7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

Je komt als eerste op de club en je ziet wie altijd als eerste aanwezig zijn. Als verzorger zie je de blik in de ogen van de spelers en trainers; gespannen koppies vandaag. Je ziet iedereen op de telefoon kijken: wat is de stand, wie tegen wie vandaag. Wat als dat ene team wint en het andere team verliest. Dat zien wij straks na 90 minuten voetballen, wat dan de stand is. Na de 3-0 nederlaag in Nieuwleusen moet er vandaag wel gepresteerd worden. Haak je aan of haak je af voor de eerste periode.

Het is jammer dat het team vandaag niet compleet is in deze vakantie. Vorige week niet en deze week ook niet. Dit geeft wel speeltijd voor de reservespelers, ook vandaag. Zij hebben zich vorige week wel degelijk laten zien in de wedstrijd tegen Nieuwleusen.

Toch is dit een spannende wedstrijd vandaag, want er staan vandaag belangrijke wedstrijden op het programma:

• Nieuwleusen de koploper moet uit tegen vv Hoogeveen
  • Vitesse de nummer 4 tegen Dedemsvaart
  • ZZVV de nummer 3 tegen Hollandscheveld de nummer 2

De wedstrijd staat vandaag onder leiding van A Jansen uit Grolloo

1e helft:

De aftrap is genomen. Men is een beetje aan het aftasten; hoe staat iedereen op het veld en wie doet wat. Toch maakt Jovanni de eerste overtreding op zijn eigen helft. ZZVV neemt in de eerste minuten toch de leiding op het veld. Hollandscheveld hanteert alleen maar de lange ballen in de openingsfase en deze gaan allemaal uit of komen voor de spelers van ZZVV terecht. ZZVV dwingt kleine kansjes af met de voorzetten van Stefan en Xander. Paul en Jovanni krijgen een paar schietkansen. Er komt een lange bal vanuit Hollandscheveld, deze gaat uit via een speler van ZZVV. Hollandscheveld krijgt een ingooi en dan gaat het mis: de bal wordt doorgekopt en wordt bij de 2e paal binnen gekopt door Robin Bijl. 0-1 na 10 minuten spelen. ZZVV speelt meer de bal rond op het middenveld en er komt meer druk op de goal van Lennard Vos van Hollandscheveld. Er komen meer kansen voor de spitsen van ZZVV. Paul kopt net over en een schot van Jovanni wordt geblokt. Hollandscheveld blijft de lange bal geven en deze valt bijna goed voor 1 van de spelers van Hollandscheveld. In de 18e, 19e en 20e minuut allemaal corners, hier komen kansen uit; een kopkans voor Bram Ekkel, helaas ging deze naast het doel.

De trainer wil meer beleving in de ploeg. Het moet sneller. Op dat moment wordt ZZVV wakker geschud en begint meer te voetballen. Het middenveld begint te draaien. Veel schommelingen op het middenveld, Hollandscheveld weet even niet wie zij moeten dekken. Maar er ontstaan mooie aanvallen. In de 24 minuut wordt er op de goal geschoten door Joël Huiskes. Deze bal wordt geblokt. Maar ZZVV dringt aan bij de deur van Hollandscheveld. Maar dan is de deur open in de 26e minuut: een prachtige aanval met Jovanni en Max en deze schiet de bal prachtig binnen 1-1. ZZVV blijf druk geven op de goal van Hollandscheveld en in de 28 minuut is het weer raak 2-1 voor ZZVV. Mooie aanval op het middenveld: Xander Adema speelt naar Jovanni van Dijk en deze tikt hem prachtig binnen met de binnenkant van de voet. Hollandscheveld speelt nog steeds de lange ballen, maar deze komen niet aan. Ook willen zij meer gaan voetballen maar ZZVV zit zo dicht op de spelers, dat ZZVV steeds weer in balbezit komt en weer kan aanvallen. In de 32e minuut krijgt Hollandscheveld een vrije trap. Toch even gespannen koppies van ZZVV er staan toch wel lange mannen voor de goal. Gelukkig loopt dit goed af; Jelle onderschept de bal. ZZVV controleert nu de wedstrijd en er wordt rustig rond getikt en ze wachten op een kans om de 3-1 te maken.  ZZVV zet zoveel druk dat het bijna mis gaat op de helft van ZZVV: er moet een overtreding gemaakt worden om de speler van Hollandscheveld uit balans te krijgen. En zo spelen wij de laatste 5 minuten uit in de eerste helft.

2e Helft:

Hollandscheveld trapt af en ZZVV zet direct druk op de helft van Hollandscheveld. In de 46ste minuut zet Hollandscheveld druk op ZZVV en wil de 2-2 maken. Deze aanval wordt goed onderbroken door de verdedigers. In de 50ste minuut krijgt Hollandscheveld weer een kans, maar er komt een rolletje op Jelle af. Met dit schotje maak je niet de 2-2. Hollandscheveld komt wat meer in zijn spel en wordt wat gevaarlijker, maar dichter bij de goal komen zij niet. In de 55ste minuut zet ZZVV een tandje erbij en er komen mooie aanvallen en kansen. Je zult haast denken: hij moet een keer gaan vallen de 3-1. Er wordt gewisseld in de 69ste minuut van de wedstrijd en wat voor wissel: er komt in de 72ste minuut een prachtige aanval over diverse schijven. De aanval begint bij Stefan, deze gaat door naar Jovanni en hij legt de bal klaar voor Janou. Hij schiet de bal laag in de korte hoek van de keeper binnen. Hollandscheveld gaat nu 1 op 1 spelen en dat betekent dat er nog meer ruimte komt voor ZZVV. Er komt een ingooi voor Jarno, deze komt voor de voeten van Jovanni. Hij draait en schiet direct, ja dan is het in de 79ste minuut 4-1. Er komt in de 82ste minuut een 2e gouden wissel; Marco scoort binnen een minuut de 5-1. De laatste minuten is ZZVV nog op zoek naar de 6-1, maar helaas is dit niet gelukt.

De kater van vorige week is mooi weggespeeld, met mooi voetbal en mooie aanvallen. Als wij al hebben genoten aan de kant als staf zijnde, dan moet het publiek ook wel genoten hebben. Na de wedstrijd zit de stemming er goed in. ZZVV heeft de koppositie weer terug op doelsaldo met Nieuwleusen. Er is niks verzonnen over dit verslag, want RTV Drenthe was erbij.

• vv Hoogeveen – Nieuwleusen 2-1
  • Vitesse – Dedemsvaart 5-2
  • ZZVV – Hollandscheveld 5-1