volgde het voorbeeld van Dani en begon scherp aan de wedstrijd wat direct resulteerde in een grote kans. Kort daarna deed ZZVV wat het vorige week ook al deed, scoren binnen 10 minuten. Al na 4 minuten scoorde Ger Luuk Pol na een uitstekende aanval en assist van Jovanni van Dijk. De jongeling die vorige week ook al scoorde is goed begonnen aan zijn eerste seizoen bij de senioren. Na de goede openingsfase verloor ZZVV wat grip op de wedstrijd wat voor enkele grote kansen zorgde voor de ploeg uit Dedemsvaart. Door het gebrek aan scherpte en enkele goede reddingen van keeper Jelle Verburg lukte het DVC niet op te scoren en bleef ZZVV op voorsprong. Echter was dit wel een waarschuwing voor de mannen uit Zuidwolde, vooral de snelle buitenspelers maakten het de verdediging van ZZVV regelmatig lastig.

Na een enerverende eerste 20 minuten met kansen aan beiden kanten probeerde ZZVV het spel te controleren. Wat volgende waren lange periode van balbezit op eigen helft, doordat ZZVV met regelmaat de verkeerde keuze nam kon het tot weinig kansen komen. DVC stond daarnaast verdedigend ook goed georganiseerd waardoor er weinig ruimte was om te voetballen. In de achtendertigste minuut is er eindelijk weer een moment van opleving, deze keer aan de kant van DVC. Nadat een hoge bal ongelukkig wordt verwerkt krijgt DVC de bal dichtbij het zestienmetergebied van ZZVV. Verdediger Bram Ekkel glijdt uit en krijgt al liggend de bal tegen zijn hoofd, hierdoor rolt de bal perfect in de loop van de spits van Dedemsvaart en hij verschalkt Jelle Verburg 1-op-1: 1-1. Door deze tegenslag zet ZZVV een tandje erbij, dit resulteerde in een grote scrimmage vlak voor rust. Een minuut waarin wel 3 of 4 keer op doel wordt geschoten door verschillende spelers van ZZVV resulteert in een bal vlak voor het doel langs perfect op de rechtervoet van linksback Stefan Dijkstra. De linksback die bekend staat om zijn uitstekende linkerbeen maar toch wat mindere rechtervoet besluit de bal aan te nemen en met het goede been op doel te schieten. Deze keuze lijkt juist want hij mist niet: 2-1. Spelers van ZZVV juichen na dit chaotische moment maar hun vreugde slaat al gauw om na boosheid, aangezien de vlagger van DVC de scheidsrechter attendeert op het feit dat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. Spelers van ZZVV vliegen de scheidsrechter zowat om de oren aangezien de vlagger besluit te vlaggen ongeveer 30 seconden nadat de bal wel dan te niet over de achterlijn zou zijn geweest. Ook wordt de assistent-scheidsrechter verweten dat hij alleen vlagt vanwege het feit dat de bal in het doel eindigt, een discutabel moment. ZZVV krijgt een corner in plaats van een doelpunt. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor rust en stapt ZZVV met irritaties het veld af.

Na de thee begint de wedstrijd gewoon weer met een gelijke stand en kan er nog van alles gebeuren. De tweede helft begint echter een stuk minder attractief als de eerste en lange tijd gebeurt er niet veel. Beide kanten hebben moeite om tot goede aanvallen te komen en zo is het een rommelig begin van de tweede helft. Dan is daar plots weer Ger Luuk Pol die zoals hij het zelf zegt per ongeluk op de goede plek staat na een afgeslagen schot van Janou van Veen, hij ontvangt de bal en schuift deze door de benen van de keeper en schiet zo de 2-1 binnen. Met nog 20 minuten te spelen lijkt ZZVV weer op een driepunter af te gaan.

DVC gaat natuurlijk meer aanvallend spelen, ze hebben tenslotte niks te verliezen. Met wat aanvallende wissels probeert de trainer het tij te keren, maar het einde van de wedstrijd komt in zicht en er zijn niet heel veel grote kansen meer geweest voor de ploeg uit Dedemsvaart. Dan breekt de 90ste minuut aan. DVC zet weer een aanval op maar deze wordt prima verdedigd door de verdediging van ZZVV, die de bal proberen weg te krijgen van de eigen helft. Hierbij wordt de bal tegen de aanvaller van DVC gespeeld en komt de bal met een enorme curve precies bij de andere aanvaller van DVC, deze twijfelt geen moment en geeft de bal voor. De spits van DVC komt voor de verdediger van ZZVV en tikt de bal met de punt van de schoen keurig in het net en zo lijkt de wedstrijd toch op een gelijkspel uit te lopen. Aan de reactie van de DVC-spelers en staf te zien namen ze hier genoegen mee, bij ZZVV gingen de kopjes hangen want er werd weer eens een voorsprong weggegeven in de laatste minuten. Met nog 5 minuten blessuretijd te gaan voert ZZVV nog een keer de druk wat meer op, meteen wordt er diepte gezocht naar de spitsen Janou van Veen en Joël Huiskes. Laatstgenoemde probeert met een teruggetrokken bal een speler op de zestien meter te bereiken, helaas staat daar een speler van DVC die de bal weg schiet. Door hoog druk zetten van ZZVV is de bal weer snel in bezit en krijgt ZZVV een ingooi aan de linkerkant. Nick Vredenborg, Joël Huiskes en Stefan Dijkstra proberen samen de bal in de zestien te brengen in de hoop op een late goal. Na enkele pogingen gebeurt dit ook via Stefan Dijkstra die een goede voorzet bij de eerste paal geeft. Deze voorzet wordt weggekopt door de verdediger van DVC, maar de bal komt recht op de borst van Max Bosscher. Hij laat de bal 2 keer stuiteren voordat hij de bal met overtuiging met de linkervoet tegen de touwen jaagt: 3-2, minuut 93. De ontlading die losbreekt bij de spelers maar ook supporters van ZZVV is niet in woorden uit te drukken en ook keeper Jelle Verburg komt met een heuse sprint naar de andere kant van het veld om het feestje mee vieren. Jelle Verburg is na zijn indrukwekkende sprint nogmaals belangrijk door in de laatste minuut van de blessuretijd een vrije trap uit de lucht te vissen. Dit was meteen ook de laatste poging van DVC om het derde doelpunt te maken in de 90ste minuut. Scheidsrechter Nick Schulte fluit voor het laatst en ZZVV wint weer. 3 wedstrijden 9 punten maakt ZZVV koploper van derde klasse D. Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd in deze competitie met een onderlinge strijd tussen beide teams met 9 punten: SV Nieuwleusen tegen ZZVV.