ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

ZZVV kon vandaag beschikken over een volledig fitte selectie. Alleen topscorer Jovanni van Dijk moest vanaf de zijkant toekijken ivm een schorsing door twee gele kaarten vorige week.

ZZVV liep vorige week door een gelijkspel de periodetitel mis. Echter werd er slechts korte tijd getreurd en werd er deze week erg scherp en goed getraind. Het aanvallende voetbal van de eerste wedstrijden in de competitie leek wat weg en op de trainingen werd hierop het accent gelegd. Dit wierp direct zijn vruchten af en vanaf de aftrap bepaalde ZZVV het spelbeeld. Er werd driftig op los gecombineerd maar telkens ontbrak het aan een goede eindpass en strandde menig aanval ter hoogte van de zestien meter. Sc Lutten beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en had een duidelijk strijdplan: achterin de pot dicht en bij balverovering zsm schakelen middels een lange bal op de twee spitsen waar een spits als target man fungeerde en de andere met zijn snelheid gevaar probeerde te stichten.

Doordat ZZVV slordig was in de eindfase en Lutten met acht man in de zestien stond te verdedigen moesten de livestream (die wederom perfect werd verzorgd door Berny Koekoek) kijkers lang wachten tot de eerste goal. Die viel vijf minuten voor tijd. Jarno van de Boomen kwam goed door aan de rechterkant en werd hard onderuit geschoffeld. Gevolg is dat Jarno tot zeker half zeven in het ziekenhuis heeft gezeten met een kwetsuur aan het sleutelbeen.  Uit de toegekende vrije trap vanaf de rechterkant, genomen door Nick Vredenborg, kopte Paul Bos knap de bal tegen de touwen. Hierna kwam Lex Hadders is het veld voor de geblesseerde Jarno.

Vijf minuten later kon men weer juichen. Sc Lutten werd getrakteerd op het eigen concept. Max Bosscher onderschepte de bal goed op eigen helft en stuurde met een splijtende pass de goed in vorm verkerende Janou van Veen weg en zette hem 1 op 1. Janou faalde niet en tekende zo voor de 2-0 op slag van rust.

In de rust gaf Paul Bos aan niet verder te kunnen en voor hem in de plaats kwam Bram Otten.

Sc Lutten kwam sterk uit de kleedkamer en had duidelijk meer aanvallende intenties. Tot echte kansen resulteerde dit niet direct maar de wedstrijd was meer in balans. Ook aan de kant van ZZVV weinig grote kansen. Kantelpunt in de wedstrijd kwam na ongeveer 67 minuten toen een doelpunt van SC Lutten wegens buitenspel werd afgekeurd. Twee minuten later  kwam Ger Luuk in het veld voor Nick Vredenborg en uit de eerst volgende aanval kwam Janou van Veen aan de linkerkant in bal bezit door wederom een goede pass van Max Bosscher en liet hij zijn specialiteit weer eens zien. Mannetje uitspelen, dribbel naar binnen, nog een mannetje uitspelen en direct schieten zodra de bal vrij is en zo maakte hij zijn tweede goal van de middag.

Tien minuten voor tijd deed lutten wat terug en werd een voorzet van de rechterkant verkeerd ingeschat door doelman Verburg en kopte de spits snel en vaardig de 3-1 binnen. De bank van Lutten veerde op en ging er nog eens goed voor zitten want in de vorige editie tegen Lutten gaf ZZVV ook een 2-0 voorsprong weg. Dat ging echt deze middag niet gebeuren.

Het slot akkoord was voor Tom Leerdam. Ger Luuk Pol maakte een goede actie aan de linkerkant van het veld en speelde een aantal tegenstanders uit. Hij sneed naar binnen en schoot hem goed binnen echter werd dit schot gekraakt. Tom Leerdam was er als de kippen bij en schot de rebound vlekkeloos binnen en bepaalde hiermee de eindstand op 4-1.

Voorlopig lijkt dit de laatste wedstrijd voor de winterstop en bezet ZZVV een uitstekende tweede plaats en werd er zeven keer gewonnen, een keer gelijk gespeeld en een keer verloren. Namens de gehele eerste selectie wensen wij alle supporters en vrijwilligers fijne feestdagen en hopen wij jullie allen in goede gezondheid in 2022 weer op het sportpark te mogen begroeten.

Bekijk hieronder de reacties van de maker van 2 doelpunten Janou van Veen en Lutten-aanvoerder Ewout Spijker.