7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

ZZVV 1 heeft afgelopen zaterdag zijn derde nederlaag op rij geleden in de competitie. Op sportpark Woltingeslag stond na negentig minuten voetbal een 0-2 stand op het scorebord. Door gunstige uitslagen op andere velden blijft ZZVV echter wel de nummer twee van de Derde Klasse D, met tien punten achterstand op koploper sv Nieuwleusen.

ZZVV kwam vroeg in het duel al goed weg. In de tweede minuut aan de kant van Klazienaveen komt de bal in de kluts voor het doel van Jelle. Bal kan net optijd weggewerkt worden. In de 7e minuut krijgt Klazienaveen een kans na een mislukte opbouw van ZZVV. Bal wordt voorgegeven en tegen de paal gekopt. In minuut tien probeert Joël Huiskes het van ongeveer 30 meter. Keeper kan de bal net over het doel tikken. Stefan Dijkstra passt de bal in de voeten bij Klazienaveen. Na een lange bal op de spits komt hij 1 op 1 op de keeper en schuift hij de bal rustig in de verre hoek: 0-1 voor Klazienaveen in de 18e minuut. Vlak daarna probeert Christian Visser probeert het maar eens van afstand. De keeper kan de bal uit de verre hoek tikken. In de 37e minuut krijgt Klazienaveen een onterechte penalty. Bram Ekkel tikt de bal voor de voeten van de spits weg, maar de arbiter van dienst wijst naar de stip. De aanvoerder van Klazienaveen maakt geen fout en stuurt Verburg de verkeerde hoek in: 0-2. Rust.

Ook in het tweede bedrijf lukte het ZZVV maar moeizaam om tot kansen te komen. Een halve omhaal van spits Jovanni van Dijk was eigenlijk het enige gevaarlijke wapenfeit van de thuisploeg. Klazienaveen had de zaakjes prima onder controle achterin en loerde in de tweede helft vooral op een snelle uitbraak in de omschakeling. ZZVV probeerde het wel, maar kwam niet door de defensie van de gasten heen. Daarnaast raakte ZZVV in de persoon van Nick Vredenborg opnieuw een speler kwijt door een blessure. De middenvelder viel na een uur spelen in, maar moest amper een kwartier het veld weer verlaten met een blessure aan de arm.

Gelukkig voor ZZVV wisten de concurrenten voor plek twee hun wedstrijden afgelopen zaterdag ook niet winnend af te sluiten. Koploper sv Nieuwleusen won wel (weer) en is nu echt ver uit het zicht: tien punten voorsprong. Volgende week speelt ZZVV 1 een uitwedstrijd tegen vv Hollandscheveld 1. Aftrap is dan om 14.30 uur.